Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


22248. martini64 (válaszként erre: 22244. - Lúdanyó)
2011. máj. 6. 20:17

Én is jártam már így. Nem tudom, miért van. Mindent ugyanúgy csinálok, ahogy szoktam, mégse lesz az igazi.

Talán kisebb a tojás, vagy más a liszt.

22247. mmacus
2011. máj. 6. 19:27
Most éppen jégkrémtortát gyártok, a fiamnak holnapután lesz a szülinapja és azt kért. Ami nagyon jó, mert mostanában sok sütis-tortás alkalom volt nálunk. Készen sehol sem találta olyat, ami valóban torta alakú, pedig délután még a familys autóhoz is leszaladtam. Így most megcsinálom én, szerintem jó lesz. Tettem bele friss epret is.
22246. a14deb9047 (válaszként erre: 22244. - Lúdanyó)
2011. máj. 6. 18:46
Valószínűleg nem csurgattad elég jól le a nokedlit!
22245. domimama (válaszként erre: 22244. - Lúdanyó)
2011. máj. 6. 18:43
milyen volt a liszt? rendesen megfőtt a nokedli? leöblítetted? megsült a tojás rendesen?
22244. lúdanyó
2011. máj. 6. 17:53
csinátam tojásos nokedlit...de nem sikerült olyan ragacsos lett..:( mitől?
22243. mmacus
2011. máj. 6. 16:24

Sziasztok!

Már itt is egészen jó idő van.

Én ma nem főztem, maradékeltüntetés van, nem akartam kidobni semmit.

Holnap lesz gyümölcsleves, pirított csirkemáj, kukoricás rizs.

22242. Lisy50 (válaszként erre: 22235. - Kovaevakiss)
2011. máj. 6. 16:07

De jó neked hogy tudsz előre főzni!

Én ha nem érek rá, el kell dugnom az előre főzött kaját!:)))

22241. Lisy50
2011. máj. 6. 16:05

Sziasztok!

Nálunk már egész jó idő van!:)))

2011. máj. 6. 09:14
Már készül a babgulyásunk a kuktában! Ezt az edényt semmi pénzért nem nélkülözném!
22239. lúdanyó
2011. máj. 6. 08:04
A mindentudó nagyon finomnak látszik..:)
22238. geranna7
2011. máj. 6. 07:57
Nusika!!!Köszi a borsóleves receptet!!A mamám is így főzte...:)
22237. 875f1a5663
2011. máj. 6. 07:34

Derűs, dolgos ,szép napot mindnyájunknak!

A FB.-on bóklásztam, magamnak ezeket onnan elhoztam, megosztanám Veletek is.

*

ALUSI BORSÓLEVES


Hozzávalók:


•2 evőkanál olaj

•1 gerezd fokhagyma

•2 szál sárgarépa

•2szál petrezselyem felkarikázva

•3 kisebb krumpli kockákra vágva

•40 dkg zöldborsó

•1 púpos teáskanálnyi törtpaprika

•2 evőkanál liszt

•só,bors,fél pohár tejföl

A galuskához:


•1 tojás

•5 evőkanál liszt

•1 csipet só

Elkészítése:

Az olajon az összevágott fokhagymagerezdet átforgatom.Ha sistereg, beleteszem a zöldségféléket,amit fedő alatt 5 percig párolok.Ekkor rászórom a törtpaprikát és a lisztet.Kb. 2 liter vízzel felöntöm,sózom,borsozom.Idény szerint más zöldségfélék is tehetők bele,pl.:paradicsom,zöldpaprika, brokkoli,kelkáposzta,karfiol,stb. Közepes lángon 20 percig főzöm.Ha szükséges ételízesítőt teszek bele és ha van,petrezselyemzöldet.Evőkanállal beleszaggatom a galuskát.Ha összeforrt,1 merőkanálnyi levest kiveszek és fél pohár tejföllel simára keverem.Ezután beleöntöm a levesbe még egyet forr és kész.



-----------

CSOKIS GOMBÓC


Hozzávalók:


•40 dkg főtt burgonya

•kakaópor

•15 dkg liszt

•pici só

•3 dkg vaj

•1 tojás

Elkészítés:


A összedolgozzuk a hozzávalókat, majd kinyújtjuk a tésztát kb 1-2 ujjnyira nyújtjuk.

Kis kockákat vágunk ki azokba kakaóport szorunk egy szem kockacukorral, ha nem vagyunk édesszájúak, akkor a cukor elmaradhat. Kis golyókat formálunk belőle.

Ha megvagyunk a golyokkal, lobogó bő forró vízbe tesszük. Kb 5-10 percig főzzük vigyázva, hogy ne follyon ki majd a kakaó.


Amikor kifőtt, piritott zsemlemorzsába hempergetjük,és porcukorral tálaljuk.



-----------------

Fóliás hús

-------------


Hozzávalók:


•1 kg oldalas

•Füstölt szalonna

•Vöröshagyma

•Só.

•Nyáron zöldpaprika, paradicsom, a csomagoláshoz alufólia

Elkészítése:

Az oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük.

Az alufóliából szakítunk egy akkora darabot, hogy bele tudjuk a húsunkat csomagolni. A fóliát letépjük, a szélétől kicsit beljebb rakunk 1 szelet szalonnát, rá vöröshagyma szeleteket, ráfektetjük az oldalast, rá megint hagyma és szalonna és becsomagoljuk úgy, mint a töltött káposztát. A fólia két szélét behajtjuk és feltekerjük. A húsokat a tepsibe sorba rakjuk és sütjük egy fél óráig, azután megforgatjuk és készre sütjük. Tört burgonyával tálaljuk, de csak kenyérrel is laktató. Nyáron, amikor van zöldpaprika és paradicsom, a hagymára paprikát és paradicsomot teszünk, és úgy csomagoljuk be a húst.

Jó étvágyat!

-------------------

Mindent tudó kalács

------------------

Hozzávalók:


•3 dl tej

•4 dkg élesztő

•50 dkg liszt

•pici só

•2 tojás

•3 evőkanál olaj

•20 dkg (füstölt) szalonna

•1 fej vöröshagyma

•30 dkg (házi) kolbász

Elkészítése:

A tejben az élesztőt felfuttatjuk kevés cukorral. A liszthez pici sót,egy egész tojást és három evőkanál olajat keverünk,ehhez adjuk a megfuttatott élesztőt.Ha megkelt a tészta,1 centiméter vastagságúra nyújtjuk.Közben a kiolvasztott (füstölt) szalonna kockán a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk,majd a (házi) kolbászt apróra vágjuk. Az egészet a zsírral együtt rákenjük a tésztára.Ezt követően mint a bejglit fölcsavarjuk.A tetejét megkenjük tojással,ha kisült akkor zsírral. Tölthetjük még zöldségfélékkel(hagyma,fokhagyma,zöldpaprika csíkokkal) és gomba keverékkel(előre dinsztelve). Ha valaki édesen szeretné kipróbálni akkor kész mogyorókrémmel vagy kakaós vajjal kenheti meg.


-----------------------------------

22236. t.Ili (válaszként erre: 22232. - Martini64)
2011. máj. 5. 21:06
Sajnálom?:(
2011. máj. 5. 20:55
Én ma estére serpenyős krumplit sütöttem, jó ropogósra. Holnapra már beáztattam a babot, van egy kis maradék sonka, szalonnabőr, egy kis marhahús, szerintem jó leves lesz belőle. No és palacsinta. Szombaton egész nap nem leszek itthon, így még főzök Apának egy kis csülökpörköltet krumplival. Nem fog éhen halni!
22234. martini64
2011. máj. 5. 18:04
Ma krumplistésztát főzök holnapra meg megcsináltam a céklát. Ma vacsorára tejberizs lesz.
22233. lúdanyó
2011. máj. 5. 18:01
:)
22232. martini64 (válaszként erre: 22231. - Lisy50)
2011. máj. 5. 16:08
Az van írva, hogy törlését kérte. Talán visszajön...
22231. Lisy50
2011. máj. 5. 15:56

Lányok!

Mi lett Erzsókával? Törölték?

2011. máj. 5. 15:40

Puszka mindenkinek , hogy sikerült a mai érettségi ?

Drukkolok Nekik !!

22229. kisnejulcsi (válaszként erre: 22227. - T.Ili)
2011. máj. 5. 15:37
Egyetértek :))
22228. t.Ili (válaszként erre: 22221. - Martini64)
2011. máj. 5. 08:44
Most már csak reméljük,hogy nem Farkasné vagy :DDDD
22227. t.Ili
2011. máj. 5. 08:42

Sziasztok!

Május a legszebb hónap!

Csak ne lenne ilyen hideg:(

2011. máj. 5. 08:02

Szép napot, és szorítok az érettségizőknek!

Én is befűtöttem egy kicsit a cserépkályhába, meleg tőle az egész lakás. Nappal még elviselem a hidegebb időt, mert mozgok, dolgozom, de este nagyon jól esik egy kis melegecske!

22225. mmacus
2011. máj. 5. 06:26

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot, érettségizőknek - köztük nekünk is - sok szerencsét!

Itt is hűvös van, a lakás nem hűlt le annyira, fűteni már biztos, hogy nem fogunk. A virágok meg küzdjenek az erkélyen, ha élni akarnak, én biztos nem hozom be már őket.

22224. szabot.88 (válaszként erre: 22223. - Martini64)
2011. máj. 5. 06:25
Én is ettől félek, mert már mindenünk ki van ültetve......
22223. martini64
2011. máj. 5. 06:19

Sziasztok, szép napot mindenkinek.

Szombatig hajnali fagyokat mondanak az időjósok. Sose szerettem a meleget, de most már nagyon várom.

Ma angolból megyünk, szorítsatok :)

22222. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 22221. - Martini64)
2011. máj. 4. 22:33
:D
22221. martini64
2011. máj. 4. 21:57

Egy kivételével az összes radiátorunk ki van már kapcsolva, csak a konyhai nem mert az fölött ruhákat szárítok. Oda járunk melengetni a fenekünket :)

Egyébként úgy fel vagyok öltözve, hogy a farkas egy hétig tépné rólam a rongyot, ha elkapna. :(

22220. lúdanyó (válaszként erre: 22215. - Martini64)
2011. máj. 4. 20:29

probáld nyersen enni ékony szeletben nagyon finom..:)


Mi is fűtünk...( ez szörnyű mi lesz a gyümölcsel? Már annyira várom..:)

22219. kiváncsifáni (válaszként erre: 22209. - D5ef6da91d)
2011. máj. 4. 20:11
Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook