Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete recept

Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória sok

A Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete hozzávalói:
Pörkölthöz:
Fél evőkanálnyi sertészsír
1 nagyobb fej hagyma
0,5 kg sertéshús
pirospaprika
fokhagyma

bors
majoranna, meg ki mit tesz még a pörköltbe

Palacsintához:
5 tojás
0,5 kg liszt
tej
szóda


+ 2 nagy doboz tejföl


A Hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete elkészítési módja:
Megfőzöm a pörköltet, úgy hogy legyen bőven szaftja, és a hús jól szét legyen főve benne. Ha elkészült, hagyom kihűlni, közben kikeverem a palacsintatésztát, és megsütöm. Ha a pörkölt nagyjából meghűlt (elég annyira, hogy ne forrjon már, és ne égesse szét a lábas a kezünket:p), akkor leszűröm a szaftját egy tálba, a húst pedig villával szétnyomkodom. Külön rakom a húspépet, és rakok hozzá egy kevés (kb felét az egyik nagy pohárnak) tejfölt, összekeverem. A maradék 1,5 tejföl mehet a szaftba. A palacsintákat egyenként megtöltöm a hússal, egy gyenge evőkanálnyi bőven elég bele, löttyintek bele egy kis tejfölös szaftot is, aztán szépen becsomagolom a palacsintába. Egy tepsi alját kikenem vékonyan zsírral, és ebbe mennek a már megtöltött palacsinták. Mikor az összes készen van, akkor mehet rá a tejfölös szaft, a tepsi tetejére alufólia, és berakjuk a sütőbe, hogy összerottyanjon. Kb 10-15 perc alatt megvan előmelegített sütőben. Az nem gond, ha túl sok szaftunk lesz, mert akkor nem kell mindet ráönteni mielőtt a sütőbe tesszük, hanem tálaláskor még lehet rá tenni. Isteni finom, és akár egy nagyon elsózott pörköltből is elkészíthető, mert a tejföl elveszi a sós ízt, csak ilyenkor a palacsinta tésztát ne sózzuk. Jó étvágyat mindenkinek!


Kategória: Húsételek receptjei


A hortobágyi húsospalacsinta a'la pemete elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook