Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Húsevő vagyok, ne üldözzetek! fórum

Húsevő vagyok, ne üldözzetek! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
342. Epresturmix (válaszként erre: 338. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 14. 07:41

Ki kell tapasztalni hol adnak nagyobb adagot, mennyiért, milyet stb...

Nálunk a városban szinte csak éttermek vannak. Ha megkîvànok valamit, tudom hovà kell menni. Mert olyan, hogy egy helyen minden jó legyen, hát az itt nincs. 😁

2017. jún. 13. 21:53
Védd a fákat! Egyél hódot!
340. l.luiselotte (válaszként erre: 339. - Globus)
2017. jún. 13. 21:51
és régebben jobban, könnyebben hozzá lehetett jutni a marha- és a birka húshoz. Husvét előtt tűvé tettem a várost, de csak élőbirkát vagy kecskét tudtam volna szerezni, a hentesnél nem lehetett kapni.
339. globus (válaszként erre: 338. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 13. 21:15
Nem volt divat :) Emlékszem, pulykát nem is akartuk megenni, fújjogott mindenki. Csirkére könnyebben rászoktunk, mert ismerős baromfi volt, bár mi házi tyúkot ettünk, ezt inkább lábasban sütötték, mert rántani nem lehetett.
338. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 331. - L.luiselotte)
2017. jún. 13. 20:29
nálam is pont ez van a disznóhús volt a kedvencem kiskorom óta (akkor valahogy még nem is volt ekkora divat a csirke és a pulyka) és jó ideje egyre jobban a csirkét szeretem. Igen íg yhog most mondod tényleg egyszer-kétszer engem is az zavar, hogy a húsnak olyan furcsa szaga van nem romlott, nem büdös csak olyan furcsa. És nem is olyan omlós mint a csirke illetve ropogós amikor rántom. Na hát a rendelt kajától mi is éhenhalnánk én sem rendelek soha.
337. l.luiselotte (válaszként erre: 335. - 12d083b51b)
2017. jún. 13. 17:31
ma korhelylevest főztem és odaképzeltem a disznószagot. Alig birtam megenni, végül odaadtam a macskának.
336. ab61752c45 (válaszként erre: 335. - 12d083b51b)
2017. jún. 13. 15:00
nekem is volt régen hozzá szerencsém,dobtam is ki.
335. 12d083b51b (válaszként erre: 331. - L.luiselotte)
2017. jún. 13. 14:30

Az, hogy kan volt, én csak főzés közben érzem meg. Akkor viszont majdnem elhányom magam, és nyitok ajtót ablakot.


Mondtam is utólag az üzlet tulajának, hogy legalább szólhatott volna, vagy legyen benne annyi tisztesség, hogy a kan disznó húsára engedményt ad!


Kárpótlásul kaptam tőle kb. 2 kg rövidkarajt. :))

334. ab61752c45 (válaszként erre: 330. - Epresturmix)
2017. jún. 13. 09:27
én is minden cifrangot meg szoktam enni.nem azért tették oda?
333. ab61752c45 (válaszként erre: 331. - L.luiselotte)
2017. jún. 13. 09:25
attól függ hol vette.mert nagyüzemi disznókat kiskorukban kiherélik,nálunk már a tsz-ben sem volt kandisznó.azt is az inszeminátor csinálta. nekünk volt kandisznónk,az apám szokta elhajtani,állítólag jó kan volt.
332. Epresturmix (válaszként erre: 331. - L.luiselotte)
2017. jún. 13. 07:44
Én a múltkori csirkemelles ciabattámban kajak éreztem a csirke szagát. Mondtam is a barátnőmnek, basszus, olyan szaga van, mint amikor a nagyanyám tyúkot pucolt forró vízzel. Mindegy. Megettem, éhes voltam. Mert ízre jó volt amúgy, csak egy kicsit furi szaga volt. Egyszer meglehetett enni. :D
331. l.luiselotte (válaszként erre: 324. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 13. 07:40

8-lo éve nem hozatjuk a kaját ( mert 2 m -es fiamnak a fél fogára nem elég egy adag), azóta mindennap főzök. Nem tagadom, húsevők vagyunk Nem tudom, a sok reklám-e az oka, de az utóbbi időben a disznóhústól már teljesen elment a kedvem,elég nehéz kitalálni, hogy milyen húst főzzek.

Mindig eszembe jut egy ismerős megjegyzése, aki a disznóhúsban érezte a kandisznó szagát ... lehet hogy én is képzelődöm.

2017. jún. 13. 07:18

Egyél csak, ne törődj senkivel! 😉

Szeretem a húst, zöldségeket, gyümiket, sülve, főve, még a díszítést is megszoktam enni a tànyérról. Narancs, citrom nekem mindegy. Imádok enni, a franc vigye el! 😁

2017. jún. 13. 06:37

Szevasztok!

Én is azt mondom, jók a zöldségek, gyümölcsök, de a főétel akkor az igazi, ha van benne hús is! :))


Mostanában érdekes módon én is rákattantam a rántott dolgokra, de most a "japán palacsinta" panír nálam a menő! :))

328. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 327. - Ab61752c45)
2017. jún. 12. 20:54
arra is gondoltam, de közben felfedeztem ezt az előre bekevertet és elég jól bevált. Én eddig nem ismertem, második vagy harmadik alkalommal használom de nagyon megszerettük. Azt már kipróbáltam régebben, hgoy reszelt sajtot teszek a tojásba és úgy panírozok, hát az is fincsi.
327. ab61752c45 (válaszként erre: 326. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 12. 19:14
én már régóta használom.de állítólag úgy jobb,ha megveszed őket,aztán belekevered a morzsába.
326. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 325. - Csontsovány)
2017. jún. 12. 19:10
Ha szereted a rántott husikat, mi most próbáltunk ki egy újfajta panírport a magvas panírt. Van benne mindenféle mag tökmag lenmag stb. és isteni finom lesz a rántott husi. Én először féltem, hogy nem fog e leesni róla a és a frituban megégni de nem, minden mag rajta marad a husin és úgy sül meg. Érdemes kipróbálni, a zsömimorzsa és egyéb panírporok között lehet megtalálni mi az ósiban vettük.
325. csontsovány (válaszként erre: 324. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 12. 18:55
Szeretem a májat (is) ,de ritkán kerül az asztalomra .De a baromfihús is jöhet !
2017. jún. 12. 18:51
én is nagyon husos vagyok ja meg édességes de az itt nem téma. Viszont érdekelne hogy más is van e ezzel így, hogy én nagyon sokáig a disznóhúst szerettem szinte nem is ettem csirkét és most az utóbbi időben ez teljesen kezd megfordulni, sokkal inkább kedvelem a csirke, pulyka husiját illetve kezdek beleszeretni a cs.májba, pulykamájba minden formában (rántva, sütve, pörköltnek) magyarul minden csak máj legyen és ne disznó.
323. csontsovány (válaszként erre: 322. - Magdalénia)
2017. jún. 12. 17:59
Nem is vagyok sovány :-).A mai napig túleszem magam , klinikai eset vagyok . Képes vagyok nagy mennyiségű húst (vagy bármit) rövid idő alatt elfogyasztani :-).
322. Magdalénia (válaszként erre: 321. - Csontsovány)
2016. szept. 26. 23:47
Gondolom ezért vagy sovány. A szervezeted erre van ráállva és nem kívánod a tésztás ételeket, a sok köretet.
2016. szept. 25. 13:12
Ha eltelik egy nap úgy , hogy nem eszem húst , rosszul vagyok . Nagy mennyiségben vagyok képes húst fogyasztani ..
320. selena78 (válaszként erre: 318. - Ab61752c45)
2016. szept. 25. 13:04

Na, valahogy csak megértjük egymást.:)


Mifelénk van a fehérkaraj (az nálatok a hosszú)...az ugyan nemes hús, de csak frissen elkészítve, rántva, vagy egybesütve, mert másnap már ehetetlenül száraz.


Aztán a nyakaskaraj, grillezve, vagy egyben sütve, na az másnap is jó.


Aztán van a harmadik, a középkaraj, a kettő között, na az a legfinomabb, ilyen néven nálunk sincs, anyámtól tanultam a kifejezést. Aminek a közepe sovány, de körülette nem.


Ha ki van téve a hosszúkaraj, na annak a végén van néha ilyen rész. Ezt gyűjtöm.:)

319. csikil4ny (válaszként erre: 317. - Globus)
2016. szept. 25. 12:46
Igen, én. Egészségedre!
318. ab61752c45 (válaszként erre: 314. - Selena78)
2016. szept. 25. 12:44
hát az a tarja.utána a hosszúkaraj,aztán a rövid.rántani én a rövidet szoktam,néha a hosszút is,ha nincs más,a tarját csak sütni.
317. globus (válaszként erre: 315. - Csikil4ny)
2016. szept. 25. 12:41
Azt hiszem, te mondtad a karalábét. Pár napja alma helyett eszem :)
316. globus (válaszként erre: 314. - Selena78)
2016. szept. 25. 12:40
Mi brassóit is szeretünk készíteni belőle, mert finomabb, mint a fojtós száraz hús.
315. csikil4ny (válaszként erre: 311. - Selena78)
2016. szept. 25. 12:39

Én egyedül a padlizsánnal voltam haragban. Krémen kívül sehogyan sem szerettem, aztán egyik kollégám bespriccelte egy kevés olajjal és úgy sütötte meg. :)


De nem muszáj grillezni, nyersen egészségesebb. :)

A csirkemellet grillezés után tálba teszi a kollégám és ráhelyezi a grillezett zöldségeket, ezután lefödi pár percre, így szaftos lesz a hús és puhul a zöldség is. Hiába, el kell ismerni, hogy nagyon tud. :)


Én lassan minden húst csak grillezek, vettem egy gázkályhára illeszthető grillsütőt, nagyon eltaláltam.

314. selena78 (válaszként erre: 313. - Ab61752c45)
2016. szept. 25. 12:38

Mert én erdélyi vagyok. Azért is gondolkodtam, hogy is mondják ezt Magyarországon? De szerintem tarja. Vagy rövidkaraj. Így már ismerősebb? Az a része a karajnak, ami közel van a nyakhoz, és zsírosabb, mint a hosszúkaraj. Azért jó grillezni, mert nem szárad ki.


Rántani nem jó, mert akkor nem olvad ki belőle a zsír, mint a grillezésnél.

313. ab61752c45 (válaszként erre: 311. - Selena78)
2016. szept. 25. 12:21
ezt a szót még sosem hallottam.de ha csirkét rántok,a lányom általában a felső combot szereti,mindig kicsontozom.én meg inkább a csontos húst.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook