Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hússal töltött burgonyafánk recept

Hússal töltött burgonyafánk recept

A Hússal töltött burgonyafánk hozzávalói:
1 kg burgonya
20 dkg liszt
2 tojás
30 dkg darált füstölt tarja

sütéshez olaj


A Hússal töltött burgonyafánk elkészítési módja:
A héjában megfőzött, meghámozott burgonyát még melegen áttörjük, majd miután kihűlt, a liszttel, a felvert tojással meg csipetnyi sóval jól összedolgozzuk.
A tésztából cipót formálunk, és konyharuhával letakarva félóra hosszat pihentetjük.
Ezután belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk.
Az egyik fánkra darált hóst halmozunk, és egy másikkal beborítjuk, a széletit jól összenyomkodjuk.
Forró olajban a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük, és melegen tálaljuk.


Jól esik mellé egy citromos tea.

Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2017. máj. 24. 08:00

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook