Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Húsevő vagyok, ne üldözzetek! fórum

Húsevő vagyok, ne üldözzetek! (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
372. globus (válaszként erre: 352. - Gribedli***)
2017. jún. 17. 21:12

Tápos csirkét mi sosem veszünk, már ami az üzletláncokban kapható. Biztos beszerzési forrásaim vannak faluról, sajnos emiatt két fagyasztó üzemel, hogy ne legyen gazdaságtalan, megtömöm a réseket saját termesztésű zöldséggel, gyümölccsel :) Ami nem fér be, az megy üvegekbe, jószerivel akkor megyek vásárolni, amikor elfogy a kenyér.

Tejféle nem nagyon megy, max. pár ételt tejföllel főzök, de nem jellemző.

371. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 368. - L.luiselotte)
2017. jún. 17. 21:06
hát ha teljesen le is szoksz a husiról azért legalább halat egyél néha, vagy tőkehalmáj konzervet vagy ilyesmit vagy csirkemellett.
370. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 369. - Massalhangzo)
2017. jún. 17. 21:04
igen a szervezet tényleg jelzi. én pld nagyon husos vagyok de egyébként zöldség, gyümölcs minden. DE amikor egy időben nagyon rá voltam cuppanva a májakra (rántva, pörköltnek mindennek) utána mentem vasat nézetni és kiderült hogy nagyon lecsökkent a vasam. Tehát a szervezet tényleg nem egy buta szerkezet.
369. massalhangzo (válaszként erre: 365. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 15. 20:45

szerintem a szervezet jelzi, hogy mire van szuksege, csak mar eleg hamar inkabb a kulso impulzusok, a szokasok meg a tukma veszi at az iranyitast :D


en is nagy husevo vagyok, bar legalabb ennyire zoldseges is, zoldsegek nelkul el sem tudnam kepzelni, az utolso, amirol lemondanek. megis kisgyerek korom ota nem tudom megenni a marhahust. minden masfelet igen

2017. jún. 15. 20:38

Azt hiszem, én is le fogok szokni a húsról.Már napok /hetek óta a macskának adom, egyáltalán nem kivánom: Most még jöhet a sok gyümölcs,de nem tudom, hogy ősszel vagy télen mi lesz. Bár volt már olyan időszaka éltemnek ( külföldön , elég undoritó volt a hús- kinálat ), hogy hetekig banánon és csokoládén éltünk, szuper volt

( egyedül a pacalt hagyom meg )

367. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 365. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 15. 20:33
Nekem egy nagyszerű, imádott barátnőm nem eszik húst, és marha jó vega kajákat főz, úgyhogy réééészemrőőől... áldás rá! :)))
366. gribedli*** (válaszként erre: 365. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 15. 19:38

Pedig abban a korban is szokták, persze ha a szülő vevő rá. Tudok olyat, aki 8 éves kora óta nem eszik húst és 20 éves kora óta más állati fehérjét sem.


De ott van pl Joachim Phoenix, 3 éves kora óta.

365. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 364. - Gribedli***)
2017. jún. 15. 19:31
igen van aki valamiért már nem szereti vagy elunja de ez tényleg még nekem is érdekes, hogy egyszerűen 4 éves korában érezte a barátnőm, hogy neki ez nem kell és azóta is így van vele. Hát nekem húsevőként ezt tényleg furcsa. De így szeretem a csajszit.
364. gribedli*** (válaszként erre: 363. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 15. 19:23

Én is azt gondoltam, hogy elképzelhetetlen az enyém, mégis egyszercsak megundorodtam tőle, besokalltam. Pedig az nem is volt büdös, csak úgy minden összejött undor-ügyileg, hogy meleg is volt, nem kívântam, valahogy azt gondoltam, minek nekem ez a szar, meglennék nélküle és ennyi. Különben is már próbálkoztam a váltással korábban is, pl kamaszként is.


Ezt a váltást külső nyomásra nagyon elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki csak úgy leszokjon de ha már vannak ilyen epizódok, hogy néha undorodik az ember, vagy ahogy te írod, vannak egy csomóan, akiknél ez már gyerekkorban is ìgy van, akkor az már egy jobb kiindulópont, belső késztetés, érdemes váltani, kipróbálni. Sőt, a meleg idő pont kedvez, nyáron több alternatíva van,a gyümölcs, zöldség eteti magát:)

2017. jún. 15. 18:56
Ez nem pont a témába vág de leírom, én húsevő vagyok viszont van egy nagyon jó barátnőm aki mesélte, hogy 4 éves kora óta érezte, hogy neki a hús nem tesz jót, eleinte kötelező volt megennie de 6 évesen azt mondták a szülei, hogy jó ha te így gondolod próbáljuk meg. most 38 éves 32 éve nem eszik húst. Szoktunk róla beszélgetni, hogy nekem mennyire elképzelhetetlen a hús nélküli élet és neki mennyire ledöbbentő, hogy én szeretem a húst. Ettől függetlenül az egyik legjobb barátnőm.
362. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 352. - Gribedli***)
2017. jún. 15. 18:53
szerintem az a lényeg, hogy olyan húst próbáljunk venni ami jó minőségű és akkor annak nincs bántó szaga sem a csirkének halíze vagy tollszaga. Igaz ez azért nem is olyan könnyű feladat ezt tudja gondolom mindenki aki főz mert hányszor jártam én is úgy, hogy szép volt a hús stb. és amikor megfőztem akkor ó borzasztó lett.
361. unom (válaszként erre: 360. - Gribedli***)
2017. jún. 15. 16:49
Ez a te döntésed, én szeretem a húsételeket. Ahogy paleós se lennék szívesen, úgy vega sem.
360. gribedli*** (válaszként erre: 357. - Unom)
2017. jún. 15. 16:44
Ez alap, persze, de én már ilyet sem eszem
359. 12d083b51b (válaszként erre: 358. - 4213133598)
2017. jún. 15. 16:25
A békát annyira rútnak, és vissza taszítónak tartom, hogy inkább átmennék vegába, mint egyetlen falatot is egyek belőle.
358. 4213133598 (válaszként erre: 356. - 12d083b51b)
2017. jún. 15. 15:56

Kizárt, hogy béka legyél?:)

Kvá-kvá!

357. unom (válaszként erre: 352. - Gribedli***)
2017. jún. 15. 14:12
Ha jó helyről veszed, akkor nem büdös.
356. 12d083b51b (válaszként erre: 354. - 4213133598)
2017. jún. 15. 14:09
A felsoroltak közül csak béka és nyúl nem voltam. De ki tudja, nyúl még lehetek!
355. tumbo (válaszként erre: 352. - Gribedli***)
2017. jún. 15. 12:59
tökéletesen igazad van ,régen a disznóvágást kimondottam szerettem,na addig nem mentem ki,fülemre szorítottam a kezem,de utána már igen.a tyúk,kacsapucolás nem valami jó dolog,de valamit,valamiért.
2017. jún. 15. 12:02

Azt mondják, az vagy, amit megeszel.


Akkor én kis csirke és vén tyúk is vagyok egyben.

De ugyanúgy vagyok kismalac és dagonyázó koca, meg bárány is, meg vén szürkemarha. De békát is ettem már, akkor kecskebéka is, meg nyúl is, mert nyúlhúst is ettem már. De akár buta liba is lehetnék, mert szeretem a libasültet. Rút kiskacsa is meg gőgös pulyka is, mert azokhoz is volt már szerencsém.


Engem még senki nem üldözött. :D

2017. jún. 15. 11:53
Nem kell a húsevést abbahagyni, csak azt kell megnézni, hogy hol vesszük meg! Már akinek van lehetősége válogatni a beszerzési források között.
2017. jún. 15. 10:59

Csajok, annyit elemeztétek már a hús szagát, ilyen undorító, olyan undorító, ilyen büdös, stb., ennyi erővel abba is lehetne hagyni az evését, nem?:)))


Végtére is senki sem üldözi a hùsevőket, de ez az utolsó pár hsz is önmagáért beszèl, hogy aki nem eszi, annak nem kell ilyen szagokkal szembenéznie.

351. Börnike75 (válaszként erre: 350. - 12d083b51b)
2017. jún. 15. 07:50

Na az a halálunk, a tollszagú csirke. Nem is nagyon szoktunk venni már csak mellet. Mintha a bőrös húsokon jobban lehetne érezni, főleg újramelegítve.


Pulykát egy időben nagyon sokat ettünk, de párszor éreztünk rajta fura szagot és zamatot. Már abból is csak mellet veszünk és sütés előtt fokhagymás tejbe áztatom legalább egy napig, véletlenül se legyen szaga.


Állítólag csak az antibiotikumos pulykának van fura zamata.

350. 12d083b51b (válaszként erre: 349. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 15. 07:16
Így igaz! Amikor a főtt/sült csirkének toll-szaga van, az egész életében nem látott, nem kapott mást, csak tápot!
349. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 345. - Tumbo)
2017. jún. 14. 19:21
ez nagyon igaz amit írtál, hogy amit eszik olyan ízű a húsa. Van egy nagyon aranyos idős bácsi gyrosos és vele dumáltam egyszer hogy milyen finom a gyrosa és mondta hogy azért mert csak olyan helyről hozza hozzá a csirkét ahol nem etetik halliszttel.
348. tumbo (válaszként erre: 347. - Globus)
2017. jún. 14. 11:25
gondolom hallisztet kevernek a tápba.
347. globus (válaszként erre: 345. - Tumbo)
2017. jún. 14. 11:24

Thomas Hardy: Egy tiszta nő, éppen most olvasom :)

Én a bolti csirkehúsban hal ízét és szagát érzem...

346. tumbo
2017. jún. 14. 11:20
a házi tyúkot nem is lehetett,esetleg,ha valaki megfőzte,utána kirántotta.az ügyesebbek,mint például az Iszony főhőse Sándor napra csirkét nevelt,amit rántani lehetett,igaz egy-két falat volt az egész comb.
345. tumbo (válaszként erre: 338. - 35d45e2ed1)
2017. jún. 14. 11:14
az állat húsának olyan íze van,amivel etetik.próbáltam tejet venni,de olyat,ami a réten legelt nem találtam,már a tsz-ben is tejelőtápot kaptak,mellé egy kis silót,szénát.nem olvastad a tiszta nőt.amikor elment tejeslánynak,a tehenek valami olyat legeltek,amitől rossz íze lett a tejnek,az egész rétet átbogarászták.kinek lenne erre ideje,energiája,összeöntik,azt csak lesz belőle valami.
344. 12d083b51b (válaszként erre: 343. - 471a3ef191)
2017. jún. 14. 10:55

Pontosan! Ott az üzletasszony jött elő belőlem, és nem a háziasszony: mert a tulaj párjának is én könyveltem akkor, és előtte való napokban túlságosan hangosan sikerült ezzel a hapival beszélgetnünk. (Más etnikum, más vérmérséklet!)


Egy kicsit berágtam, és gondoltam, ha ő sem makulátlan, akkor én is az orra alá dörgölöm, ott az üzletben, a többi vevő füle-hallatára!!!


Égett mint a rongy, és rögtön felajánlotta a kárpótlást! :)))

343. 471a3ef191 (válaszként erre: 335. - 12d083b51b)
2017. jún. 14. 10:38
:))) Ügyes üzletasszony vagy. :)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook