Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért? (beszélgetős fórum)
18. csodapók (válaszként erre: 14. - Kalido)
2010. aug. 20. 09:39
Szia! Nem a zselatinnal van a baj! Az utóbbi időben velem is többször előfordult, hogy minden szabály betartása mellett "vaj" és savó lett a tejszínből. Azóta csak egy márkát vásárolok v. Hul... növényi alapút.
17. kalido
2010. aug. 20. 09:38
Úgy nézett volna ki, hogy egy vékony tortalap (ez már megvan) és erre ment volna rá egy vastag tejszínes túrókrém, tetejére gyümölcsdíszítés.
16. lisa65 (válaszként erre: 12. - Fd8e423e9e)
2010. aug. 20. 09:37
A zselatinnak is használnia kellene! Itt valami más gond van.
15. kalido
2010. aug. 20. 09:37
Az a baj, hogy csak egy tejszínt vettem, így azt már eljátszottam.
14. kalido
2010. aug. 20. 09:36
Azért ezt vettem, mert világosan rá van írva a csomagolásra, hogy sütikrémhez kiváló, fél liter folyadékoz egy csomag.
13. lisa65
2010. aug. 20. 09:36
Hát én nem tudom, mert nekem még nem volt ilyen problémám, sikerült eddig.
Találjunk ki másfajta krémet neked! Ne keseredj el segitünk! Mi van otthol amiből még tudsz valamit csinálni?
12. fd8e423e9e
2010. aug. 20. 09:35
mert habfixet kellett volna használnod a tejszínhez
11. lisa65
2010. aug. 20. 09:34
Milyen tortát csinálsz? Esetleg tegyél bele más krémet!
10. kalido
2010. aug. 20. 09:34
Próbáltam. Egyre rosszabb. :)))
9. lisa65
2010. aug. 20. 09:34
Próbáld meg még géppel keverni!
8. kalido
2010. aug. 20. 09:33
Nem járt le a szavatossága és savanyú sem volt. És hidegen keverhetőt használtam. Teljesen kivagyok, í párom szülinapi tortája lenne, és vendeégek is jönnek.
7. lisa65
2010. aug. 20. 09:30
Hidegen keverhető zselatint használtál remélem!
Mert a másik nem jó ilyenre!
6. bnedora
2010. aug. 20. 09:30
Esetleg nem lehet, hogy a tejszín savanyú volt?
5. lisa65
2010. aug. 20. 09:29
Szavatossága esetleg nem járt le?
4. kalido
2010. aug. 20. 09:29
Pontosan így csináltam! Habosítottam, miztán lassan hozzáadtam és olyan lett, mint a folyékony túró...
3. lisa65
2010. aug. 20. 09:28
Fokozatosan kell hozzáadni és közben a tejszint még habosítani kell!
2. mmacus
2010. aug. 20. 09:28
Nem tudom, mi lehetett a baj, én nem szoktam hozzá zselatinport, hanem a dr o. habfixálót teszem, azzal nagyon jó állagú szokott lenni.
1. kalido
2010. aug. 20. 09:26
Mindent előírásszerűen csináltam...