Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsgolyók joghurtos mártással recept

Húsgolyók joghurtos mártással recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Húsgolyók joghurtos mártással hozzávalói:
50 dkg darált sertés vagy marhahús,
1 db vöröshagyma,
1 ek. vaj,
1 db zsemle,
1 db tojás,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: patikasó, őrölt római kömény, currys fűszerkeverék

a mártáshoz:
2 dl natúr joghurt,
1 db citrom reszelt héja,
fél citrom leve,
kevés porcukor,
néhány mentalevél,
kevés olívaolaj


A Húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja:
A darált húst eldolgoztam a reszelt vörös- és fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, a többi hozzávalóval és a fűszerekkel. Közepes méretű golyókat formáztam belőle, azután 190 C fokos sütőben, szilikonos muffinformákba téve megsütöttem. Közben a mártáshoz a mentaleveleket finomra aprítottam, majd összekevertem a többi alapanyaggal. Amikor a fasírtgolyók kisültek, a joghurtos mártással kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A húsgolyók joghurtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook