Hoxa Kávézó (beszélgetés)
Rendben, pihenj csak... kamillát ne, attól csak rosszabb lesz, ez tapasztalat =(
Azért remélem, kis pihi után jobb lesz =(
Szia siti! =)
*ugrik a nyakába, de csak óvatosan és finoman*
Ilyen esetekben rooibos, cickafark vagy vidrafű tea, de a legjobb a köménytea..
Kömény-tea. A köménymag egyik hasznos fúszerünk, de alkalmas teának is. A kömény-tea kiváló püffedtség ellen, szabályozza a gyomorműködést, oldja a gyomorgörcsöt. A szoptató anyáknál a kömény-tea növeli a tejmennyiséget. A kömány-tea javallott bélgyulladás esetén is. A kömény-tea, ánizzsal és korianderrel egyforma adagban keverve, kiváló béltisztító hatású.
A cickafark tea a virágból és szárból főzhető. Gyomor- és bélbántalmak esetén használják, de borogatásra is alkalmas. A régi háztartásokban gyomorrontás esetén ezt itatták a gyermekekkel. Orrvérzés esetén is hatásos.
A vidrafűtea jó gyomorerősítő és gyomornyugtató. Két-három kanálnyi apróra vágott levelet fél liternyi hideg vízbe teszünk, majd 5 percig főzzük. Ha kihűlt, étkezés előtt fél órával pohárnyit igyunk belőle.
Remélem, segít... =S
Jó reggelt! Kata tesóm vigyázz nagyon magadra, tényleg igyál sokat!
Myrad! Gyomorgörcsre is van valami teád? Most vettem be egy szem No-spát, reggel óta iszonyúan görcsöl a gyomrom vagy a hasam, eldönteni sem tudom, de nagyon fáj!
Az eső szerencsére nem esik, remélem a napot is láthatjuk ma egy kicsit:-)
Szia Mindenkinek!
Csak benéztem,már rohanok is!:-((
De tegnap benézni sem volt időm!:-((
Remélem Mindenki jól van??
Kívánok szép napot Nektek kávézóknak!:-)))
Puszika és ölelés megy!:-D
Úgy fest =)
De jó neked, bárcsak itt is fél3 lenne már.. vagy fél 4... =)
Többiek?
Mindenki alszik még?
Itt már fél három múlt, de most iszom a délutáni kávét.
Köszi Myrad, megkaptam. :))
Szia Imola =)
Kávé ment neked is, bár ott már lassan délután van, ha jól számolom, sőt...
Köszönöm a biztatást, bár a péntek még nagyon messze van, és még túl is kéne élni...
Sziasztok, jó reggelt.
Kata sajnálom, hogy begyulladt a veséd. Vigyázz magadra, és kúráld magad.
Myrad, Godo, Tilli jó munkát. Fel a fejjel, holnap már péntek.
Szia Kata =)
Én jól vagyok, a te vesegyulladásodnak meg nem örülök =(
Ha teázol, akkor zsurlófű, az direkt erre van, nekem nagyon sokat segített anno, v kamilla, az gyulladáscsökkentő, csak az irritálja a gyomrot... meg sál a derekadra, az jót tesz neki... de jobb egyébként az alkoholmentes sör, többet ér bármelyik teánál. Én anno nagyon sokat szenvedtem a vesémmel, és először csak néztem ki a fejemből bután, amikor mondták, de bevállt... még ha csak ideig óráig is, bár nálam igen súlyos bajok voltak, de segített =) ha van rá lehetőséged, szerintem próbáld meg. Hátha segít.
De a sál a derekadra orvosi előírás szerint kötelező! =)
Én ma csak teázom, de azt nagyon sokat! Begyulladt a vesém, muszály átmosnom!
Te, jól vagy?
Sziasztok! =)
Kávék a bögrepülőben, ablakokat kinyitni... =)
Én meg elcsattogok naplót írni, mert azt is kéne... =)
Jó reggelt mindenkinek!
A kávé nem rossz ötlet, azt hiszem, nagyon rám férne most.
Négy férfi elment golfozni az egyik délután. Miután végeztek, az egyik elindult, hogy rendezze a számlát. A másik három elkezdett beszélgetni a fiaikról:
- Az én fiam építkezési vállalkozó. Olyan sikeres, hogy az egyik barátjának adott egy házat ajándékba. - mondta az első.
- Az enyém autóügynök. Már három városban van ügynöksége. Annyira megy neki, hogy a múltkor adott az egyik barátjának két Mercédeszt.
- A fiam bróker - mondta a harmadik. - Annyira sikeres, hogy egy hatalmas részvénycsomagot adott az egyik barátjának.
Mikor a negyedik férfi is csatlakozott hozzájuk, őt is megkérdezték, mit csinál a fia.
- Az én fiam homokos. Nem vagyok túl boldog emiatt, de biztos jó lehet, mert a három legutolsó barátja adott neki egy házat, két autót, és egy hatalmas részvénycsomagot.
Egy férfi feljelentést tesz a rendőrsegen.
- A szomszédom udvaran tiz köbméter fa van.
- De uram ez nem bűn.
- De ő Németországból hozta.
- Ez még mindig nem bűn.
- De a fában aranyat csempésznek.
Erre a rendőr azonnal szervezni kezdi az akciót, a férfi pedig kimegy telefonálni a szomszédjának:
- Szia Józsi! Megrendeltem neked a favágást. Azt hiszem ugyanaz a társaság lesz, amelyik tavasszal felásta a kerted...
A rendőrnek a felesége otthon van három férfival.
Mikor a férj hazajön, a három ember kimegy az erkélyre elbújni, de csak három zsákot találnak, és abba bújnak bele.
Bemegy a rendőr a felesége szobájába:
- Tudom, hogy volt nálad három férfi.
Kimegy az erkélyre meglátja a három zsákot, az egyikbe belerúg, az elkezd ugatni. -gondolja ez biztos csak egy kutya
Belerúg a másikba, az elkezd nyávogni. - gondolja ez biztos csak egy macska.
Belerúg a harmadikba, semmi. Belerúg mégegyet, megint semmi.
Belerúg egy hatalmas nagyot, a pasi kiugrik belőle, és megszólal:
- Krumpli, nem érted b@zzeg, krumpli!
A 18 éves fiú motorral kiviszi a barátnőjét az erdő szélére. Az öccse követi őket és ahogy kiérnek az erdő szélére a 18 éves fiú megkérdi a barátnőjétől:
- Igen vagy nem?
A lány válaszol.
- Nem.
Jó, akkor mehetsz gyalog vissza, én megyek motorral.
A 18 éves fiú öccse is kiviszi biciklivel a barátnőjét az erdő szélére, amikor kiérnek a öccs megkérdezi:
- Igen vagy nem?
A lány gondolkodoba esik, és azt mondja hogy:
- Igen.
- A francba. - mondja az öccs. Akkor menj te biciklivel vissza, én meg megyek gyalog.
Egy székely rettentő hidegben sapka nékül áll az utcán, s vacog. Arra jön a komája:
- Hallja, kend, mit áll itt hajadonfőtt ebben a hidegben?
- Odabent a házban, egy darab léccel ráncba szedtem az asszonyt, s most kéne egy istenes ember, aki ki merné hozni a sapkámat.
A kávéházban egy francia fogyasztja a reggelijét: kávé, kifli, vaj és dzsem az asztalon, amikor megjelenik egy rágógumizó tipikus amerikai férfi és se szó se beszed leül az asztalához.
A francia ügyet sem vet rá.
Egy idő múlva az amerikai nem bírja tovább:
- Ti franciák mindig megeszitek az egész kiflit?
- Persze - morogja mogorván a francia.
Az amerikai kifújja a rágóját, megvárja, míg szétpukkan, majd így folytatja:
- Mi az Államokban csak a belsejét esszük meg - csámcsogja. - A héjat konténerbe gyűjtjük, újra feldolgozzuk, kiflit sütünk belőle, és eladjuk Franciaországba.
A francia csak hallgat. Ám az amcsi csak nem hagyja abba a piszkálódást:
- Dzsemet esztek a kiflihez?
- Hát persze! - vakkantja oda a francia.
- Mi nem - mondja az amerikai hangosan kérődzve. - Mi odaát friss gyümölcsöt eszünk reggelire, a héját konténerbe gyűjtjük, újra feldolgozzuk, dzsemet főzünk belőle, és eladjuk a franciáknak.
- És mit csináltok a használt kotonokkal? - kérdezi a francia.
- Természetesen kidobjuk őket - vágja rá az amerikai.
- Mi nem - válaszol a francia. - Mi összegyűjtjük a gumijainkat, újrahasznosítjuk, rágógumit készítünk belőle és eladjuk az USA-ba.
Szép jó reggelt, kellemes napot kivánok mindenkinek.
Ágimama köszi a kávét.
Én is küldöm a reggeli adag kávét mindenkinek. Ébredjetek. :))
Legyen szép napunk.:)
További ajánlott fórumok:
- 60 éven felüliek retró kávézója
- Kávé Kedvelők Kávézója
- Kitilthatnak kávézóból életkor szerint?
- Szerintetek egy kapcsolat elején meddig/milyen gyakran hagyhatja a nő, hogy a férfi állja az egész számlát, pl. kávézóban?
- Majdnem 6 órakor érdemes-e kávét inni, ha 9-10 körül szeretnék lefeküdni aludni? (Egy kezdő kávézó)
- Budapestieknek: Jó kávézót ismertek a Deák Ferenc tér környékén?