Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok!
De kár, hogy erről a sok finomságról lemaradtam!
Egy délelőtti kapucsínóra ki tart velem? Sütit én nem hoztam, próbálom tartani a diétámat (-6 kg-nál járok), de egyre kevésbé sikerül, már tele van a hócipőm a zöldségekkel meg a puffasztott hungarocellel...
Szia!
Egészen elleszünk kényeztetve:))))
jó reggelt!
legyen szép hetetek!
jó reggelt:-) Hoztam habos kávét és teát és forró csokikát! Pici sütikkel:-) Legyen szép a napotok!
dudubaba:-) zsuzsip65 sziasztok
Szép reggelt kívánok mindenkinek!
Finom volt a kávé köszönjük szépen!
Sziasztok!
Nagyon szép napot kívánok!KÁVÉZZUNK?
Lehet ezt még fokozni!!!
Én bors helyett majorannát teszek bele, a többi stimmel. A lányom szottyos husinak hívja és tésztát (orsó v. szarvacska) főzök hozzá, és a "csacsika" családom kedvéért krumplipürét.
Ja, és csináltam már csirkemellből is.
Az mi őseink nem tudom kik voltak, de a lányom is és a férjem is a krumplit szereti!?! Én már nem annyira, azért néha rizst is etetek velük!!
Lehet hogy csak én vagyok kínai??? :)))
a kamra mindig kicsi akár mennyi polc kerül bele..:))
én mindig a kavargatós tésztát sütöm..még nem unják..:))
Sziasztok csajok!
Ezt a borsós tokány receptet én is ellopom.Mi is nagyon szeretjük,de eddig még nem találtam hozzá jó receptet.
Ma már én sem leszek ezért mindenkinek nagyon szép estét kívánok!
Köszi, majd a héten kipróbálom. Én is kb. 20 cm-es tálra gondoltam, akkor ez megfelelő lesz.
Pá lányok, mára ennyi.
Kicsit korai még szép álmokat kívánni, de én már nem leszek itt később:(Aludjatok jól, pihi a jövő hétre!
Sziasztok, csak most értem ide. Vagyis eddig más bitorolta a gépet:(
Aki már megcsinálta a mikrós piskótát, attól kérdezném, hogy mekkora jénaiba kell kb. készíteni? Vagyis hogy ne legyen olyan lepény formájú se, meg ki se ugorjon az edényből. Légyszíííí írjátok meg! Köszi.
Én ugyan sertésből csináltam meg ezt,de szerintem pulykából is finom,és én sültkrumplit csináltam hozzá!Az Imolaviola receptje
Erdélyi borsos tokány
60 dkg marhalapocka
1 nagyobb fej hagyma
olaj
só
bors
1 dl tejföl
egy kevés liszt
ecet
cukor
A marhalapockát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd 3 evőkanál forró olajba tesszük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, behintjük 1 teáskanál liszttel, kissé megpirítjuk és felengedjük mártássűrűségűre. Ha szükséges, még utána ízesítjük, még egyszer jól felfőzzük és közvetlenül tálalás előtt 1 dl tejfölt adunk hozzá. Szokták még pár csepp ecettel és csipetnyi cukorral ízesíteni. Tört burgonyával vagy galuskával tálaljuk. A tokánynak igen sok változata van. Gombával vagy majoránnával fűszerezik, készítik vegyesen sertés- és marhahúsból, vesét is adva hozzá.
szép vasárnapot.:)
Mondjatok egy tuti borsos tokány receptet? légyszi és szerintetek pujka mll filéból lehet azt csinálni?
Sziasztok!
Háát elég "bóbellás" az időjárás!!!
Reggel itt is fehér volt minden, most meg ezer ágra süt a nap és nyoma sincs a reggeli hónak.
Megetettem a családot és most leültem a gép elé.
Ma nem csináltam nagy faksznit a főzésből. Csirkeaprólék levest főztem és MHB-s tejberizst. A párom azt mondta, hogy ma ne főzzek húst, inkább valami tejberizs félét enne!!
Hát legyen meg a te akaratod!!!!
Tehát az MHB= Mindent Hajigálj Bele.
A hagyományos tejberizsbe tettem mazsolát, durvára darált diót, vaníliás pudingport és a tetejét darált dióval szórtam meg. Ja, és volt egy kis maradék vajas tortakrém, azt is belekevertem. Egész ehető lett, mert a párom azt mondta, hogy ne rakjam el, mert a maradékot később megeszi!!!
Itt is szép idő van, bár kicsit fúj a szél.
Ma nem kellett főznöm, a lányom nem ebédelt itthon, a tegnapi maradék elég volt hármunkna. helyette takarítok már reggel óta, lassan nekiállok a tavaszi nagytakarításnak: a rohamszerű dolgokra nincs sem időm sem energiám, inkább csak szép lassan, hol ezt hol azt pluszban. Előbb-utóbb csak a végére érek - kb mire kezdhetem előről :(
De a vasalással már végeztem, az is valami :)
A Lőrinci piac Pestlőrincet jelent? Az nincs is messze tőlünk. Ott hol?
Ha csak 10 tojást számolsz 300-ért, akkor nem is annyira... ha meg azt számolod,hogy elcseszem, és ki kell dobni, akkor jobb az 500-as :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)