Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot) fórum

Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot) (tudásbázis kérdés)


23. globus
2016. júl. 29. 21:54
Ha rendesen hagyjuk leülepedni, semmiféle szűrés nem kell. Még sosem reklamáltak.
2016. júl. 29. 21:50
Én csak sima szűrőt használok. Kislyukut.
21. fincsi5 (válaszként erre: 18. - Lizacica)
2016. júl. 29. 19:04
:(((
2010. okt. 9. 15:53
én nem szoktam szedegetni, mégis tökéletesen tiszta4 a lassú főlés a titka
2010. okt. 9. 13:39
Amikor fő a leves, akkor kanállal a tetejéről kell leszedni a habot, abba van minden olyan benne, amitől zavaros lesz a leves. Igaz sok időbe tellik, de sehogy máshogy nem lesz olyan tiszta a leves vagy pl a kocsonya.
2010. okt. 8. 21:28
harisnya nadrág is tökéletes erre a célra
2010. okt. 8. 21:27
Vegyél a patikába gézlapot! A levesbe tegyél egy csipetnyi kurkumát csodálatos sárga lesz.
16. Emilía78 (válaszként erre: 12. - Erikpipi)
2009. ápr. 18. 21:11

Bár ezt nem te kérdezted, de én csak szárnyasból és azok közül is leginkább pulykaszárnyból csinálom a húslevest, mert arról sok szép fehér húsi jön le.


Én is lassú tűzön, és kb. 5 órát főzöm. Aztán hagyom leülepedni egy pár percet és utána kiszedem a husit meg a zöldségeket, csipesszel. Szintén várok egy kicsit hogy leülepedjen és utána átmerem/átszűröm a levest egy tiszta fazékba, egy konyhai szűrőbe szoktam gézlapot tenni és azon keresztűl merem át. Így tuti biztos szép arany sárga lesz.


Egyébkét ma délután kellett volna valami gyors, mert délután már nem volt nyitva nálunk patika, és a tetra pelenkás módszer bevált. Köszönöm :)

15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Syria)
2009. ápr. 18. 18:34
Köszönöm:)
14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 8. - 94c02c5bb5)
2009. ápr. 18. 18:34
Köszönöm :)
13. abe24d45e1 (válaszként erre: 12. - Erikpipi)
2009. ápr. 18. 18:13
En is ugyan igy lattam ,es igy is csinalom...
2009. ápr. 18. 17:43

Anyukámtól tanultam, ő mindig lassú tűzön, és sokáig főzte a levest, én is így szeretem. Akkor nem kell semmit leszűrni, elég ha tálalás előtt egy sima szűrön keresztül mered a levest.

egyébként mit szűrsz, hogy géz kell hozzá?

11. 03755e6896 (válaszként erre: 2. - 50bcf39cb3)
2009. ápr. 18. 17:41
Én is harisnyával szűröm le.
2009. ápr. 18. 17:36

Én nem tudom, hogy főzöd a levest, ha gézlappal kell leszűrni.

Ha marha, vagy disznóhúsból főzöd, akkor az első levet öntsd le, rögtön forráskor. A második adag hideg vízzel mikor felfő szedd le a habját, és lassú tűzön főzzed.

9. syria (válaszként erre: 7. - 2104cc91e8)
2009. ápr. 18. 17:36
Patikában vettem - igaz, jó régen tankoltam fel több dobozzal - nowotex pelenkabetétet. Ezzel szűröm a gyógyteákat (erre a célra többször is lehet használni), valamint rántott hús sütése után ezen szűröm át az olajat.
8. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 7. - 2104cc91e8)
2009. ápr. 18. 17:31
Muszlinra gondolhatsz, az is jó erre is.
2009. ápr. 18. 17:19
Gyógyszertárban lehetne érdeklődni, de sajnos nem tudom a hivatalos nevét. (a tejtermékeket is ezzel a tüllféle anyaggal védik a legyek ellen)
2009. ápr. 18. 17:15
Egy szakácsműsorban azt hallottam, hogy a szűréssel eltávolítjuk a levesből a húsból kifőlő értékes fehérjét. Ha nagyon lassú lángon főzzük a levest és utána hagyjuk leülepedni, akkor is szép "tiszta" lesz, nem kell a habját leszedni.
2009. ápr. 18. 17:03
Például. Vagy a legolcsóbb magyarra. Textil legyen, az a lényeg.
4. Emilía78 (válaszként erre: 3. - Platty666)
2009. ápr. 18. 16:57
Tetra pelekára gondolsz?
2009. ápr. 18. 16:56
Nálunk a szállodai konyhán pelenkát haszálnak erre a célra. Kifőzve újra használható.
2009. ápr. 18. 16:56
régi kimosott harisnya?:)
2009. ápr. 18. 16:51
Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook