Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Húsgolyós vitaminsaláta recept

Húsgolyós vitaminsaláta recept

A Húsgolyós vitaminsaláta hozzávalói:
40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen),
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
fél teáskanál szárított kakukkfű,
4 evőkanál olaj,
15 dkg galambbegysaláta,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
30 dkg saláta,
1 doboz csemegekukorica,
20 dkg paradicsom,
3 evőkanál balzsamecet,
só,
cukor,
őrölt bors


A Húsgolyós vitaminsaláta elkészítési módja:
Dolgozd össze az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal és a tojással, fűszerezd sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel. Formálj a masszából apró golyókat. Egy evőkanál olajat hevíts fel egy teflonserpenyőben és süsd meg rajta a húsgolyókat. A paradicsomot vágd négyfelé, majd kockázd fel apróra. A balzsamecetet ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi, cseppenként dolgozd bele a maradék olajat és forgasd bele a paradicsomkarikákat. Keverd össze a salátát a lecsöpögtetett kukoricával, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül locsold meg az öntettel. Félbarna kenyér illik hozzá.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A húsgolyós vitaminsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook