Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szia!
Akkor talán van remény, hogy értelmes dolgokra lehet levásárolni. Most már csak azon izgulok, hogy nálunk is így legyen. Én is azt hittem, hogy egységesek a szabályok, de látom, hogy nem ...Köszi a választ.
A eső már 2 napja esik, olyan hideg van, brrrrrrr.
Na. Jó éjszakát nektek. Jól kidolgoztam magam, éljen a hétvége!!!
Rakott krumplit meg rizslevest csináltam holnapra.
Vasalni már egyáltalán nem volt kedvem.
Sziasztok!
Pont a múltkori Tesó újság elején volt, hogy most már bármilyen melegétkezési utit elfogadnak :(
Sziasztok!
Igen, akkor el kell fogadniuk, csak ha a grill/készétel pultban külön fizetés van, akkor a pénztár nem fogadja el. A munkahelyemnél a piacon a hentesek elfogadják, majd ott levásárolom. A gond akkor lesz,ha visszamenőleg megkapom az enyémet (ez a páromé), mert mi még eddig nem kaptuk meg, augusztusra várható: fél év egyben, érdekes lesz...
Szép napot! Már amannyire az idő engedi a bárka kász már telepitem az állatokat..:))
Megcsináltam a " méteres sütit. Hát ez tök jó, hogy eddig miért nem csináltam? Csak kimaratt egy csomó krém..:) azt lerétegeztem babapiskotával. Szóval lett egy csomó süti. A krm 2 adaba elegendő lenne. na majd legközelebb:))
Szia!
Vásárolni is kell ezekből a dolgokból?(helyben készített pékáru) Tudnál erről bővebben írni, hogy miket kell ahhoz venni, hogy a pénztárnál ne legyen gond? Köszi szépen:)
Sziasztok!
Kajajegy! Kb. 2 hete még úgy volt, hogy a t.sco is elfogadja a meleg étkezési utalványokat, ha veszünk valami felvágottat, készételt... Tegnap már nem fogadták el. Azt mondta a pénztáros, hogy nagyon-nagyon rájuk szóltak, hogy ilyet nem lehet csinálni. Így most már csak úgy fogadják el, ha csak készételt vásárolunk (nem tudom, pontosan ez mit takar, nem néztem meg az erről szóló kiírást). Már nagyon unom ezt a kajajegy dolgot. Szinte hétről-hétre változik!
Sziasztok! Az éjjel átrendezte egy kicsit a szél az udvart :) Még mindig esik, de most már vízszintesen... Be kellett fűtenem a konyhában, hogy a ruhák száradjanak.
Lehet, hogy ma nem főzök. Mindenből maradt, csak egy kis tükörtojást csinálok a spenótra.
Holnapra kellene valamit kitalálnom. Talán paprikás krumplit? Annyira ennék már egy kis rizslevest, de csak én szeretem. Nekem vajas kenyérrel főétkezésnek is elmegy :)
Citromfűszörp
50 dkg citromfűlevél
2,5 l víz
2,5 kg cukor
2 citrom
1 szem szegfűszeg
A citromfüvet megmossuk, egy nagy lábasba tesszük. Ráöntünk 2,5 liter vizet, hozzáadunk 2,5 kg cukrot, 2 citromot felkarikázva, végül egy szem szegfűszeget. Felforraljuk, és addig kevergetjük a tűzön, míg felolvad benne a cukor. 1 napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Forralunk egyet rajta, és üvegekbe töltjük.
Hogyan készíted?
Nekem 2 receptem van:
Főzött citromfű szörp
Hozzávalók:
50 dkg citromfűlevél
2,5 l víz
2,5 kg cukor
2 citrom felkarikázva
ízlés szerint szegfűszeg és fahéj darab
Elkészítés:
Az egészet egyszer felforraljuk, majd addig keverjük, míg a cukor felolvad. Egy napig áll, majd leszűrjük. Másnap forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.
Citromfű szörp
Hozzávalók:
20-25 ág citromfű
fél liter víz
fél kg cukor
egy fél rúd fahéj
2 citrom leve
Elkészítés:
A vízből, cukorból fahéjjal szirupot főztem, majd hagytam hűlni. Amíg hűlt, leszedtem a citromfű ágacskákat, megmostam, majd lecsipegettem róla a leveleket, és felaprítottam. Ráöntöttem a szirupot, hagytam állni kb. 20 percig. Belecsavartam a citromokat. Végül leszűrtem és üvegbe töltöttem. 8 dl lett belőle, egy rész szörphöz 3-4 rész víz kell ízlés szerint.
Tavaly a 2.-at csináltam meg, de hamar elfogyott. :-))) Nem bírta ki télig.
Köszönöm, kettő is van:)
Férjem és fiam.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)