Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hússal töltött burgonyafánk recept

Hússal töltött burgonyafánk recept

A Hússal töltött burgonyafánk hozzávalói:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj


A Hússal töltött burgonyafánk elkészítési módja:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk. Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.

Jól esik mellé egy citromos tea.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A hússal töltött burgonyafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook