Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Szerintem is nagyon finom a piros, ropogósra grillezett csirke bőre, kellemesen befűszerezve.
A kacsahúst is meggrillezem a végén, az a legfinomabb falat, puha kenyérrel... nyami, nyami.
Én szegény német nyugdíjas vagyok, de más a német konyha mint a magyar.
van ahol pénzért eladják és megeszik a far-hátat, van ahol kutyakaja készül belőle...
Németben, ha egy banán kicsit foltos, ingyen elvihető.
magyarban semmi nincs ingyen, inkább szemétbe, vagy a fekete rothadt banánért is pénzt kérnek a szegényektől.
Itt amit a boltból veszel, mind minőségi árú, mert különben az elsőnél bezárhatna...
Én így látom...
A legjobb, helyesbítek számomra a legjobb grilles a csepeli Tesco előtt van.
Van amikor, akár 1/2 órát is várni kell. Minden terméke finom, ha nem akarok vacakolni pl. a csülökkel, ott veszem meg, kívül ropog, belül omlik, a fűszerezése csirkének, oldalasnak, csülöknek valami mennyei.
Nincs olyan fűszer, ami elnyomná a másikat, és a húsnak is megmarad az íze. Nem szeretem erősen fűszerezve, mivel én készítettem mindig az ételt, a család is erre szokott rá, nekik is így ízlik.
Értem, én neked adom/adnám. Valamiért nem szeretem a csirkebőrt.
Viszont a csülkön meg szeretem. Tudom, fene a gusztusom. :)
Így van, és ez így is van jól. Nincs köztünk vita.
A farhátról még csak annyit, hogy egyenlőségjelet tesznek mellé, valahogy így:
Csirke farhát = szegény magyar nyugdíjas.
Pedig nem ez a teljes igazság. Nincs ugyan nagy nyugdíjam, de meg tudom venni a csirkemellet is, de abból soha nem lesz olyan finom leves, mint a csontos farhátból.
Egyébként a filézett felsőcombot szoktam a leggyakrabban venni, mert abból akár egyben megsütve, akár darabolva sokféle étel készíthető.
Az NDK grillsütőben nagyon finomat lehet sütni, nekem itthon dekkol még egy sárga, és egy króm, utóbbi még most is megállja a helyét dizájn téren. :)
A napokban tervezek szanálni.
Nem grillcsirkére gondoltam.
hanem ahogy nálatok árulja a hentes.
nyersen.
de mindegy is, a magyar ételekben mindig van piros paprika, a német kajákban meg alig...
Más ország, más szokások...
Én lábat ugyan nem szoktam venni, de adódott olyan, hogy egész csirke volt lábbal együtt. Azt belefőztem a levesbe, csak nem ettük meg. Valóban hasznos a kollagén tartalma.
Egyébként a grillcsirkének is van far-háta, az is finom, de lehet, hogy Hanzi azt sem ismeri.
Nem akarok én ezen vitázni, de közel 5 évtized ittlétem alatt rengeteg Metzgerei-ban megfordultam már.
Most az utolsó 2 évemben rendelek csak meleg ételt az étteremből, mert egyedül élek.
Előtte négyen éltünk 2 gyerekkel, és a bevásárlás heti szinten az én feladatom volt.
Ennyi idő alatt, már csak véletlenül is, kellett volna far-hátat, vagy csirkelábat látnom legalább egyszer.
De kérdezz meg nyugodtan egy ott élőt, nekem nem kell hinned.
Én kimondottan szeretem a farhát, püspökfalat felőli oldalát. A püspökfalatot nem.
A lábból lehet a legjobb természetes kollagént készíteni.
Macerás a manikűrözése, de valamit, valamiért.
Helyettem ne szégyenkezz, én sem szégyellem, sosem mondtam, hogy tökéletes vagyok.
Neked még sosem, volt rövidzárlatod?
Képzeld nekem volt egyszer olyan, hogy a saját születési évem nem jutott eszembe.
A Deák tér kicsit odébb van, lehet azért nem tudtam?
De bizony árulnak nálatok is, csak Te nem tudsz róla, mert csak készételeket veszel. Ráadásul nem is olcsó nálatok.
Egyébként én kizárólag azért szoktam venni, mert azokból a csontos részekből - kiegészítve szárnnyal - esetleg combbal, van a legjobb húsleves.
Engem Te ne idegelj.
Hát tudod, én szégyelem magam helyetted.
Dehát ott a Deák tér melletted.
A jó eredményed miatt megmasszírozom ma a vádlidat...
Ölembe teheted azt a büdöset..-)))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)