Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


5939. caravell (válaszként erre: 5938. - Smudlaagi54)
2010. febr. 22. 10:54
Vigyáááázz, forróóóóó!!! :)
2010. febr. 22. 10:46
Sziasztok,Cara jöhet a kávé,nyitom a szám!ÁÁÁÁÁ
5937. caravell (válaszként erre: 5931. - FormáSan)
2010. febr. 22. 10:42

Sziasztok!

De kár, hogy erről a sok finomságról lemaradtam!

Egy délelőtti kapucsínóra ki tart velem? Sütit én nem hoztam, próbálom tartani a diétámat (-6 kg-nál járok), de egyre kevésbé sikerül, már tele van a hócipőm a zöldségekkel meg a puffasztott hungarocellel...

5936. Elisa001
2010. febr. 22. 10:30
csókolom, megjöttem. még csöpögtetek, hámosodtam, remélem, többet nem lesz hámsérülés (szem)
2010. febr. 22. 09:18
Szép reggelt Mindenkinek!
2010. febr. 22. 09:00
Sziasztok!!!
5933. zsuzsip65 (válaszként erre: 5931. - FormáSan)
2010. febr. 22. 08:18

Szia!

Egészen elleszünk kényeztetve:))))

5932. lúdanyó
2010. febr. 22. 08:09

jó reggelt!

legyen szép hetetek!

5931. FormáSan
2010. febr. 22. 07:19

jó reggelt:-) Hoztam habos kávét és teát és forró csokikát! Pici sütikkel:-) Legyen szép a napotok!

dudubaba:-) zsuzsip65 sziasztok

5930. dudubaba
2010. febr. 22. 05:52

Szép reggelt kívánok mindenkinek!

Finom volt a kávé köszönjük szépen!

5929. zsuzsip65
2010. febr. 22. 05:51

Sziasztok!

Nagyon szép napot kívánok!KÁVÉZZUNK?

5928. martini64
2010. febr. 21. 21:51
Sziasztok, jó éjszakát mindenkinek. Olvaslak ám benneteket, a borsos tokányt is elloptam.
5927. mommy (válaszként erre: 5917. - Lúdanyó)
2010. febr. 21. 20:44

Lehet ezt még fokozni!!!

Én bors helyett majorannát teszek bele, a többi stimmel. A lányom szottyos husinak hívja és tésztát (orsó v. szarvacska) főzök hozzá, és a "csacsika" családom kedvéért krumplipürét.

Ja, és csináltam már csirkemellből is.

Az mi őseink nem tudom kik voltak, de a lányom is és a férjem is a krumplit szereti!?! Én már nem annyira, azért néha rizst is etetek velük!!

Lehet hogy csak én vagyok kínai??? :)))

5926. tapsifül
2010. febr. 21. 19:45
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
5925. lúdanyó (válaszként erre: 5924. - Tapsifül)
2010. febr. 21. 19:10

a kamra mindig kicsi akár mennyi polc kerül bele..:))

én mindig a kavargatós tésztát sütöm..még nem unják..:))

5924. tapsifül
2010. febr. 21. 19:03
Szép jó estét mindenkinek!Sajnos csak most tudtam jönni.éjszakás voltam ,így délelőtt pihentem.Ma maradékot ettünk(húsleves,petrezselymes burgonya és fasírt).Ebéd után pizzás csigát sütöttem(a héten már másodszor),ill. magamnak a szokásos diétás tallért(ham-let helyett).Holnapra káposztás tésztát készítettem.Most végeztem a spejz takarítással,a férjem új polcokat készített nekem ezért kellett egy kicsit átrámolnom és takarítanom.
5923. dudubaba
2010. febr. 21. 18:37

Sziasztok csajok!

Ezt a borsós tokány receptet én is ellopom.Mi is nagyon szeretjük,de eddig még nem találtam hozzá jó receptet.

Ma már én sem leszek ezért mindenkinek nagyon szép estét kívánok!

5922. smudlaagi54 (válaszként erre: 5921. - Lúdanyó)
2010. febr. 21. 18:06
Szerintem az zöldborsós tokány amit te csinálsz!
5921. lúdanyó (válaszként erre: 5918. - Smudlaagi54)
2010. febr. 21. 17:53
akkor az enyém nem jó?
5920. csillagfürt (válaszként erre: 5919. - Caravell)
2010. febr. 21. 17:47

Köszi, majd a héten kipróbálom. Én is kb. 20 cm-es tálra gondoltam, akkor ez megfelelő lesz.

Pá lányok, mára ennyi.

Kicsit korai még szép álmokat kívánni, de én már nem leszek itt később:(Aludjatok jól, pihi a jövő hétre!

5919. caravell (válaszként erre: 5916. - Csillagfürt)
2010. febr. 21. 17:37
Egy kisméretű (8.10 szeletes) tortának felel meg. Én jó nagy jénaiba raktam, de felesleges elővigyázatosság volt.
5918. smudlaagi54 (válaszként erre: 5917. - Lúdanyó)
2010. febr. 21. 17:30
A bors ebben az esetben tényleg bors,és nem borsó.
5917. lúdanyó (válaszként erre: 5915. - Smudlaagi54)
2010. febr. 21. 17:24
Na mik vannak az én tokányom odáig stimmel, hogy megdinszteljük a hagymát rá a husit jój befűszerezzük liszt nincs benne a végén fél kiló borsót teszek rá azt is meg párolom a husival. attól borsos tokány..vagy hülyeséget beszélek?...:(( akkor bocs..:( rizst csinálok hozzá. Az én eggyik ősöm biztos kinai volt mert nálunk sok rizy fogy..:))
2010. febr. 21. 17:06

Sziasztok, csak most értem ide. Vagyis eddig más bitorolta a gépet:(

Aki már megcsinálta a mikrós piskótát, attól kérdezném, hogy mekkora jénaiba kell kb. készíteni? Vagyis hogy ne legyen olyan lepény formájú se, meg ki se ugorjon az edényből. Légyszíííí írjátok meg! Köszi.

2010. febr. 21. 16:40

Én ugyan sertésből csináltam meg ezt,de szerintem pulykából is finom,és én sültkrumplit csináltam hozzá!Az Imolaviola receptje


Erdélyi borsos tokány


60 dkg marhalapocka

1 nagyobb fej hagyma

olaj

bors

1 dl tejföl

egy kevés liszt

ecet

cukor


A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd 3 evőkanál forró olajba tesszük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, behintjük 1 teáskanál liszttel, kissé megpirítjuk és felengedjük mártássűrűségűre. Ha szükséges, még utána ízesítjük, még egyszer jól felfőzzük és közvetlenül tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral ízesíteni. Tört burgonyával vagy galuskával tálaljuk. A tokánynak igen sok változata van. Gombával vagy majoránnával fűszerezik, készítik vegyesen sertés- és marhahúsból, vesét is adva hozzá.

5914. lúdanyó
2010. febr. 21. 15:21

szép vasárnapot.:)

Mondjatok egy tuti borsos tokány receptet? légyszi és szerintetek pujka mll filéból lehet azt csinálni?

5913. mommy
2010. febr. 21. 14:44

Sziasztok!

Háát elég "bóbellás" az időjárás!!!

Reggel itt is fehér volt minden, most meg ezer ágra süt a nap és nyoma sincs a reggeli hónak.

Megetettem a családot és most leültem a gép elé.

Ma nem csináltam nagy faksznit a főzésből. Csirkeaprólék levest főztem és MHB-s tejberizst. A párom azt mondta, hogy ma ne főzzek húst, inkább valami tejberizs félét enne!!

Hát legyen meg a te akaratod!!!!

Tehát az MHB= Mindent Hajigálj Bele.

A hagyományos tejberizsbe tettem mazsolát, durvára darált diót, vaníliás pudingport és a tetejét darált dióval szórtam meg. Ja, és volt egy kis maradék vajas tortakrém, azt is belekevertem. Egész ehető lett, mert a párom azt mondta, hogy ne rakjam el, mert a maradékot később megeszi!!!

5912. caravell (válaszként erre: 5906. - 2934fa17dd)
2010. febr. 21. 13:42

Itt is szép idő van, bár kicsit fúj a szél.


Ma nem kellett főznöm, a lányom nem ebédelt itthon, a tegnapi maradék elég volt hármunkna. helyette takarítok már reggel óta, lassan nekiállok a tavaszi nagytakarításnak: a rohamszerű dolgokra nincs sem időm sem energiám, inkább csak szép lassan, hol ezt hol azt pluszban. Előbb-utóbb csak a végére érek - kb mire kezdhetem előről :(

De a vasalással már végeztem, az is valami :)

5911. caravell (válaszként erre: 5905. - 9c6a3d164e)
2010. febr. 21. 13:39
Azért jó a szódabikarbóna, mert ezeknek a gyümölcsöknek a felülete viaszos-olajos, és az jól oldja, vele együtt a szennyeződéseket is. Csak azt nem, ami felszívódott. Már árulnak egyébként gyümölcs tisztító folyadékot szórófejes flakonban, láttam a reklámját...
5910. caravell (válaszként erre: 5898. - Anyagi)
2010. febr. 21. 13:36

A Lőrinci piac Pestlőrincet jelent? Az nincs is messze tőlünk. Ott hol?

Ha csak 10 tojást számolsz 300-ért, akkor nem is annyira... ha meg azt számolod,hogy elcseszem, és ki kell dobni, akkor jobb az 500-as :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook