Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos rakott karalábé recept

Húsos rakott karalábé recept

Elkészítési idő 70 perc

A Húsos rakott karalábé hozzávalói:
Másfél kiló nem szétfővő krumpli
Két karalábé
Fél kiló csirkemell filé
2 dl tejszín (van, hogy többet rakok bele)
3 dkg lisz
3 dkg vaj
olaj a hús sütéséhez
12-15 dkg reszelhető sajt
kis citromlé
frissen reszelt szerecsendió

fehér bors


A Húsos rakott karalábé elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, kb. fél centi vastagságúra felkarikázom, és sós vízben felrakom főni. A karalábét is meghámozom, kettévágom és felszeletelem (ezt egy kicsit vékonyabbra), és szintén sós vízben felrakom főni. Csak annyi vizet rakok rá, hogy ellepje, mert a főzőlevet felhasználom. Ha megfőtt, a krumplit is és a karalábét is leszűröm. A karalábé levét felfogom. A csirkemell filét forró olajban, hirtelen "fehérre" sütöm, sózom, borsozom, aztán kisebb lángon készre sütöm. Ha kissé kihűlt, felszeletelem. A visszamaradt zsiradékot a felfogott főzőlével felöntöm és felforralom. A lisztből és a vajból basemal mártást csinálok. Hozzáadom a tejszínt és a főzőlével felöntött zsiradékot. A sajt felét lereszelem és hozzáadom. Ha teszek bele karalábé levelet, ekkor rakom bele. Ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis citromlével. A krumplit, a karalábét, a húst és a mártást tűzálló tálba rétegezem. A maradék sajttal megszórom. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

A basemal mártást több vajjal szoktam csinálni.
Ha friss a karalábé, néhány zsengébb levelet fel lehet csíkozni, és a mártáshoz lehet adni, de én ezt ki szoktam hagyni, mert megváltoztatja az ízét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos rakott karalábé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook