Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nekem ez van, meg Nusika karlsbadi ostyája, de azt nem teszem fel, majd Nusika :)
Egy nagy csomag félkörös vagy kockás nápolyi lap kell hozzá, a formázott lapokra kell a tölteléket kenni, a sima lappal befedni, enyhén le kell nyomtatni. Másnap szeletelhető.
50 dkg cukrot 5 tojással gőz fölött felverünk, beleteszünk 2 kocka rámát, addig keverjük, míg elolvad, hozzáadunk 3 kanál kakaót és 50 dkg darált kekszet. Rummal vagy rumaromával lehet ízesíteni.
Nem olcsó, de nagyon sok van belőle.
Nagyon szepen koszonom a segitsegedet!
A hetvegere, meg is fogom csinalni!!
Pont azt kaptam "amit az orvos is elorendelt"!!!
Koszike megegyszer, kedves vagy hogy valaszoltal es segitesz nekem!!!!
Császárszalonnát, paprikát... :
Igen, minden nézőpont kérdése.
Nyilván a nagyon kevés nyugdíjból kifizetni ezt az összeget megint más, mint egy normális fizetésből.
Tegnap máris megkaptuk a hónap elején esedékes volt fizetést!!!!
Nagyon nehéz volt kihúzni,már a kenyér-tej vásárlás is nehézségekbe ütközött!
Holnap megyek és befizetem a csekeket, nehogy azt higgyem, hogy most "gazdag" vagyok!
Csináltam egy ragu levest, tettem bele fél kiló húst apró kockára vágva, zöldséget, zöldborsót, gríznokedlit. Nagyon finom volt és még maradt holnapra is. Fogok hozzá csinálni szilvalekváros gombócot.
Sziasztok Lányok!
Nincs katalógusom, mit adnak a szombati akcióban a Lidlben?
Tudom, de szerintem az 550 is nagyon pici összeg egy normális kajához, még akkor is, ha nagy tételben főzik.
A pici kifőzdés egy egészen más eset, de ezen most ne ragadjunk le, mert úgyse tudjuk elővenni a két hely könyvelését:)
Az 1000Ft/4 fő az fejenként 250-re jön ki. Nem 550-re! Azt írtam, hogy 550Ft-ból már mindennek bele kell férnie. Nagy tételben főzni jóval olcsóbb, Te is tudod (ha csak a nyersanyagok nagyker árát vesszük pl.). Mellesleg tanultam élelmezésegészségtant 4 évig, számoltunk bölcsödei ovis és kóházi kaját is meg nyersanyag árakat stb., úgyhogy tisztában vagyok vele: a könyvelőt nem a konyha fizeti, mint ahogy az iskola rezsi költségét és a szakácsnő fizetését sem. Kapnak egy keretet, abból lehet gazdálkodni.
Azért nagy tételes főzésnél a rezsi meg a könyvelő stb. elosztva egy adagra nem olyan sok. És ha a piaci kifőzdés jól megél belőle (basszus, látnád milyen autója van!) akkor olyan rossz biznisz nem lehet.
A szabályzatok faragása meg az ellenőrökkel való egyeztetés pedig nem változtat az áron. mellesleg, abban a "szabályzatban" az is le van írva, hogy egy főre pl. mennyi húsnak kell lennie a húsos levesekben - nos, anyukám rengeteget volt kórházban, vegetáriánus volt,mindig mosolyogtuk, hogx nyugodtan megeheti husos leveseket is, éveken keresztül nem talált benne húst...
Ráadásul az otthoni kaja elkészítéséhez nem kell szabályzatokat faragni, ellenőrökkel egyeztetni, könyvelőt fizetni és még sorolhatnám...
Úgyhogy nagyon kevéske az az 550 Forint.
Persze, attól még te is nagy zsonglőr vagy a szememben, hogy átlag egy ezresből varázsolsz 4 személyre kaját (nem is akármiket, ahogy itt tapasztalom:))
Szóval, ügyes vagy és a többiek is itt mind, nem kell varázsló iskolába küldeni benneteket (de főzőtanfolyamra se:))
Sziasztok, szép napot Mindenkinek!
Én nagyon ritkán ebédelek a munkahelyemen, bár lenne rá lehetőség.
Az rendben, hogy a nyersanyagnormából nem lehet csodát tenni, nem is várjuk el. De hogy ne félig főtt krumplit, vagy rizst, illetve szétázott tésztát kapjunk, nos, az csak odafigyelés kérdése lenne.
Csak az itt lakó öregeket sajnálom, akiknek "eszi-nem eszi" ez van, csak az ebédért 550 Ft-ot fizetnek naponta.
Nem a saját konyhánk mellesleg, hanem a S betűs francia cég főz...hihi, francia konyha:)
Szia Ildi! :)) Remélem jól vagytok, pusziölelés! :))
Igen, ez a megfelelő hozzáállás, csak sajnos nem ez a jellemző, azt hiszem.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)