Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯
92766. Briell14 (válaszként erre: 92763. - globus)
ápr. 7. 13:20

Ha belegondolsz...még humánusabb is a baltával való lefejezés, hiszen csak egy mozdulat. :)


Egyszer emlékszem, szegény Nagymamám valószínűleg nem jól nyiszálta el egy liba nyakát, mert miután végzett, a liba még mocorgott, ezért le kellett rakja a földre, hogy rendesen meg tudja fogni. Igen ám, de a liba felállt és ment egy kört az udvaron. Képzelheted! Állt a nyaka véresen, amin lógott egy fej, ő meg csak ment... :S

Elnézést!

92765. tumbo (válaszként erre: 92763. - globus)
ápr. 7. 13:18
ez,az amit nem tudnék csinálni.de utána kopasztottam,szétvágtam.
92764. tumbo (válaszként erre: 92754. - forrest2010)
ápr. 7. 13:16
én sosem reggelizem,10-11 óra,mikor megéhezem.de olyan is volt,mikor mentünk Fehérvárra,csak este ettem.
92763. globus (válaszként erre: 92733. - Briell14)
ápr. 7. 13:15

Ha lett volna kedvem, nézhettem, de inkább elmenekültem. Egész csirkét szétvágok, ha kell.

Amit még sosem csináltam, az a nyakvágás, "töltelék kihúzása", letollazás stb., tulajdonképpen a vele járó piszkos munka.

Mondjuk anyu sem késsel vágta a nyakukat, hanem tuskóra tette, baltával lefejezte.

92762. globus (válaszként erre: 92754. - forrest2010)
ápr. 7. 13:11
Még óvodába sem engedtem éhgyomorra a kölyköt. Kómásan üldögélt a reggeli kakaós csiga, túrós táska, kakaó, rántotta fölött, de azért majszolt valamennyit.
92761. Briell14 (válaszként erre: 92757. - forrest2010)
ápr. 7. 13:10
Nos...ilyenkor kell rögtönözve azt mondani, hogy én éppen ilyet szerettem volna, azért használtam a mandula aromát. Hiszen, itt a tavasz. :)
92760. globus (válaszként erre: 92755. - forrest2010)
ápr. 7. 13:09
Nálunk 1 liter tej 3-4 napig dekkol a hűtőben, ha egyáltalán van... akkor veszek, ha tudom, hogy valamilyen ételbe, süteménybe szükséges. Kisbabakort leszámítva életemben nem ittam meg 1 litert összesen :)
92759. globus (válaszként erre: 92757. - forrest2010)
ápr. 7. 13:07

Citromhéj nem volt?

Ha több citromot veszel, esetleg csak leve kell valamihez, előtte héját érdemes reszelve cukorral összekeverni, hűtőben akár hónapokig eláll. Nálam mindig van konyhakész citromhéj. Talán picit kevésbé aromás, mint frissen, veszít belőle, de egyértelműen kiérezhető.

92758. Candytuft (válaszként erre: 92738. - Guruljka)
ápr. 7. 12:48
Szia!Én vízben szoktam főzni a galuskát,majd szűrőkanállal kiszedve teszem a kész madártejbe.
ápr. 7. 07:20
tegnap sütöttem valami borzalinót :( elfogyott a vanilia cukor , elfogyott a vanilia aroma :( tettem a túróba 1 kis mandula aromát :( háááááát nem libazöld lett :((((((( de majd csukot szemmel esszük :)
ápr. 7. 07:18
kimegyek 1 kis közmunkára , míg nem süt a lizi :)
92755. forrest2010 (válaszként erre: 92752. - Guruljka)
ápr. 7. 07:13

nálunk se marad soha másnapra , reggel , vagyis inkább hajnalba sütöttem nekik pl reggelire , v 1 vastagabb leves után ebédre :) mert ők előbb értek haza a suliból , mint én a melóból :)

persze ! olcsóbb volt a kenyér még a 80-as évekbe , de akkor még mi is fiatalok voltunk :) és 1 hasát szerető pasi aki majd 2 méterre nőtt ki a cipőjéből :) azért jó étvággyal tudott enni , előfordult , h reggelre nem maradt kenyér / pedig akkoriba még naponta elfogyott a kiló + a 3 l tej :( / na mindegy ! olyankor én sütöttem , mert honnan szedjek hajnalba , mikor mennem kellett a mosóba dolgozni :)

persze ! mindenki úgy oldja meg a dolgát , ahogy tudja :)

92754. forrest2010 (válaszként erre: 92753. - Guruljka)
ápr. 7. 07:07
pedig mindig azt papolják h a reggeli a legfontosabb :) h ne menjen a zember gyereke éhesen a suliba :)
92753. Guruljka (válaszként erre: 92751. - forrest2010)
ápr. 6. 18:03

Nekem eleve férjem nem lévén, ez így nem működött volna. Mire munka után összeszedtem őket és vásároltunk is, meg haza is értünk, mér energiám sem volt semmihez, sokszor összecsaptam a vacsorát is, hogy időben ágyban legyünk.


Érdekes, sosem reggeliztek ők sem.

A kínálásnak nem voltam sosem mestere, de mind szólt, ha éhes volt.

92752. Guruljka (válaszként erre: 92750. - forrest2010)
ápr. 6. 18:00

Palacsintát azért sütöttem ritkán, mert nem szerettem annyit a tűzhelynél állni.


Soha nem maradt belőle másnapra.:D


Szívesen sütöttem volna én is saját kenyeret, de a 80-as években még olcsó volt a bolti, net még nem volt, és rutinom sem. (Akkor már Nagymama sem volt.)

92751. forrest2010 (válaszként erre: 92749. - Guruljka)
ápr. 6. 17:58
nem etettem őket folyton , dehát reggeli-ebéd-vacsi csak kell , a kamaszok + egy kicsit jobb étvágyúak , mint a kicsik :) megsütöttem nekik fillérekből 8 kerek pizzalapot és cefetül tetszett nekik , h ők is közreműködnek a végső elkészítésben v befejezésben ? :) nem jártak soha napközibe , mi végig váltva dolgoztunk , én reggel , a férjem délután , mindig volt itthon valaki :)
92750. forrest2010 (válaszként erre: 92748. - Guruljka)
ápr. 6. 17:53
az én gyerkőceim szívesebben ették a szalámis kenyér v zsömle helyett is a péksütit , amit / spórolás céljából én sütöttem :) tényleg fillérekből , v kakaós kalácsot- búrkiflit.......a lányom képes volt a szalámis helyett palacsintát csomagolni , pedig az aztán tényleg nem iskolába , tízórainak való kaja :)
92749. Guruljka (válaszként erre: 92748. - Guruljka)
ápr. 6. 17:49

Sose hittem, hogy akkor leszek jó anya, ha folyton etetem őket.

Az állandó etetési szándék megmérgezte a gyerekkoromat, rossz evőnek minősültem. Később ugyanebből az okból ébresztgetett volna anyám lelkifurdalást bennem, de a harmadik gyerekem, a fiam minden ellenkező jóslata ellenére megérte az első, a második és a többi születésnapját is.


Mindez érdekes egy olyan anya mellett, aki ritkán főzött, és a sütésről fogalma sem volt.

92748. Guruljka (válaszként erre: 92747. - forrest2010)
ápr. 6. 17:46

Gyerekkorukban szépen vitték a barna kenyeres szendvicset a suliba. Később ették az ottani tízórait, amikor napközibe kényszerültek.

A maximális kényeztetés a Túró Rudi volt.

Néha sütöttem valamit, de nem mindig sikerült még akkor, és ráadásul régi gázsütőm volt.


Szerették a stíriai metéltet. (Én azt a változatot csinálom, ahol a tészta is eleve túrós.)

Az azért nem volt túl gyakran, mert aránylag drága volt.


Lángos??? A lányok a nagykamaszkort kinőtt fiatalok voltak, amikor rátaláltam a hűtős lángosra, akkor már látogatóba jártak haza. Arra meg pont jó volt.

92747. forrest2010 (válaszként erre: 92745. - Guruljka)
ápr. 6. 17:38
bakker ! havonta ? én gyerekkorukba hetente többször sütöttem , h legyen nekik reggeli-vacsi-v vinnivaló uzsi :) elfogadható áron :) most éppen keltet sütök egyik fele túrós lesz a másik + mákos :( de a lángos télen is jó ! annak a hideg se árt , a hűtős lángosnak :)
92746. forrest2010 (válaszként erre: 92734. - Briell14)
ápr. 6. 17:32
valamikor Anyósom nem rakott a habba cukrot / pedig iszonyat sok cukrot használt , de abba nem / én abba is teszek 1 picit :) Mamikám nagy kanállal szaggatta ki olyan szép egyenletes v majdnem tök egyformára , Anyóskám a végén összetörte a habot , de ez is az is nagyon nagyon finom volt :)
92745. Guruljka (válaszként erre: 92744. - Briell14)
ápr. 6. 15:02

Nem baj, úgyse sütök.


A kelt tésztáknak nálam hidegük van a téli hónapokban. A fiam meg szerintem ezt se enné.


Végeredményben sikeresen nem szokott rá a zsírban tocsis kajákra, nem rontom el a gyereket.


A konyha is kevésbé szagos. A hajam is.


(Na akkor készülnék ki végleg, ha sütnék, megszeretné, és ezentúl havonta sütögethetnék fánkot. Más se hiányzik.)

92744. Briell14 (válaszként erre: 92743. - Guruljka)
ápr. 6. 14:58
Nem lesz tocsogós, ha rumot raksz a tésztájába. Úgy nem szívja tele magát olajjal. :)
92743. Guruljka (válaszként erre: 92741. - Briell14)
ápr. 6. 14:56

Nem az íze, inkább a porszáraz állaga miatt.


De mégsem az a tocsogós lesz. És szép nagy, látványos.

92742. Briell14 (válaszként erre: 92740. - tumbo)
ápr. 6. 14:53
Igen, a hangok. :)
92741. Briell14 (válaszként erre: 92739. - Guruljka)
ápr. 6. 14:52
Hihi! Vagyis...mégis csak hiányzik az a kis zsiradék, amivel megszoktuk az ízét. :)
92740. tumbo (válaszként erre: 92733. - Briell14)
ápr. 6. 14:28
azért volt a disznóvágás is nagy nap.mondjuk a fülem befogtam,de utána kimentem,tettem a dolgom.
92739. Guruljka (válaszként erre: 92734. - Briell14)
ápr. 6. 14:25

Van pedig sütőben süthető fánk is.

Finom, de tapasztalatom szerint kevés vajjal meg lehet kenegetni. ☺

92738. Guruljka (válaszként erre: 92734. - Briell14)
ápr. 6. 14:24

Nem csinálok madártejet, mert a büdös életben soha nem sikerült a habgaluska. Gyönyörű nagyra kifő, aztán ha kiszedem, cafatra esik össze.

Szedtem már meleg tányérra, hideg tányérra, szűrőre, gőz fölött tartott szűrőre, meleg kanállal, szobahőmérsékletű kanállal, nekem a "tuti nagy marad" recept is cafat lett.


Nem érdekel.


Egyébként komplett mikrós szakácskönyvem is van, a mikrók bejövetelének kezdeti idejéből, amikor univerzális konyhagépnek akarták. Sok ki-be pakolással járt... :D

92737. Mezei Virág (válaszként erre: 92736. - Briell14)
ápr. 6. 11:09

Hahaha! Ezt jól benéztem! :D :D :D

Bocs!

❮❮ ... 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook