Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


14407. caravell (válaszként erre: 14401. - Barracuda59)
2010. nov. 12. 10:01
Igen, nem is annyira szilveszterkor, mint újév napján! Szilveszterkor a lakás legbelső pontja felől a legkülsőig (ajtójg) seperni, hogy kimenjen a rossz és újév napján az ajtótól a legtávolabbi sarokig, hogy beseperjük a hasznot, a jót. Ezt mi mindig megcsináljuk :))
14406. caravell (válaszként erre: 14395. - Barracuda59)
2010. nov. 12. 09:59
A babona a hit egyfajta belső megerősítése, a pozitív hozzáállást segíti. Ugyanerre jók a kül. szertartások, az ember lánya lelkileg jobban befogadja, képszerűsíti, magáévá teszi a jó érzést, jó gondolatot - agykontroll, titok stb. ... Ha egy szem babbal, nyúllábbal, fengh shuival, elefánttal, teknőssel, piros pénztárcával, lencsével vagy mákos gubával: lényeg a hit!
14405. Era57
2010. nov. 12. 08:49

Sziasztok , ezzel a recepttel kívánok szép napot :

Almatorta sütés nélkül


Hozzávalók:

1 kg alma, 4 dl víz, 2 csomag vanília pudingpor, 1 csomag babapiskóta, 1 db hulala tejszín, reszelt csokoládé.

Elkészítés:

Az almát meghámozom, és lereszelem, majd 2 dl vízben megpárolom. Hozzáadok 2 dl vízben elkevert pudingport, és együtt sűrűre főzöm. A tortaforma alját kirakom babapiskótával, rákenem az alma felét, megint piskóta, majd a maradék alma. Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. A tejszínt 15 dkg porcukorral kemény habbá verem, és az almára kenem, majd megszórom reszelt csokival. kb. 2 órát még hagyom hűlni a hűtőben.

Nagyon egyszerű, mutatós, finom desszert.

14404. martini64
2010. nov. 12. 05:30
Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek!
14403. lov.ildi
2010. nov. 11. 22:13
Az utóbbi években én lencsesalátát készítek. Az a sült malaccal is nagyon finom.)
14402. a14deb9047 (válaszként erre: 14401. - Barracuda59)
2010. nov. 11. 22:01
+ sült malacot... egy helyre megy :DD
14401. barracuda59 (válaszként erre: 14396. - Geranna7)
2010. nov. 11. 21:59

Köszi:) végül 37. hét végén született meg a kisfiam.


Ha atombiztosra megyek, akkor szilveszterkor mákosgubás lencsefőzit egyek?:)))))

14400. lúdanyó
2010. nov. 11. 20:22
Jó éjt!
14399. a14deb9047 (válaszként erre: 14398. - Geranna7)
2010. nov. 11. 20:09
Néha teszek hozzá egy kis törött pirospaprikát is. Jobban esik a színe miatt.
14398. geranna7 (válaszként erre: 14397. - A14deb9047)
2010. nov. 11. 20:07

Köszi...Elmentve...a sárgaborsót szeretem.

Ez gyors is....

14397. a14deb9047
2010. nov. 11. 20:04
Sárgarépát, zöldségek karikára szelve kockára vágott vöröshagymán megpirítunk. Jól felöntjük és egy csészényi sárgaborsót teszünk hozzá. Természetesen só és bors hozzá. Úgy egy ujjnyira lepje el. Vékonyra szeletelt lecsókolbásszal főzzük meg. Egytál ételnek kitűnő, nem kell bele se krumpli, se tészta.
14396. geranna7 (válaszként erre: 14395. - Barracuda59)
2010. nov. 11. 19:57
Tartsd is meg ,vigyázz rá!!!!Örülök,hogy jól jöttél ki ebből a helyzetből..
2010. nov. 11. 19:36

Milyen babonás az ember, ha bajban van, minden szalmaszálat megragad. Amikor terhes voltam, 20 hetesen majdnem elvetéltem, utána 26 hetesen úgy volt, hogy megszületik a kisfiam. A klinikán max. 29 hetet jósoltak meg azt mondták, hogy nincs sok esélye a kicsinek, de az ország legjobb koraszülött ellátása Debrecenben van...


Sokat feküdtem itthon is, és volt egy szerencsebabom. Még imádkoztam is neki, hogy segítsen. Ma is megvan:D

14394. barracuda59 (válaszként erre: 14390. - Geranna7)
2010. nov. 11. 19:34

Én megeszem, a nagyfiunk szereti is, de egy évben kb. 3-4 alkalommal van csak. Majd jobban rászokunk...


A mákos guba is jó erre a célra?:)) még nem tudom az ünnepi menünket, átgondolom:D hátha...

14393. lov.ildi (válaszként erre: 14384. - Martini64)
2010. nov. 11. 19:26

Nálunk a CéBéA-ban.

Nem tudom,hogy máshol is ugyanannyi e ennél az áruházláncnál. Ritkán van itt is.

14392. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14390. - Geranna7)
2010. nov. 11. 19:15
:D
14391. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14389. - Barracuda59)
2010. nov. 11. 19:15
Azt én se szoktam kihagyni, meg mákos gubát, ugyanebből a célból. Az eredmény plusz két kiló, nulla forint.
14390. geranna7 (válaszként erre: 14389. - Barracuda59)
2010. nov. 11. 19:13

Én sem...

Pedig még csak nem is "nagyon" szeretem...csak a bizakodás miatt eszem.

Lehet ez a baj??

14389. barracuda59 (válaszként erre: 14372. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. nov. 11. 19:02

Sziasztok!


Hááááát, én szilveszterkor mindig rengeteg lencsefőzit belapátolok, de egyelőre nem látom a hatást...:D

2010. nov. 11. 18:57

Sziasztok!

Már jó ideje nem voltam itt de azért olvastalak Benneteket.Változatlanul ötletesek, jók és szorgalmasak vagytok. Olyan finomságok tárháza ez a topik, hogy olvasás közben érzem a kajáitok izét, illatát.:-)Olvasom a libás receptjeiteket, nagyon finomak lehetnek. Kár, hogy nem szeretjük a libát.Lehet, hogy ezért nem vagyunk gazdagok?:( Olvasás közben megkivántam... és már túl is vagyok rajta. Vajas kenyér lila hagymával!!! Elég gáz lesz holnap de megérte mert isteni volt!!!

14387. geranna7 (válaszként erre: 14386. - Lúdanyó)
2010. nov. 11. 18:34
Nálunk ízlett!!!És nem is drága...
14386. lúdanyó (válaszként erre: 14385. - Geranna7)
2010. nov. 11. 18:26
Na ez nagyon jól hangzik! hamarosan meg is csinálom.
14385. geranna7
2010. nov. 11. 17:25

Palacsintás sült krumpli,

Egy tepsi alját teríts meg hasábokra vágott krumplival. Befedjük szalonnacsíkokkal, lehet rá kolbászkarikákat is rakni, és meglocsoljuk olajjal. (én bacon szalonnát használtam)

Forró sütőben elősütjük, majd leöntjük az egészet, kicsit sűrűbb, sós palacsintatésztával, hogy szinte ellepje. Addig sütjük míg a tészta megsül, a teteje kissé megpirul.

Nagyon gyorsan készen van, olcsó, laktató, finom. Savanyúságot ettünk hozzá, de kenyér nem is kellett.

14384. martini64 (válaszként erre: 14383. - Lov.ildi)
2010. nov. 11. 16:56
Hol...hoool?
14383. lov.ildi
2010. nov. 11. 16:37

Sziasztok!


Én a hétvégén libanyakból és liba farhátból főztem levest. A farhátnak 119 Ft a nyaknak 229 Ft volt kg-ja. Ráadásul még 1.5 dl zsír is lett belőle.

14382. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14381. - A14deb9047)
2010. nov. 11. 16:16
Ha vennék, akkor valószínűleg egy libacombot vennék. Azért egyet, mert egyedül vagyunk itthon a fiammal, aki nem hiszem, hogy sokat pusztítana belőle :)
14381. a14deb9047
2010. nov. 11. 16:04
A libanyakból pedig isteni levest lehet főzni sok-sok zöldséggel :))
14380. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14378. - Caravell)
2010. nov. 11. 16:03
Reménytelen vagyok, mindig elfelejtem ezt a libás dolgot.
14379. a14deb9047 (válaszként erre: 14378. - Caravell)
2010. nov. 11. 15:47
libaszárnyból csináltam régebben a rizses húst
14378. caravell (válaszként erre: 14371. - A14deb9047)
2010. nov. 11. 15:38
Viszont, ha ma libát ennénk, a hónap hátralévő részébenmár biztos, hogy nem lennénk gazdagok... én is akartam venni, elszörnyülködtem az árak láttán :(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook