Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem kell a nőnek felállni, de Ő nyújthat kezet!
Ez azért van, mert ha nem akar a nő kezet fogni, akkor nam kell neki. Elég részéről egy egyszerű fejbólintás is.
Nagy kár, hogy kimaradt az iskolából az illem és táncóra, sok kezdeti, ismerkedési problámán segítené át a fiatalokat!
Vittem - köszönöm!
Nem is gondoltam spagettira, pedig sokkal kiadósabb, mint a cérnametélt!
A Lidl-s mosóporok: Max Trat és Lel jól használhatóak és olcsók. Figyeld az akciókat, pár hetente van benne mosópor is.
Én az öblítőjüket is használom, bár kétség kívül van jobb is.
Kíváncsi leszek, hogy fogod a tejben 45 percig főzni a húst, hogy ne fusson ki?:)
Mert:
1., Ha nem forr, akkor a hús sem fog megfőni.
2., Mihelyt forrni kezd, kifut.
Persze meg lehet csinálni, de állni kell mellette.
Na de 45 percig?:)
Igen szoktam csinálni,főleg vegyesen !A borsó,
kukoricával is jó párosítás!
Köszi Ági,
Nyilván kukorica lesz, mert borsóleves lesz és a krémsajtosban is van borsó. Bab is jó lenne, csak a fiamék a héten főztek egy kondér bablevest a maradék sonkaléből holott neki a diétája miatt nem is igen lehetne babot ennie :-( A gombát meg nem szereti se a fiam se a barátnője ?.( Na, igy adjatok nekem tanácsot :-) Ne úgy vedd, h semmit se fogadok el, mert mind jó lenne, csak most ez a helyzet. Valószínű ezt fogom elkészíteni amit ajánlottál egy 60 dekás húsból. TE csináltad már kukoricával?
De a 40 dekásat már feltettem, csak megcsinálom azt a tejeset. Kiváncsi vagyok rá.
Köszi az ötletet!
Egy férfi nem tudhatja!!! :))
Mi már nem veszünk ezerféle kencét, bizsut, rongyot, viszont boldogsággal tölt el egy újabb apróság a konyhában! :)))
Én is belefutottam egyszer, hogy géppel pürésítettem a krumplit: soha többet!
Kivált belőle a keményítő és szörnyű lett!
Mennyibe kerül a szilikonos muffin sütő?
Darabonként 80-100 Ft, attól függ hol veszed.
Én először vettem tizet, majd még tizet. :)
"A fantáziám határt szabott annak, hogy el tudjam képzelni a formáidat. Tehát ezek olyan különálló kis tálkák? Mint a muffin papír, csak szilikon?"
A fantáziád tökéletes!!! Tényleg olyanok a formák, mint a muffin papír, csak szilikonból!
Nagyon jól működnek!!!!
Ezt ajánlom nagyon hamar készen van,és nagyon finom:
Húsos ragú
Hozzávalók:
kb 40 dkg hús,vékony csikokra vágva
1 nagy hagyma apró kockára vágva
1 doboz vörös bab
1 kaliforniai paprika kockára vágva
1 cs petrezselyem apróra vágva
1 evőkanál liszt
2-3 dl tejföl
só
bors
zsir v.olaj
Elkészítés: A hagymát megpároljuk,rádobjuk a húst,és fehéredésig kevergetjük.Ráöntjük a bab levét,és annyi vizet ami éppen ellepi.Sózzuk,borsozzuk,ha puha a húsi beledobjuk az apró kockára vágott paprikát,babot,és behabarjuk.Utánna izesitjük,só,bors,és beledobjuk az apróra vágott petrezselymet.
A bab,és paprika helyett lehet zöldborsót,gombát,kukoricát is belerakni.
Tanácsok: Mindenféle húsból elkészithető,sertés, pulyka csirke,mindegyikkel más ize van.Tésztával a legfinomabb,de jó rizzsel is.
Sziasztok,
lenne egy receptem, mi a véleményetek róla? Holnap tartjuk a lányom szülinapját, nem lesznek "idegenek" csak a fiamék és mi igy öten. Tehát nem "vérre megy" a játék, de nyilván szeretnék finomat az asztalra tenni, és ehhez a recepthez egy kicsit bátortalan vagyok, ugyanakkor izgatja is a fantáziám. Van hozzá minden itthon. Tehát:
Hozzávalók:1 csokor zsálya, 80 dk kicsontozott rövidkaraj (nekem comb van, ismerőstől házi disznóvágásból) só, 1 l tej, 3 dk vaj, 2-2 ek méz és barna cukor, 6 szem szegfűszeg, 1 doboz körszeletes ananász.
A zsályaleveleket letépkedjük, úgy h minden szárrészen 2-3 levélke maradjon. A húst minden fölösleges zsiradéktól megtisztítjük (MIÉRT??) majd szoros hengerré formáljuk és zsineggel átkötjük. Sóval bedörzsöljük, a zsályaágacskákkal megtűzdeljük, és egy lábasba fektetjük. A tejet ráöntjük, nagy lánggal felforraljuk majd lefedjük és a húst lassú tűznél puhára pároljuk benne. Ez kb 45 perc. Közben néhányszor megforgatjuk. A megfőtt húst lecsepegtetjük, túzálló tálra emeljük, a zsályaleveleket leszedjük róla, a puha vajjal és mézzel megkenegetjük és barna cukorral meghintjük. A szegfűszeget köré szórjuk. Előmelegített sütőben megpirítjuk. A kész pecsenyét 8-10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük. A visszamaradt zsírját (milyen zsírt, ha mindet le kellett szedni előtte??)1 dl vízzel felforraljuk. Az ananászt lecsepegtetjük, és a pecsenyelében átforrósítjuk. A pecsenyével váltakozva csonosan elrendezve tálaljuk.
Mindit 2félét szoktam készíteni ilyen alkalmakkor és úgy h maradjon hétfőre is mindnyájunknak.
Zöldborsóleves lesz túrógombóccal (még sose csináltam, de jónak tűnik) és krémsajtos csirke, ami régebben többször volt, de mostanában nem. Ezt is leírom, hátha érdekel vkit:
Hv: 60 dk csirkemellfilé, 3 dk vaj, 15 dk sárgarépa, 15 dk petr.gyökér, 20 dk zborsó, 6 dk krémsajt, snidling (nekem mhagyma lesz) só
A lebőrözött kicsontozott csmelleket enyhén besózzuk, s a felforrósított vajon, nem túl erős lángon a húsokat nagyjából 10-12 perc alatt mind2 oldalukon kisütjük. A répát és a gyökeret vékony hasábkákra vágjuk, s a borsóval együtt nagyon rövid lében megpároljuk, majd ehhez hozzákeverjük a krémsajtot és az egész apróra vágott snidlinget, h jó egyenletes mártást kapjunk. Tálaláskor a csmelleket leöntjük a forrőn tartott krémsajtos zöldséggel
Mivel a sütőm még nem jó, egyre-másra csak olyan receptek jutnak az eszembe, amit a sütőben kellene átpirítani, sütni stb. Az elsőhöz is kell sütő de csak rövid ideig, azt megoldom. A krumplisaláta már kész van, holnapig érik.
Esetleg vmi más ötlet? Nem túl macerásat kérek, mert totál kifáradtam a mai piaci cipekedésben és most meg a szomszéd esővíztárolójából (már tele van neki és folyik mindenfele) átvödröztem egy csomó vizet, megtöltöttem a mi hordónkat, szóval elég volt. A saláta is elég macerás volt, ráadásul 2x is megcsináltam a zselatint, 1x sem sikerült, a 3. zacskóval már igen. Nem az én napom.
Köszi előre is
Sziasztok! Egy hét alatt már 3x sütöm a medvehagymás pogácsát, a mai lett a legjobb!
Márti pogácsáha alapján készült, margarin helyett kevesebb házi zsírral, natur joghurt, tejföl és tej keverékével, félfogós liszt és síma liszt keverékével. Úgy látszik, a különféle keverékek jót tettek ennek a tésztának. Ja, és most megdinszteltem egy kevés zsíron a m.hagymát, eddig csak apróra vágva, szárazon tettem a tésztába.
Szia!
Jelentkeztem...betetem a naplómba!
Lehetne róla többet tudni?
Mosószerek: úgy tapasztalom, hogy az olcsó saját márkás termékek (tacskó, lidi) pont olyan jók, mint a drágák. Nálunk is csak normál szennyezett ruhák vannak, a nagyon koszosakhoz mosószappant reszelek, konyharuhákhoz, függönyökhöz pedig sütőport adok (egy mosáshoz egy zacskóval).
Öblítő: ezt viszont márkásat veszek, de van egy nagy flakonom, abban felhígítom négyszeresre.
A tusfürdőt és a sampont is felhígítom kétszeresre.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)