Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hússal töltött tészta recept

Hússal töltött tészta recept

A Hússal töltött tészta hozzávalói:
tej,
tojás,
3/4 kg hús,
zsemlemorzsa,
zsír


A Hússal töltött tészta elkészítési módja:
6 dl lisztből langyos tejjel, 1 egész tojással, kevés zsírral, sóval rétestészta keménységű tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk és 1/2 órára letakarjuk egy lábassal. 3/4 kg húst megsütünk, adunk hozzá ízlés szerint hagymát, borsot, sót és csipetnyi szegfűborsot. Amint a hús puha, ledaráljuk. 1 kanál zsírt elkeverünk 2 tojássárgával és a húshoz tesszük. A tésztát kihúzzuk nagyon vékonyra, és kicsit hagyjuk szikkadni. Most tepsi nagyságú lapokra vágjuk, 2-3 ilyen lapot beleteszünk a tepsibe, megszórjuk morzsával, kevés zsírral lelocsoljuk, ráhelyezünk 1 sor húst, morzsát és 2 sor tésztát, zsírral lelocsoljuk, morzsával leszórjuk és ismét húst. A tetején tészta legyen. Tojással megkenjük és lehetőleg csak tálalás előtt sütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A hússal töltött tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook