Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Honnan tudom, hogy eredeti-e egy férfi karóra? fórum

Honnan tudom, hogy eredeti-e egy férfi karóra? (tudásbázis kérdés)


13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Dori2048)
máj. 14. 17:03
Köszönöm 🙂
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Guruljka)
máj. 14. 17:02
Sajnálom hogy így jártál. Lehet hogy velem is ez történik majd. Akkor mit szólnának egy márkaboltban?! 🤔
máj. 14. 12:58

Én egy olyan órát vittem el óráshoz, amelyről tudtam, hogy nem egy drága márka, de történetesen én kedveltem a kis márkáját is és konkrétan azt a darabot is.

Úgy nézett rám és olyan megvetően beszélt velem az órás, hogy elmentem egy másik óráshoz - és ott ugyanez a megalázó bánásmód ért.

Még azt is el tudom képzelni, hogy a megvető tekintetet az órás képzéseken külön gyakoroltatják.


De hogy jön ahhoz egy szolgáltató, hogy így bánjon valakivel, aki felkeresi őt a boltjában?

Nem is vagyok köteles tudni, milyen szakmai értéket képsvisel az órám, de történetesen nem is érdekelnek az órás szakmai szempontjai. Talán csak van jogom nem a pénzbeli értéke szerint kedvelni egy dolgot, a jelen esetben egy karórát???

10. dori2048 (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 12:51
sok sikert ❤😊
máj. 14. 12:23

Köszönöm a segítségeket!

Nem mindegy hogy eredeti vagy hamis mert nyílván nem szeretnék átverni senkit. És az ára sem mindegy hogy 60 ezer vagy 600 ezer. Akkor marad az órás, lehet hogy tud segíteni. Nagyon szép, a hátlapján vannak számok stb. Igényes óra nem ócska anyagokból van mégis szeretnék biztosat tudni róla hiszen csak így tudnám korrektül eladni.

8. Sziszi69 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 10:50

Az óra hátlapján a márkanév mellett kell egy számsornak is lenni,ami a sorozatot jelzi.

Neten is utána tudsz nézni,de egy mezei órás is megtudja mondani,hogy eredeti-e az óra.

7. Parapluie (válaszként erre: 5. - Dori2048)
máj. 14. 10:29
Az utolsó mondataiddal nem igazán értek egyet, szerintem az eladótó is elvárható,bogy a tőle telhető legnagyobb korrektséggel járjon el azt illetően, hogy eredeti-e a termék. És azért egy márkaboltban (nem mezei órásnál) nem fogják csak úgy rámondani,hogy ez eredeti.
6. dori2048 (válaszként erre: 5. - Dori2048)
máj. 14. 10:28
... és akkor elérkeztünk oda, hogy Rolexet miért nem szokás és eleve badarság használtan venni ... :) Aki színes-szagos márkát akar és hord is, az vagy fizet mint a katonatiszt... vagy nyílt lapokkal játszik az eladóval és vesz egy HAMISÍTVÁNYT.
máj. 14. 10:25

A hamisítvány azért hamisítvány hogy megtévesztő legyen és nehéz legyen eldönteni. Gyakran emiatt tartják meg a bizonylatot akár eladáshoz. A hamisítványok mint olyanok amúgy szerintem nem is legálisak, hiszen jogtalan csak úgy rányomni egy ruhára egy nike jelet.


Ellenben a koppintással ami már szemlátomást nem ugyanaz hanem csak hasonló, de azt soha nem is szánták úgy árulni mintha az eredeti lenne.


Az, hogy valami igazán eredeti-e, azt nehéz egy használt dolgoknál megmondani. Az is lehet hogy a külseje, előlapja az, de szétszedés nélkül nem tudhatod hogy a belseje nem tartalmaz-e utángyártott alkatrészeket vagy eleve szakszerűtlenül javították. Netán az egész belseje egy kamu amihez valaki egy leszanált eredeti tokot vett és úgy eladott egy másolattal. -- erre nincs garancia.


Használt adok-veszeknek ez mindig egy rizikófaktora és egy dörzsölt vevő sokszor bármi áron rábizonyítja hogy miért kopott és miért nem az, ami... aztán alkudozik. Ha olyasmi drága márkás dolgot akarsz eladni, azt nem is praktikus postai úton. Élőben érdemes megnézni. Innentől kezdve meg nem érdemes szerintem szóban bármit kérdezni az órástól...szerintem

4. Parapluie (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 09:54

Esetleg kulfoldi oldalakon szokott ilyen osszehasonlitas lenni, hogy mire figyelj oda, de gondolom ha nem tudod eldonteni, akkor biztosan nem egy ocska hamisitvanyrol van szo, igy szerintem csak a markabolt tud a legrelevansabban informaciot adni.

Mondjuk eladasnal lehet, hogy igyanugy nehezsegbe fogsz utkozni, mert szerintem arra senki sem fog irasos garanciat vallalni, hogy eredeti, es igy nem fogod tudni a vevo fele bizonyitani. :(

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Parapluie)
máj. 14. 09:44

Köszönöm a választ!

Gondoltam rá csak nagyon messze van tőlünk.

2. Parapluie (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 09:39
Vidd be markaboltba, ott megmondjak.
máj. 14. 09:38

Van egy férfi karóra amitől szeretnék megválni. Sajnos nem tudom hogy eredeti vagy replika.

Hogy tudnám kideríteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook