Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szép hétvégét mindnyájunknak :-)
Hoztam valami finomságot, amit elolvasva már "érezheted" is a jó illatát
Flekken muzsdéjjal, avagy erdélyi fatányéros
--------------------------------------------
fokhagymásan
------------
Hozzávalók: 1,5 kg sertéstarja, 2-3 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 evőkanál liszt, kevés fehérbor.
Elkészítés: A tarját kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kissé megveregetjük mindkét oldalát, majd összerakjuk hagymaszeletekkel, vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajat és fehérbort öntünk rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymát, fokhagymát kiszedjük, a húsokat belisztezzük, és a beolajozott rostélyra helyezve kisütjük. Ha nincs erre a célra való rostélyunk, grillezőnk, serpenyőben is elkészíthetjük. Négy evőkanál olajat felhevítünk, rádobjuk a hússzeleteket és hirtelen kisütjük.
Muzsdéj (a fokhagymás öntet neve Erdélyben): A fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, egy kisebb üvegtálkában elkeverjük, csipetnyi sóval, borssal, pirospaprikával, majd felengedjük 1/2 dl meleg vízzel és egy evőkanál olajjal. Jól összeérleljük, majd a kész flekken mellé tálaljuk „locsolgatónak”. A flekkent rendezzük fatányérra, körítsük sült burgonyával, díszítsük irdalt sült szalonnával, s evéskor locsolgassuk muzsdéjjal. Készítsünk hozzá friss káposztasalátát. Az erdélyi fatányéros az egyik legegyszerűbb, mégis legpompásabb honi étek.
Elkészítési idő: parázson 20-25 perc, gáztűzhelyen 20 perc.
ja ..:( mindig jön valami..:(
Sziasztok régen jártam felétek...elég rossz paszba vagyok...na de majd jön a felfelé út..:)
Dugi pénz??????? Magam elől dugjam? Én vagyok a családfenntartó!
Persze némi megspórolt pénznek kell lenni, mert ha bármi történik, akárcsak gyógyszert kell venni...
Most például feldagadt a család kedvenc cicusának a foga. Elvittük az állatorvoshoz, fogat kell neki húzni, de persze ehhez el kell altatni, utána gyulladáscsökkentő, antibiotikum, - szóval húszerez forint! Püff neki!!!
Jesszus Mari!!!! Mit kóstál egy ilyen csuda nyakkendő?
Azt már csak csöndben merem megkérdezi, hogy ebben az életben még hányszor lehet felvenni???
Az is kukacoskodás, hogy a kész ing miért nem jó?
Szerecsére én most ezt a nyolcadkos ballagást megúszom a hat osztályos gimi miatt, de már előre félek milyen ötletek merülnek majd fel ebben az elit gimiben. Az biztos, hogy ha addig nem nyerem meg a lottót, bajban leszek!!!!!
És bele tudsz nyúlni? :-) Azt olvastam, hogy az a jó módszer, ha hozzá sem lehet férni, pl. egy felbonthatatlan persely, amit törni kell.
Bár nem világos számomra, hogy dugipénz alatt mit értenek: titkos pénzt vagy spóroltat? mert a kettő nem ugyanaz :-)
Szurkolok!
Remélem minden ballagásjól sikerül a hétvégén!
De kis hírharang vagy :-)) Biztosan jól jön ez sokaknak!
A miénket hálistennek nem kell bemérni, mi ott vettük. Nevezzetek bár mániákusnak, de a szem az egyik olyan dolog, aminek a védelméből nem engedek és csak a legjobbat veszem meg. Így persze jobban kell vigyázni rá, de ég és föld a differencia a többi napszemüveghez képest. Amíg nem próbáltam, én sem hittem volna, de valóban így van.
Lányok! Tudjátok, hogy az Ofotértekben most ingyen bemérik a napszemüvegeket?
Részletes info az Ofotért honlapján!
Ma nem mentem dolgozni :D)
mert holnap kirándulni megyünk Bécsbe. Már jó néhány éve nem tettem ki a lábamat az országból, mert bár most lehetne, de nincs rá pénzem.
Most azonban egy igazi kirándulós, múzeumlátogatós utat tervezek és nem akartam, hogy ha este későn hazajövök a munkából és még elviendő kaját kezdek gyártani, akkor ne tudjam magam kipihenni. Hogy nézne ki, hogy szórakozás helyett csak kornyadozom?
Drukkoljatok nekünk, hogy szép időnk legyen holnap is!!!
Szép királyi esküvő-napot mindenkinek! :-)
Jó elfoglalt mindenki a héten, ahogy látom! :-)
Ma csak melegszendvicse4t "főzök", egyedül vagyok pár napig és sok a munkám. Holnap reggel majd piacozom egyet.
Többiek?
Sziasztok!
Remélem, holnap is ilyen szép idő lesz, mi holnap ballagunk:)
Sziasztok!
Napsütést kívánok a ballagóknak!:)
Sziasztok, no ma nagyon ránk férne egy kis napsütés, különben állhatunk az esőben a ballagáson.
Mindenkinek szép napot kívánok!
XDDD
Szerintem meg is esszük! Sőt,inkább hetvenet!:DD
Sziasztok Lányok!
Ma eszembe jutott, hogy már régen csináltam a kedvenc salátámat, ajánlom sült húsok mellé, de én önmagában is nagyon szeretem!:))
Tartár mártásba teszem a hozzávalókat:
1 konzerv kukorica
3 db alma kis kockára vágva
3 db főtt tojás (karikára)
3 db savanyú uborka (karikára)
2 db újhagyma
csipet kapor ( kilehet hagyni, de így az igazi!!:))
Összekeverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük!
Sziasztok!
Nálunk is két ballagó van, ők nyolcadikosok, két külön iskolában , településen, időpontban ballagnak..mi csak vendégek leszünk
Sziasztok!
Látom, mindenki "ballag" :-)
Nálunk nem lesz idén ilyen esemény a családban, így a hétvége csak egy szokásos hétvégének ígérkezik!
Gondolom, ti nagyon nagy traktával készültök ;-)
Én csak egy egyszerű tésztasalátát készítek ma, mert találtam a hűtőszekrény mélyén kevés gorgonzolát, mozzarellát, van egy cserép bazsalikomom, egy tonhalam konzervből és kevés olívaolajjal pont elég lesz egy salátára. Igazi mindent bele, maradékeltüntető-étel :-)
Holnap reggel pedig ki kellene mennem a piacra, némi gyümölcsért és kitalálni, hogy mit együnk a hétvégén.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)