Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"közbe főzöm a tegnap leégetett serpenyőt "
Ha kicsit van odaegve a serpenyod, probald meg,tegyel bele ecetet. es tedd bele egy lezarhato muanyag zacskoba, varj egy felnapot, es mosd ki. konnyen le fog jonni az odaegett kaja.
Ha nagyon oda van egve, fekete szenesre, ontel bele egy kis amoniat, ugyancsak bele , egy zipzaras nejlon zacskoba, hagyd benne egy napig, utanna jol mosd ki es,kijon. Probald meg. Mit veszitsz, csak egy napot max.
Jó reggelt mindenkinek.
Beszunyáltam,megnéztem 3-kor az órát,fel ne keljek már ,visszabuttam😄majd 6-kor ébredtem.Indul a nap luluval a mosómasinával.
Benézek a konyhába is ,nem tom mit főzök,ezt sem azt sem kérünk nap van.
Persze hogy alakul, és szerintem az a "normális".
Amikor valamit csinálok/tervezek, átgondolom többféle formában. Pl. mi lenne ha ezt igy vagy úgy, ha ekkor vagy akkor csinálnám.
Nagyon romlik az emlékezőtehetségem, mert úgy rémlik, hogy volt amikor nem ízlett a kocsonyában a füstölt hús. (egészen pontosan, "pocsék" volt.)
Ááááááá, a klasszikusságnak az egyik mellékhatása.
Dodi !!! szuper vagy !!! és bármi is a kedvenc időtöltése az embernek ? semmi sincsen ingyen ! de legalább 1 hasznos/okos dologgal múlatod az időt @@
... nemrég vettem 2 olyan kis mini napelemes lámpát amit gondoltam h Bundy odabiggyeszt valahova ahol a nap éri , de áram egyébként ott nincsen , h amit összegyűjt 1 kis energiát ? az bekapcsolja amikor a kapunál bejönne este valaki ... hát az egyik nem működik , le is lettem érte bacva ! h minden cart megveszek , de az útszélén is napelemmel működik a sebességmérő , gondoltam , amíg kinyitjuk/bezárjuk a kaput ? addig csak világít az a kis vacak :)
Minden tettunknek kovetkezmenyei vannak!
E torvenynek a tobbszoros igazsagat lehet az eletben tapasztalni.
Mivel engem az electromos dolgok erdekelnek, igy azon a teruleten "jatszadozok".
Felalliottam egy kiserletemet/jatekomat, amely a termeszet nem karara mukodik.
Van egy kis tablacskam, vagy is inkabb egy allvanyom, amelyen kilenc, ahogy itt hivjak, Photovoltic tablaim vannak, amit napelemeknek is mondanak.
Ezek hasznositasara terveztem es csinaltam egy olcson kivitelezheto, tarto-forgatot.
Az en hazam keletfele nez, es igy delelott nyolc utan ero a napelemeket csak a nap, a hatso udvaromban levo kutyumet, ha sut. Ezt a napfenyenergiajat hasznosito tablak energiajat aram alakjaban osszegyujtom ket akkumulatorban.
Kaptam az egyik ismeros vallalattol egy olyan kutyut, amelyet a computerjaikhoz hasznaltak, amely a tartalek aramot tarolta, hogy mukodni tudjanak addig a computerjeik, ha netan, valami okoknal fogva, az aram kimaradna, akkor tartalek aramot addig tud adni, mig a computerjeiket szabalyosan, hogy ne veszitsenek el semmi data-t. No ez bekrepalt naekik, kidobtak, vettek ujjat, en a rosszat ropteben elkaptam! Meg csinaltam, most igy "jo aron" van egy kutyum, ami az aramot felhasznalja, amit az en nagy batteriemimbe a napelem beletolt.
Igy nem a halozati aramot hasznalom, hanem az "ingyen" energiat, az amator radioimat mukodtetem vele, es a computereimet.!
De nehogy azt higyjuk, hogy az "ingyen" energia nem sokba kerul! Mert a nap elemek, az akkumulatorok, ha venni kellett volna, az uninterruptable kutyuje, a kabelok, meg a czugehor arait osszeadnank, hat abbol tiz evig is tudnank azt az energiat a halozati szamlankbol fizetni! (De errefele nagyon olcso kilowattja a halozati aramnak.)
Tehat ezt nem az olcsosaga miatt jatszom vele, hanem csak szorakozasbol, jatszasbol!
Ami bizony nem ingyen van!
Azt mondjak errefele, hogy a fiugyerek, es a ferfi kozott nincsen kulonbseg, csak a jatekai araik kozott!!! :-DDD
Gondoltam, megosztok veletem, hatha kozottetek is van hasonlo "jatekos" es tapasztalat cseret tudnank folytatni...
... kinek mi ? mindenkinek van valami szíve csücske :) :) sokszor azzal is jóllakik az ember ha látja !!! az legalább nem hizlal !
... nagyon finom a mai rétes , még langyos volt , jó h vittem neki dobozt amit kibéleltem alufóliával @@@ csak 10 db meggyes-mákosat vettem , mert tegnap vett túrós táskát apcinak a gyerek /49 é/ esti leárazásnál :) a 10 db nem került annyiba mint amit a fiam vett 4 db borzalmasat :( :( 600/db-jáért !!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)