Hoxa akác köz (beszélgetés)
Hát igen, ez tényleg gond!
Én meg se próbálom kibogozni...
:-)
Ugyan már!
Egy ilyen pitiáner beszólás miatt már ne meneküljünk rögtön!
Én nem bánom, tegyük meg az 1. számot kísértetkastélynak.
Vagy akár menjünk át egy zárt klubba, és akkor nem jöhet oda bárki. Ez pedig maradjon kísértet-köznek.
Jó, akkor menjünk! Szóljatok még másoknak is, ha mégis találkoznánk egy szellemmel, ha többen vagyunk együtt, akkor még le is tudnánk szerelni, vagy éppen leleplezni, hogy az álarc mögött valaki valós ember riogatja a társait.
Már itt vagyunk 3-an, ha még jön esetleg velünk Fokhagyma, Guruljka, akkor talán már le tudjuk győzni a démont, ha támad. Jó kis móka lesz! :))
Nekem nem gond felébredni.
Akkor lesz szellemjárásvagy nem lesz?
Mert bizonytalanra nem jövök!
(Pláne ezek után, hogy már birtokhábor1tási ügyünk is van!)
Én úgy tudtam, hogy aki néhány nappal ezelőtt beköltözött, az se szó, se beszéd, hirtelen eltűnt, még a névtáblát is levette.
De majd Zsófit kell megkérdezni, ő itt a Polgármester Asszony.
Azért írtam neked, hogy szerintem beköltözhetsz. Persze ennél többet én sem tudok. Majd lerendezitek. Nekem mindegy.
De jó kis cikket találtál!
No, hát ma sem éltünk hiába, megint okosodtunk valamit.
Rákerestem. Bingó! Lehet zsákutca is, de lehet keskeny kis utca, egymással szemben álló házakkal...
:))
Napsugár, egy köz lehet egyenes is, kifli is. Már ezen nem kell fennakadni. És az sem meghatározó, hogy zsákutca-e.
(Egerben van egy kicsi utca, az félkör alakban kétszer is beletorkollik ugyanabba az utcába.)
Én itt új tag vagyok, majd a régebbiek tudják, mi itt a szokás.
Azért mondom, hogy én már nem tudom, hogyan is van egy köz-nél. Talán valaki levenné rólam ezt a terhet?
Igen egymással szemben 2 sor házzal, de (nálunk) kifli alakban, vagy ovális körben fordulnak a házak, és a számozás is, az 1-es számtól kezdve a vele szemben levő utolsó számig...
Kész, feladom. :))
Nem téveszted össze véletlenül a "sor"-ral?
Amit Te mondasz, az a zsákutca. Az Akác köz, tudjuk, ilyen, csak egy "bejárata" van, két sor házzal. Nem?
Ha nem, hát nem, nekem úgy is jó. :-D
Akkor valami félreértés van. Én úgy tudtam, hogy egy köz-ben a telkek kifli alakban fordulnak, így a számozás is fordul. Ez esetben az elején levő 3. sz. és a végétől vissza a 3.-ik ház van egymással szemben.
Jajj én már nem tudom ezt követni, valaki nem pakolná helyre ezt a számozást, meg hogy ki hol is lakik?? :))
Napsugár!
Már bocsi, hogy okoskodom...
Az Akác közben is, mint minden utcában, ha nem tévedek, két sor ház van. Az egyik oldalon a páros számú házak állnak, a másik oldalon a páratlanok.
Vagyis az 1-es mellett áll a 3-as, ennek közvetlen szomszédja az 5-ös. És így tovább. A mási, szembeni oldalon a házszámok: 2-es, 4-es, 6-os stb.
Vagy nem??
:-DD
Most ez hogy van? Ha Zsófi az egyik végétől számított 3. sz. alatt lakik, te a másik végén (a napos oldalon) vissza szintén a 3.ik házban, akkor hol van a lepusztult kastély?
Vagy az Akác-köz telkei mögött van egy elhagyott uradalom, romos kastéllyal, egyebekkel???
...Szembe velem meg ott a park a lepusztult kastéllyal... Meg a tigrissel... :-)
...Ha még megvan... :-/