Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsos tepsis burgonya recept

Húsos tepsis burgonya recept

Elkészítési idő 120 perc

A Húsos tepsis burgonya hozzávalói:
2 kg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg csont nélküli tarja
2 db csirkemell
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint delikát
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint egész fűszerkömény
1,5-2 dl étolaj


Húsos tepsis burgonya

A Húsos tepsis burgonya elkészítési módja:
A húsokat megmossuk lecsepegtetjük.


Egy nagyobb tálba rakjuk őket. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal, delikáttal. Beleteszünk egy-egy kávéskanál egész fűszerköményt, és morzsolt majorannát. A megtisztított hagymát karikára vágva adjuk hozzá, a fokhagymát vékony szeletekre vágva. Meglocsoljuk az olajjal és az egészet kézzel jól összeforgatjuk.

Minimum egy órát hagyjuk összeérni az ízeket.

Ezután a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágva tepsibe rakjuk. Megsózzuk (2-3 csipet), átforgatjuk.

A tálból a húsokat "ráborítjuk", elrendezzük a burgonyán. Ha van otthon egy kis húsos szalonnánk kockázzunk egy keveset a tetejére.

200 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen fólia alatt kb. egy óra hosszáig süssük: addig kell a fólia alatt sütni, amíg a burgonya és a húsok megpuhulnak.

Ezután a fóliát levesszük és piros-ropogósra sütjük.

Készen van, lehet tálalni.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 5. 14:34

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook