Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


32634. 2a69f78972 (válaszként erre: 32630. - Tejespite)
2012. ápr. 14. 22:36

Kíváncsi leszek, hogy fogod a tejben 45 percig főzni a húst, hogy ne fusson ki?:)

Mert:

1., Ha nem forr, akkor a hús sem fog megfőni.

2., Mihelyt forrni kezd, kifut.

Persze meg lehet csinálni, de állni kell mellette.

Na de 45 percig?:)

32633. martini64 (válaszként erre: 32616. - Inci47)
2012. ápr. 14. 22:03
Hali mindenkinek :) Én se tudok sokkal többet a dologról. Aki jelentkezik, annak csinálok valami kézzel készített ajándékot. Ahogy láttam, akár egy tálca süti is lehet az ajándék, ha véletlenül a felek épp közel laknak egymáshoz.
32632. smudlaagi54 (válaszként erre: 32630. - Tejespite)
2012. ápr. 14. 20:36

Igen szoktam csinálni,főleg vegyesen !A borsó,

kukoricával is jó párosítás!

32631. kovaevakiss (válaszként erre: 32625. - Anyagi)
2012. ápr. 14. 20:20
Köszönöm! Ma kérdeztem Virág unokámat erről, ő az Aus-ba vette, azt mondja, kicsit drágább, mint a L-be, de nagyon jó. Vett már 3 db nagyobb méretű szilikon kuglóf sütőt is, azt is nagyon ajánlja. Azt hiszem, legközelebb, ha olyan helyen járok, meglepem magam ilyen sütő formákkal.
32630. Tejespite (válaszként erre: 32619. - Smudlaagi54)
2012. ápr. 14. 20:09

Köszi Ági,

Nyilván kukorica lesz, mert borsóleves lesz és a krémsajtosban is van borsó. Bab is jó lenne, csak a fiamék a héten főztek egy kondér bablevest a maradék sonkaléből holott neki a diétája miatt nem is igen lehetne babot ennie :-( A gombát meg nem szereti se a fiam se a barátnője ?.( Na, igy adjatok nekem tanácsot :-) Ne úgy vedd, h semmit se fogadok el, mert mind jó lenne, csak most ez a helyzet. Valószínű ezt fogom elkészíteni amit ajánlottál egy 60 dekás húsból. TE csináltad már kukoricával?

De a 40 dekásat már feltettem, csak megcsinálom azt a tejeset. Kiváncsi vagyok rá.

Köszi az ötletet!

32629. Anyagi (válaszként erre: 32533. - Kovaevakiss)
2012. ápr. 14. 20:01
Tudom nem vígasztal most Téged, de jó lenne majd egyszer ilyen szép halál!
32628. Anyagi (válaszként erre: 32524. - Lúdanyó)
2012. ápr. 14. 19:57

Egy férfi nem tudhatja!!! :))

Mi már nem veszünk ezerféle kencét, bizsut, rongyot, viszont boldogsággal tölt el egy újabb apróság a konyhában! :)))

32627. Anyagi (válaszként erre: 32523. - Tejespite)
2012. ápr. 14. 19:54

Én is belefutottam egyszer, hogy géppel pürésítettem a krumplit: soha többet!

Kivált belőle a keményítő és szörnyű lett!

32626. 645b490433 (válaszként erre: 32625. - Anyagi)
2012. ápr. 14. 19:52
100 Ft-os boltba vagy hol vehetek amik tuti jók és nem örök az áruk???
32625. Anyagi (válaszként erre: 32509. - Kovaevakiss)
2012. ápr. 14. 19:35

Mennyibe kerül a szilikonos muffin sütő?


Darabonként 80-100 Ft, attól függ hol veszed.

Én először vettem tizet, majd még tizet. :)

32624. Anyagi (válaszként erre: 32505. - Alidamolnar)
2012. ápr. 14. 19:31

"A fantáziám határt szabott annak, hogy el tudjam képzelni a formáidat. Tehát ezek olyan különálló kis tálkák? Mint a muffin papír, csak szilikon?"


A fantáziád tökéletes!!! Tényleg olyanok a formák, mint a muffin papír, csak szilikonból!

Nagyon jól működnek!!!!

32623. Anyagi
2012. ápr. 14. 19:20
Sziasztok!
32622. Mariann63
2012. ápr. 14. 17:07
Ma kaszinótojást gyártottunk a barátnémmal, nagyon jól sikerült.14 darabot csináltunk, ennek az árából a boltban 3-4 darabot kaptam volna.
32621. Ditta67 (válaszként erre: 32618. - Tejespite)
2012. ápr. 14. 17:02
Ezek jók!Én is kipróbálom!!Köszi
32620. Mariann63 (válaszként erre: 32609. - Martini64)
2012. ápr. 14. 16:57
Dehogy vetlek meg érte.Egy jól működő hűtőben semmi baja nm lesz.
2012. ápr. 14. 16:34

Ezt ajánlom nagyon hamar készen van,és nagyon finom:


Húsos ragú


Hozzávalók:

kb 40 dkg hús,vékony csikokra vágva

1 nagy hagyma apró kockára vágva

1 doboz vörös bab

1 kaliforniai paprika kockára vágva

1 cs petrezselyem apróra vágva

1 evőkanál liszt

2-3 dl tejföl

bors

zsir v.olaj

Elkészítés: A hagymát megpároljuk,rádobjuk a húst,és fehéredésig kevergetjük.Ráöntjük a bab levét,és annyi vizet ami éppen ellepi.Sózzuk,borsozzuk,ha puha a húsi beledobjuk az apró kockára vágott paprikát,babot,és behabarjuk.Utánna izesitjük,só,bors,és beledobjuk az apróra vágott petrezselymet.


A bab,és paprika helyett lehet zöldborsót,gombát,kukoricát is belerakni.


Tanácsok: Mindenféle húsból elkészithető,sertés, pulyka csirke,mindegyikkel más ize van.Tésztával a legfinomabb,de jó rizzsel is.

32618. Tejespite
2012. ápr. 14. 15:51

Sziasztok,

lenne egy receptem, mi a véleményetek róla? Holnap tartjuk a lányom szülinapját, nem lesznek "idegenek" csak a fiamék és mi igy öten. Tehát nem "vérre megy" a játék, de nyilván szeretnék finomat az asztalra tenni, és ehhez a recepthez egy kicsit bátortalan vagyok, ugyanakkor izgatja is a fantáziám. Van hozzá minden itthon. Tehát:

Hozzávalók:1 csokor zsálya, 80 dk kicsontozott rövidkaraj (nekem comb van, ismerőstől házi disznóvágásból) só, 1 l tej, 3 dk vaj, 2-2 ek méz és barna cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 doboz körszeletes ananász.

A zsályaleveleket letépkedjük, úgy h minden szárrészen 2-3 levélke maradjon. A húst minden fölösleges zsiradéktól megtisztítjük (MIÉRT??) majd szoros hengerré formáljuk és zsineggel átkötjük. Sóval bedörzsöljük, a zsályaágacskákkal megtűzdeljük, és egy lábasba fektetjük. A tejet ráöntjük, nagy lánggal felforraljuk majd lefedjük és a húst lassú tűznél puhára pároljuk benne. Ez kb 45 perc. Közben néhányszor megforgatjuk. A megfőtt húst lecsepegtetjük, túzálló tálra emeljük, a zsályaleveleket leszedjük róla, a puha vajjal és mézzel megkenegetjük és barna cukorral meghintjük. A szegfűszeget köré szórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk. A kész pecsenyét 8-10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A visszamaradt zsírját (milyen zsírt, ha mindet le kellett szedni előtte??)1 dl vízzel felforraljuk. Az ananászt lecsepegtetjük, és a pecsenyelében átforrósítjuk. A pecsenyével váltakozva csonosan elrendezve tálaljuk.


Mindit 2félét szoktam készíteni ilyen alkalmakkor és úgy h maradjon hétfőre is mindnyájunknak.

Zöldborsóleves lesz túrógombóccal (még sose csináltam, de jónak tűnik) és krémsajtos csirke, ami régebben többször volt, de mostanában nem. Ezt is leírom, hátha érdekel vkit:

Hv: 60 dk csirkemellfilé, 3 dk vaj, 15 dk sárgarépa, 15 dk petr.gyökér, 20 dk zborsó, 6 dk krémsajt, snidling (nekem mhagyma lesz) só


A lebőrözött kicsontozott csmelleket enyhén besózzuk, s a felforrósított vajon, nem túl erős lángon a húsokat nagyjából 10-12 perc alatt mind2 oldalukon kisütjük. A répát és a gyökeret vékony hasábkákra vágjuk, s a borsóval együtt nagyon rövid lében megpároljuk, majd ehhez hozzákeverjük a krémsajtot és az egész apróra vágott snidlinget, h jó egyenletes mártást kapjunk. Tálaláskor a csmelleket leöntjük a forrőn tartott krémsajtos zöldséggel


Mivel a sütőm még nem jó, egyre-másra csak olyan receptek jutnak az eszembe, amit a sütőben kellene átpirítani, sütni stb. Az elsőhöz is kell sütő de csak rövid ideig, azt megoldom. A krumplisaláta már kész van, holnapig érik.

Esetleg vmi más ötlet? Nem túl macerásat kérek, mert totál kifáradtam a mai piaci cipekedésben és most meg a szomszéd esővíztárolójából (már tele van neki és folyik mindenfele) átvödröztem egy csomó vizet, megtöltöttem a mi hordónkat, szóval elég volt. A saláta is elég macerás volt, ráadásul 2x is megcsináltam a zselatint, 1x sem sikerült, a 3. zacskóval már igen. Nem az én napom.


Köszi előre is

2012. ápr. 14. 14:43

Sziasztok! Egy hét alatt már 3x sütöm a medvehagymás pogácsát, a mai lett a legjobb!

Márti pogácsáha alapján készült, margarin helyett kevesebb házi zsírral, natur joghurt, tejföl és tej keverékével, félfogós liszt és síma liszt keverékével. Úgy látszik, a különféle keverékek jót tettek ennek a tésztának. Ja, és most megdinszteltem egy kevés zsíron a m.hagymát, eddig csak apróra vágva, szárazon tettem a tésztába.

32616. inci47 (válaszként erre: 32614. - Martini64)
2012. ápr. 14. 14:34

Szia!


Jelentkeztem...betetem a naplómba!


Lehetne róla többet tudni?

32615. lúdanyó
2012. ápr. 14. 13:25
olyan finom lett a vargabéles..:))
32614. martini64
2012. ápr. 14. 12:19
Aki szeretne kézzel készített ajándékot, kérem, hogy jelentkezzen a játékra a naplómban. Ígérem, hogy az idén nem fogom lekésni a határidőt! :)
32613. mmacus (válaszként erre: 32609. - Martini64)
2012. ápr. 14. 10:16
Én meg tegnap ettem meg az utolsó két töltött káposztát, szintén nagyszombati volt, isteni finom, semmi baja sem volt. Olyan jól esett!
32612. mmacus
2012. ápr. 14. 10:16
Sziasztok, kellemes hétvégét! Persze, az idő most romlott el megint.
32611. martini64
2012. ápr. 14. 07:02
Kézfogás: elvileg nem kell felállni, gyakorlatilag viszont imitálni szoktam :)
32610. martini64
2012. ápr. 14. 06:51

Mosószerek: úgy tapasztalom, hogy az olcsó saját márkás termékek (tacskó, lidi) pont olyan jók, mint a drágák. Nálunk is csak normál szennyezett ruhák vannak, a nagyon koszosakhoz mosószappant reszelek, konyharuhákhoz, függönyökhöz pedig sütőport adok (egy mosáshoz egy zacskóval).

Öblítő: ezt viszont márkásat veszek, de van egy nagy flakonom, abban felhígítom négyszeresre.

A tusfürdőt és a sampont is felhígítom kétszeresre.

32609. martini64 (válaszként erre: 32591. - Lúdanyó)
2012. ápr. 14. 06:46
Hát, tudjátok, én nagyszombaton megfőztem a bablevest, egész héten hűtőben volt, és tegnap este még ettem belőle. Vessetek meg érte, semmi baja nem volt!
32608. martini64
2012. ápr. 14. 06:44
Sziasztok, kellemes hétvégét mindenkinek!
32607. Tejespite (válaszként erre: 32533. - Kovaevakiss)
2012. ápr. 13. 21:48
Fogadd őszinte részvétem! Nagyon nehéz elfogadni az ilyen váratlan, és viszonylag fiatal korban történt halálesetet. Főleg, h érzelmileg közel álltatok egymáshoz. Sajnálom
32606. Tejespite
2012. ápr. 13. 21:45

Sokszor voltam olyan helyzetben, h kezet kellett fognom. Ha ültem, vagy felálltam, vagy ami többször fordult elő, ha nem is hoztam magam teljesen függőleges pozícióba, de "megkezdtem a felállást", s közben az is kiderült, h marad-e az illető 1-2 percre, akkor nyilván felálltam, ha pedig csak a tényleges rövid kézfogás történt meg, akkor a rögtön vissza is ereszkedtem. De had' álljon itt az elfogadott, hivatalos szabály. Mindenesetre nem akkora horderejű a dolog, h ezért bárki is parasztnak nézzen bárkit, ha nem pont igy csinálja. Ne érezd magad feszélyezve, ha nem vagy teljesen biztos benne, mert akkor a másik méginkább fölényben érzi magát, és ez alapból ellenszenves. Mármint ha fölényesen viselkedik egyik ember a másikkal.


A kézfogás alapvető szabályai: mindig az idősebb nyújt kezet a fiatalabbnak, a nő a férfinak, a vezető a beosztottnak, az oktató a tanulónak, a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak. Ha a kézfogás előtt ül illik felállni és úgy fogadni a nyújtott kezet.

A fölérendelt nyújtja először a kezét, karral lefelé, nyújtva, csípő-, és derékmagasságban, tenyere függőleges, csak a hüvelykujját nyitja, a többi ujját zárva tartja. A mozdulat határozott, de nem kemény. Az alárendelt a feléje nyújtott kezet szintén függőleges tenyérrel, nyitott hüvelykujjal elfogadja. A kézfogásnál a kezek összecsúsznak a nyitott hüvelykujjig, és zárulnak az ujjak. A kézfogás nem tart sokáig, kétszer esetleg megrázzuk egymás kezét.

32605. lúdanyó (válaszként erre: 32604. - Mariann63)
2012. ápr. 13. 21:14

én is igy tudom és eddig igy is alkalmaztam de már másodszor szembesültem azzal, h "parasztnak néznek..de mint eddig is azt nézem ki gondolja azt..:)

köszönöm a válaszokat..:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook