Hová tűnt bared?Tud valaki róla valamit? (tudásbázis)
megjött a válasz!!!
"Természetesen feljelentést szeretnének tenni, bár sok esélyük nincs"...
Itt a lényeg.
"Kérdésem tehát, hogy megsértenek-e valamiféle szabályt, ha mondjuk Fb-on kiteszik a képét, és odaírják, hogy ezt a nőt keresik?"
Azzal nem.
"mi van akkor ha a kép alá azt írják, hogy csalás miatt..."
Azzal már igen.
mindketten
:) de már látod
és ott a neve ugyan az?
vagy név nélkül szerepel? csak mert én is megtaláltam ott, de nekem nem mutatta a képeket sem valamiért :(
Betojok...
Akkor ez a nő nagyon jól tudta mit csinál...és kis összegeket. Fasza...hát mit is mondjak...valaki egyszer biztos el fogja kapni!
előre elnézést, ha valamit rosszul írtam, de a lényeg benne lesz:
K:
röviden a lényeg:
több embert megkárosított egy nő, aki évek alatt egy portálon etette a jó népet.
Az illető felszívódott, a kölcsönkért pénzekkel.
Elég sokféle sztorit adott elő, nem egyszer más néven mutatkozott be.
/Mindenki tudja hogy "hülye" volt, amikor kölcsönt adtak neki - szóval nem kérek a nevükben szentbeszédet :)/
Sem valódi nevet sem lakhelyet nem tudnak. Számlaszáma megvan, és egy telefonszám is, ami azóta nem kapcsolható, hogy kiderült a csalás.
Kérdésem tehát, hogy megsértenek-e valamiféle szabályt, ha mondjuk Fb-on kiteszik a képét, és odaírják, hogy ezt a nőt keresik?
azt már meg sem merem kérdezni, hogy mi van akkor ha a kép alá azt írják, hogy csalás miatt...
Természetesen feljelentést szeretnének tenni, bár sok esélyük nincs, mert papírt egyik esetben sem írtak a kölcsönökről, továbbá kis összegek voltak, 5-10-20ezer forint.
V:
A kérdését Ön saját maga válaszolta meg. Semmit nem tudnak bizonyítani. A jognak sem a büntető sem a polgári része nem nyújt ezesetben lehetőséget arra, hogy elégtételt nyerjenek.
Csak abba gondoljon bele, hogy akár büntető feljelentésnél , akár polgári jogi igény érvényesítésnél minimális követelmény a csaló, alperes konkrét személy megnevezése. Mielőtt ismeretlen tettesről beszélnénk, akkor is kell adni a nyomozó hatóságnak egy minimális támpontot.
K:
Köszönöm a válaszát!
a Facebook-os megosztással mi lenne a helyzet?
Amiatt bajba kerülnének? Mármint akik keresik.
V: erre még várom a választ :)
Sziasztok
Olvasom ezt a forumot,es levegot sem kapok.Ossze tudjatok pontosan szamolni mennyivel huzott le benneteket?En a helyetekben osszefognek,es bemennek a rendorsegre,vagy ha van valakinek rendor ismerose kerdezze meg mit is lehet pontosan csinalni.IP cim alapjan nehez lesz megtalalni mert akar mar el is adhatta a gepet.Sok sikert nektek!
Na tessék! Pont ez a videó alapján jutott ez az eszembe! Akkor ezt te is láttad! Még, hogy nincs nagy ereje a netnek! :)
Hangoztatom, nem kell, hogy Kiss Etelka született Kanalas Regina (:)) nevű emberkével ez és ez történt, hanem maguk a tények.
Ekkor és ekkor többeket egy másik honlapon átvert, pénzt csalt ki sokaktól ezen és ezen a nick néven.
Természetesen a kép a legfontosabb!
Ő nem fog senkit sem feljelenteni, nyugi.
Nem hülye a csaj! Maga ellen indítaná el a lavinát!