Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Gondolom....
együttérzek
Bár nem olyan súlyos, de elmondanám, hogy a bankomnál 3x mondtam vissza személyesen aláírva a netbankot, meg a leveles kiértesítősdit. ( hónapja nem sikerült megoldani, s kiszámlázzák. Lwegutóbb berágtam, pénzt nem kímélve felhívtam őket, elmondták, hogy jaaaaa, azt csak a központi fiókban lehet. Az nekem egy napra útiköltségként 4600 ft.
Jéééé...
Nem volt nekik elegendő a befizetési nyugta?
Ilyenkor (azaz fölöslegesen) de gyors a Posta! :-D
ezt el kel mesélnem!...
Tegnap jártunk egy bankba a férjemmel és befizettünk 4200ft ügy intézési cimen! Ma kaptam egy levelet miszerint tegnap befizettem 4200ft!... :) na ...:DDDD
Szegfűszeg és dzsemfix nélkül szoktam készíteni.
Dzsemfixet én azért nem használok, mert elég jól eláll anélkül is a hűtőben, ráadásul mi melegen jobban szertjük.
ajándékos topikban Mohika írta, bemásolom olcsó és jó ötlet:
Lilahagyma lekvár is nagyon jó csinos üvegbe sültekhez,piritóshoz nagyon jó szép lilaszinű lekvárt kapsz. 1/2kiló hagyma,2ek méz,csipet só,szegfűszeg,gyömbér,2ek balzsamecet,1/2 csomag dzsemfix.Felszeleteljük a hagymát,összekeverjük a fűszerekkel,2-3 órát állni hagyjuk. 10 percig főzzük forrón üvegbe töltjük. A receptel lehet kisérletezni fűszerekkel játszani izlés szerint.
A hagyományos mézes receptemből sütöm. Itt írtam a készítéséről: [link]
A tavalyi és a tavaly előtti koszorúk képét megtalálod a Mézeseim naplómban.
Sziasztok!
Darált mákot szerintetek tudok vásárolni valahol?
Nem a zacskósra gondolok, azt nem szeretjük.
Arra gondolok, hogy veszek valahol mákot, és ott ledarálják.
(Igazi mákdarálóm nincs, amit vettünk tavaly, az vacak, meg sem közelíti a nagyon régieket. Van egy kávédarálóm direkt porcukor darálásra, egy-egy mákos tésztára való mákot szoktam azért benne darálni, de pl. egy kalácsra valót nem igazán szeretnék, mert tönkrevágnám.)
Ha tudtok olyan helyet, ahol helyben ledarálják esetleg, légyszi írjátok meg, köszi!
Sziasztok! Megsült az adventi koszorú, meg a szívecskék a mikulásfejeknek, már csak díszíteni kell majd, de kivételesen időben vagyok, nem kell rohanni.
Ti készülődtök már az ünnepre?
Éreztem, amit írtál aválaszodban, hogy annak tartol. Azért írtam le a körülményeket! :))))
Persze, ahol kiskorú gyermek is asztalhoz ül, ott ezt a medvehagymás kakas-receptet csak bor nélkül!
Persze, én sem szoktam minden sültet borral felönteni.
Arról a kakasról már amikor pucoltam láttam, hogy nem fiatal, és mivel volt a hűtőmben egy db-üveg bor, gondoltam, felhasználom.
(Névnapomon tesómékkal 3-an nem ittunk meg egy fél literes üveg bort, abból maradt kb. 1,5-2,0 deciliter, így megkapta a kakas!)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)