Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


19368. martini64 (válaszként erre: 19367. - Dodi44)
2011. febr. 19. 07:29

Nekem ez van, meg Nusika karlsbadi ostyája, de azt nem teszem fel, majd Nusika :)


Egy nagy csomag félkörös vagy kockás nápolyi lap kell hozzá, a formázott lapokra kell a tölteléket kenni, a sima lappal befedni, enyhén le kell nyomtatni. Másnap szeletelhető.


50 dkg cukrot 5 tojással gőz fölött felverünk, beleteszünk 2 kocka rámát, addig keverjük, míg elolvad, hozzáadunk 3 kanál kakaót és 50 dkg darált kekszet. Rummal vagy rumaromával lehet ízesíteni.


Nem olcsó, de nagyon sok van belőle.

19367. Dodi44 (válaszként erre: 19327. - 875f1a5663)
2011. febr. 19. 03:51

Nagyon szepen koszonom a segitsegedet!

A hetvegere, meg is fogom csinalni!!

Pont azt kaptam "amit az orvos is elorendelt"!!!


Koszike megegyszer, kedves vagy hogy valaszoltal es segitesz nekem!!!!

19366. mmacus (válaszként erre: 19353. - Anyagi)
2011. febr. 18. 21:52
Piknik szelet 100g/119 Ft, Ömlesztett sajtszeletek 200g/149 Ft, Szeletelt csirkemellfilé 500g/699 Ft, Vöröshagyma 1kg/149 Ft.
19365. Anyagi
2011. febr. 18. 21:26
Mindenkinek szép álmokat!!!!!!!!!!!!!
19364. a14deb9047 (válaszként erre: 19361. - 25a27430dd)
2011. febr. 18. 21:15
Ha megfőtt, úgyis leül az aljára...-
19363. smudlaagi54 (válaszként erre: 19357. - 25a27430dd)
2011. febr. 18. 21:14
Gézed nincs otthon?Ha abba belekötöd,nem jó?
19362. Lisy50 (válaszként erre: 19360. - 25a27430dd)
2011. febr. 18. 20:12
Szerintem nyugodtan tedd bele, majd leszűröd!
19361. 25a27430dd (válaszként erre: 19359. - A14deb9047)
2011. febr. 18. 20:10
Köszönöm a tanácsot, akkor hab szedés után teszem bele én is, akkor nem fog zavarni.
19360. 25a27430dd (válaszként erre: 19358. - Lisy50)
2011. febr. 18. 20:09
Őröltet nálunk ki-ki a tányérjában lévő levesre tesz csak. Ezért vagyok gondban, mert az egészbors íze hiányozna.
19359. a14deb9047 (válaszként erre: 19357. - 25a27430dd)
2011. febr. 18. 19:55
Csak akkor szoktam beletenni a húslevesbe, amikor már leszedtem a habját. Leülés után pedig szépen lassan leöntöm és az alján marad minden. Ami a tányéromba kerül, azt meg szétnyomom és úgy eszem meg.
19358. Lisy50 (válaszként erre: 19357. - 25a27430dd)
2011. febr. 18. 19:50
Tegyél őröltet!:D
19357. 25a27430dd
2011. febr. 18. 19:43
Segítsetek légyszi! Kidobtam véletlen a teatojásomat, amit arra használtam, hogy húsleveshez az egész borsot abba raktam. Most nem járok olyan helyen, ahol venni tudok, de holnap husilevest főznék. Ilyenkor hogy oldjam meg az egészborsot?
19356. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 19353. - Anyagi)
2011. febr. 18. 18:48

Császárszalonnát, paprikát... :

[link]

19355. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 19352. - Mmacus)
2011. febr. 18. 18:45

Igen, minden nézőpont kérdése.

Nyilván a nagyon kevés nyugdíjból kifizetni ezt az összeget megint más, mint egy normális fizetésből.

19354. Anyagi
2011. febr. 18. 18:43

Tegnap máris megkaptuk a hónap elején esedékes volt fizetést!!!!


Nagyon nehéz volt kihúzni,már a kenyér-tej vásárlás is nehézségekbe ütközött!

Holnap megyek és befizetem a csekeket, nehogy azt higgyem, hogy most "gazdag" vagyok!

Csináltam egy ragu levest, tettem bele fél kiló húst apró kockára vágva, zöldséget, zöldborsót, gríznokedlit. Nagyon finom volt és még maradt holnapra is. Fogok hozzá csinálni szilvalekváros gombócot.

19353. Anyagi
2011. febr. 18. 18:38

Sziasztok Lányok!

Nincs katalógusom, mit adnak a szombati akcióban a Lidlben?

19352. mmacus (válaszként erre: 19349. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. febr. 18. 18:24
Végül is, lehet kicsinek is mondani az összeget, de szegény öregek + a reggeliért 250, a vacsoráért 350 Ft-ot fizetnek. S akinek nem marad a nyugdíjból semmi, mert a gyógyszert és a pelenkát is fizetniük kell a térítési díjon felül, az nézhet szét, pláne ha senki sem látogatja. Mert bizony gyümölcsöt hetekig nem kapnak, s az ilyenek venni sem tudnak maguknak, sem azt, sem egy kis kajapótlást. Sajnos ennek a rétegnek jellemzően nagyon alacsony a nyugdíja. Ezért sokallom azt az 550 Ft-ot, azért az ételmennyiségért és minőségért. (Csak megjegyzés, a dolgozóknak UGYANAZ az ebéd 255 Ft, pedig semmiféle támogatás nincs rá...)
19351. caravell (válaszként erre: 19350. - Kovaevakiss)
2011. febr. 18. 18:16
Ja, nekünk is kellett, vissza kell bontani, ha nem akarsz fizetni :(
19350. kovaevakiss (válaszként erre: 19348. - A14deb9047)
2011. febr. 18. 17:00
Most is van! Annyiszor fizetsz x Ft-ot, ahány kéményed van! Nekünk 3 db, de csak egyet használunk gyakorlatilag, mégis mind a 3 után kell fizetni a kéményseprő cégnek.
19349. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 19346. - Caravell)
2011. febr. 18. 16:34

Tudom, de szerintem az 550 is nagyon pici összeg egy normális kajához, még akkor is, ha nagy tételben főzik.


A pici kifőzdés egy egészen más eset, de ezen most ne ragadjunk le, mert úgyse tudjuk elővenni a két hely könyvelését:)

19348. a14deb9047 (válaszként erre: 19345. - Lúdanyó)
2011. febr. 18. 16:27
Kéményadó volt, persze lehet, hogy lesz majd újra... Időben vissza 50-60 évet.
19347. caravell
2011. febr. 18. 16:15
Nnna, és akkor a mai zsonglőrködés: lecsókolbász egy kiló 490Ft, tojás 10db 320Ft, tejföl 2 nagy doboz 300Ft, krumpli 3 kg 510Ft = 1620 Ft DE: 2 napra van, ma vacsorára és holnap ebédre egy iszonyat nagy tepsi rakott krumpli, vagyis 800Ft/4 fő/étkezés (és tisztességes adag)
19346. caravell (válaszként erre: 19344. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. febr. 18. 16:10

Az 1000Ft/4 fő az fejenként 250-re jön ki. Nem 550-re! Azt írtam, hogy 550Ft-ból már mindennek bele kell férnie. Nagy tételben főzni jóval olcsóbb, Te is tudod (ha csak a nyersanyagok nagyker árát vesszük pl.). Mellesleg tanultam élelmezésegészségtant 4 évig, számoltunk bölcsödei ovis és kóházi kaját is meg nyersanyag árakat stb., úgyhogy tisztában vagyok vele: a könyvelőt nem a konyha fizeti, mint ahogy az iskola rezsi költségét és a szakácsnő fizetését sem. Kapnak egy keretet, abból lehet gazdálkodni.


Azért nagy tételes főzésnél a rezsi meg a könyvelő stb. elosztva egy adagra nem olyan sok. És ha a piaci kifőzdés jól megél belőle (basszus, látnád milyen autója van!) akkor olyan rossz biznisz nem lehet.


A szabályzatok faragása meg az ellenőrökkel való egyeztetés pedig nem változtat az áron. mellesleg, abban a "szabályzatban" az is le van írva, hogy egy főre pl. mennyi húsnak kell lennie a húsos levesekben - nos, anyukám rengeteget volt kórházban, vegetáriánus volt,mindig mosolyogtuk, hogx nyugodtan megeheti husos leveseket is, éveken keresztül nem talált benne húst...

19345. lúdanyó (válaszként erre: 19335. - Caravell)
2011. febr. 18. 15:15
na erről ne is állmodozzál..:(( Lassan bevezetik a füst adót is..:(
2011. febr. 18. 13:52

Ráadásul az otthoni kaja elkészítéséhez nem kell szabályzatokat faragni, ellenőrökkel egyeztetni, könyvelőt fizetni és még sorolhatnám...


Úgyhogy nagyon kevéske az az 550 Forint.


Persze, attól még te is nagy zsonglőr vagy a szememben, hogy átlag egy ezresből varázsolsz 4 személyre kaját (nem is akármiket, ahogy itt tapasztalom:))


Szóval, ügyes vagy és a többiek is itt mind, nem kell varázsló iskolába küldeni benneteket (de főzőtanfolyamra se:))

19343. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 19342. - Caravell)
2011. febr. 18. 13:49
Neked se annyiba kerül, ha felszámolod hozzá a munkabéredet a közterhekkel együtt, a gázt, áz áramot, a vizet, a tisztítószereket és a berendezések amortizációját és mindezek beszerzési, működtetési költségét. Máris nem ezer forintról beszélünk, hanem a többszöröséről, csak ezt így nem szoktuk otthon számolni, mert nincs rá szükség...
19342. caravell (válaszként erre: 19341. - Mmacus)
2011. febr. 18. 12:07
És ha belegondolsz, 550Ft nem kevés! Nekünk 1000 Ft jut 4 személyre egy-egy főzésre, igaz, van, hogy több, de akkor előtte-utána kicsit olcsóbb ételek jönnek, így belefér a rántott levestől a sült csirkecombig minden. Jó, tudom, ez az 550 Ft nem csak a nyersanyag ára, hanem rezsi stbde ha csak a felét veszed, akkor is elégnek kell lennie. A piacon nálunk 6-700Ft a menü, és kereskedő, nyilván tisztes haszonra dolgozik, de ezért a pénzért minden nap hús van és nem kis adag, van kolléganő, aki onnan visz haza, a férjével ketten eszik, annyit adnak.
19341. mmacus
2011. febr. 18. 11:52

Sziasztok, szép napot Mindenkinek!


Én nagyon ritkán ebédelek a munkahelyemen, bár lenne rá lehetőség.

Az rendben, hogy a nyersanyagnormából nem lehet csodát tenni, nem is várjuk el. De hogy ne félig főtt krumplit, vagy rizst, illetve szétázott tésztát kapjunk, nos, az csak odafigyelés kérdése lenne.

Csak az itt lakó öregeket sajnálom, akiknek "eszi-nem eszi" ez van, csak az ebédért 550 Ft-ot fizetnek naponta.

Nem a saját konyhánk mellesleg, hanem a S betűs francia cég főz...hihi, francia konyha:)

19340. 875f1a5663 (válaszként erre: 19338. - Lov.ildi)
2011. febr. 18. 11:47
Erről beszéltem :-)
19339. caravell (válaszként erre: 19338. - Lov.ildi)
2011. febr. 18. 11:29

Szia Ildi! :)) Remélem jól vagytok, pusziölelés! :))


Igen, ez a megfelelő hozzáállás, csak sajnos nem ez a jellemző, azt hiszem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook