Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Egy ametiszt lapra szerelt órám is van, még régen ajándékba kaptam. Nagyon pontos, de mivel a mutatókat és a számokat nem védi semmiféle lap, ha beporosodik, óvatosan kell tisztítani.
Wifee-nek! Mert szemfülesek az USA-ban is vannak..-)))
[link]
Mikor a hirdetésben láttam, el se tudtam képzelni, mi az, hogy egy óra rádióvezérelt, de a beüzemelésénél láttam. Először azt hittem, valami baja van, olyan sokáig pörögtek körbe a mutatói, mire beállt az aktuális időre. Nagyon jó leírás is van hozzá. Vegyél! Bundynak is fog tetszeni.
Örülök, hogy nemcsak az én flúgom.
Nagyon ajánlom, tényleg megéri az árát ez az óra. Igyekezzél, amíg lesz a Lidl-ben, és amíg ilyen olcsó. Nagyon jópofa, ahogy beállítja magától a pontos időt. Kétféle hátlappal lehet kapni, és egy elemet is adnak hozzá, ami külön van csomagolva a dobozban.
Nagyon tetszett, ahogy leírta a szétszedett órát az, akinek a linkjét betettem.
Ezt:
[link]
én a tévét szoktam fölkapcsolni,igaz nem zavarom a kutyát sem.
ne is mond,az nekünk is borzalom volt,akkor fagyott el a fél fülem,meg a vízóra,az ugyan teljesen.még jó,hogy a haverom volt a vizes,ingyen kicserélte.délig a teát főztük a beesett autósoknak,aztán otthon beástuk magunkat.az a szegény fiú,aki egész éjjel járta a falut a JD-vel,meg egy demizson borral,észre sem vette,hogy elfagyott a talpa.egy kicsit le kellett kapirgálni belőle.
... na azért is tüntette el Bundy azt a borzalmányt ! nemtom mi a manóval működött ? de mint 1 traktor még a kakukk nélkül is !!!
... fényérzékelő : én ha felkelek éjjel nem kapcsolom fel az éjjeli lámpámat , de itt ott vannak olyan fények , amiknél ellavírozok a konyháig v máshova és eddig még sose estem hasra @@@@@@@@@@ mert a hűtőn is van kívül jelzőfény ami a hűtő hőfokát mutatja ugyan , de ad némi kis világosságot , v a rádiós óra amin szintén világít az idő ... ha Bundy nagy nehezen elaludt , nem akarom felébreszteni az éjjeli lámpa fényével se , de amikor ő megrázza éjjel v akár hajnalba a kandalló rostélyát mindig felébredek rá , igaz h én nagyon pillanatok alatt visszaalszom , de akkor is arra ébredni ?! olyankor szidom is magamba :(((((( h a fene a picháját ! így legyen rá a zember tekintettel !
én megbolondulnék,ha mindig kakukkolást hallanék.még rosszabb,mint,amikor a telefonon állandóan világított,nem tudtam hogy kell kikapcsolni,végül kivittem a konyhába.
... na ez az ott kellett hagyni ??????????? ez Anyósomnál verte ki 1x nagyon a biztosítékot !!! ő a régi húsdarálójának a kését vitte 1x éleztetni ! igaz h nem kellett az egész darálót bevinni ! csak a kést + a rostély ? de nem azt a régi acélkését kapta vissza !!! ami benne volt !
A mechanikus orakat is szerettem eletre kelteni. csak a kis noi karorakat nem volt batorsagom szet szedni. A fali orak, eleg nagyok , es atlathatok vltak a mukodeseik, azokat szerettem buvolni. a faliorak nekem meg mind sikerul eletre kelteni, kivetel, ha az energia forrasa az eros kek acel rugo, ha elszakadt. akkor tort bele a bicskam. Orasoknem adtak el, csak ha az egesz orat bevittuk, hiaba vittem a regit a torottet. Persze amikor bevittem a muhelybe, akkor ott kellett hagyni es ok tettek bele, az oras munkadijat felszamolva az egesz javitasert. Jaj de regen volt az mar...
Jaj ne is emlitsd a kakukkos ora kajabalasat!
Nekem van egy falioram, amelynek a szamlapjan nem szamok vannak, hanem helybeli kulonbozo madarak kepei, es amikor az egesz ora utesehez er, akkor tizenket kulonbozo madar dal volt sorban az oraknak megfeleloen a hangzasban!
Ami erdekessege, hogy elejeben megtanultam, melyik oraban melyik madar hangjat hallottam!
De az is becsapott, mert amikor a dupla AA elemje le gyengult, a madarhangok nem sorba hangzottak, a megszokott orakban! Igy aztan feladtam, hogy tudjam melyik madar, hagy orat jelentette!
Egyetlen egy dolog jo benne, hogy van benne egy feny erzekelo, ami kikapcsolja ejszakara a madarhangokat!
... itthon nem is volt a télen nagyobb hó , tán 1x max 10 centis esett , de akkor gyakorlatozott a hókotró felemelt lapáttal itt az utcában is :( a legemlékezetesebb nálunk a 87-es január 12.-i volt akkor olyan igazi ítéletidő volt :( akkor nyáron ásták ki a vízlevezető árkokat , mindent befújt a szél hóval , a fiam + suli végén beült a könyvtárba és ottfelejtette magát , engem + itthon a frász környékezett h melyik árokba lepte be a hó ?!!! akkor volt 8.-os :( :(
Dodi ezt a faliórát hajdanán Bundy vette és még rugós , kellett volna már régen keresni 1 órást aki megszaszerolta volna , mert már v 20 éve ott áll :(((((( de ez is 1 emlék még hajdanról :))) az összes többi már elemes / szegény 1x vett 1 kakukkos órát :( :( de nálunk olyan kicsi a ház h bármelyik ficakba is rakta óránként ordibált a kakukkja és mindenhonnan odahallatszott , végül átvitte tündérszép barátosnéjának néhány háznyira tőlünk , az ő házuk 1 hodály :) :) ott van hely ahonnét nem hallatszik ki :(((((
Felenk, jocskan esett a ho, az ejjel mara harminc centis, az az egylabas magassagu ho esett.
Az iskolak bezartak.
Csak a fo utak vannak kitisztitva, a hokotrok 12 oras muszakban dolgoznak.
Felenk, csutortokon van a szemetes nap, de nem jott ma a szemetes.
Irod, hogy az egyik keramiai faliorad bedobta a toroklkozot, biztos tudod, hogy ha az a hatuljan levo kocka doboz, valamikor ceruza elemmel, az az AA elemmel mukodott, ahhoz lehet kapni uj muanyagdobozu ora szerkezetet, mutatokkal egyutt. Csak arra kell odafigyelni, es talan javaslom megmerni, hogy a ora mutatokat mozgato kiallo karikak, mert harom lesz, a ora, perc, es a masodperc mutatoknak, milyen magasra vannak az eredeti oraszerrkezeten, mert Azoknak a porcelan ora tartojan, folul kell lennie, az az magasabbnak kell lennie az atlagosnal, amiket csinalnak, mert mint az enyem, ami porcelan matyo mintas tanyeron van, az oramutatok forgatoja, amire a mutatokat kell ranyomni, ki kill magasodniuk a porcelan, ami az ora szerkezet es a porcelan felszine van. Aranylag olcso a pot oraszerkentyu, csak amint emlitettem, a mutatok tartoja legyen eleg hosszu, hogy forogni tudjanak a porcelan folott. Csak egy gondolat. Az en "tanyerra epitett porcelan ramat az unokatesveremtol kaptam, igy emlek, azert mentettem meg. Csaok egy gondolat.
... így igaz ! volt h a lányom nyakából a nyakláncot kívánta + az egyik kedves vevő !
... azzal hirdették a Lidis órát azt hiszem : rádióvezérelt ? ha lesz majd én is veszek , mert Bundy már 2 éve nem állítgatja át őket csak 1-2-t , elege lett belőle / + időnként belőlem is ! mert ő úgy van vele h náluk otthon volt 1 csörgőóra ... /
... a konyhánkban már v 20 éve a szomszédnéni konyhai órája mutatja az idő múlását , mikor meghalt :( nekünk adták a menyéék :(
... nahát ! nemcsak nekem flúgom @@@@@@ h lássam ! mikor és hány óra van ?!!!!
... mikor a gyerekeink kicsik voltak akkor még csak a szobába-konyhába-előszobába volt a falon óra :) egyiket Bundy vette valamilyen alkalomra , az már nem jár régóta , de jópofa , kerámia , de mára már csak dekoráció :))))))
... az előszobait a fiam az üzletbe kapta 1 coca colás reklámóra volt , de a lányunk ragasztott rá 1 delfint :)
... de ami akkoriba kiakasztott rettenetesen ! h a szomszédba az egyetlen óra a gyerekek anyjának a karórája volt !!! bakker ! akkoriba azért még lehetett kapni 1 csörgőórát 100 ft-ért !!!
... néztem én is , ha lesz ? veszek 1-et az nemcsak időt mér :) / a fürdőszobába + a budiba @@@@@@ még nincsen @@@@@ / tavaly vettem 1.999-ért 1 simát , az csak időt mér , de még nem találtam + a helyét , ahova lógatnám :))) egyik évbe majdnem megütött a guta ! a fiam véletlenül leverte a szobait és elrepedt a széle / mert ez műanyag @@@@ / mondtam Bundynak h a kazánházba ha kell neki ? ott még jó az , egyébként semmi baja :( rendesen jár :) aztán 1x hallottam valami roppanásokat és utólag esett le a nedves fatantusz ! h az előszobában lévőről törte le a karóra formájúról a 2 végét !!! azt még a lányunk vette hajdanán Bécsbe mikor 1x osztálykiránduláson voltak , marha pipa voltam , kész mázlim h nem ütött + a guta !!
@@@@@@@@@@@ láttam :) ha eljutok és lesz is ? veszek :) a múlthéten volt , vettem is 10-et , de tegnapra már nem jutott :( :( viszont előző vásárláskor 1 db se volt !!! ezek a mocsokok nem vártak engem :( :(
"Süssé, a lisztet befagyasztották. Vicc akart lenni, ismered a humoromat, időnként fekete.
Vettem kenyeret és kaptam számlát, így tudtam meg hogy mégis mennyibe kerülnek a H.im sütőde termékei.
1 kg burgonyás, kovászos kenyér 1.214,- Ft (+ 20,- Ft a szeletelős zacskó)
1 kg sötét tökmagvas forma kenyér 1.080,- Ft (+ 20,- Ft szeletelős zacskó)
10 dkg-os rozsos zsemle 165,- Ft/db :( :( :(
Szépek, de nagyképűség nélkül mondom,nem boldogítaná a lelkem egyik sem.
Nekem sem. '74-ben akartam venni, kipróbáltam, azonnal lempndtam róla.
[link]
A kocsija nem tetszik. A sárga nem az én világom kocsiban, és nem szeretem az alacsony kocsikat sem.
De igen, szerinten túl sok. Hahaha.
Én is mindig mobilra ébredek.
További ajánlott fórumok: