Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ma elkészítettem a marinált halat. Először életemben. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 2-3 nap múlva milyen lesz.
Ha finom, akkor ez volt a főpróba karácsony előtt, ha nem ízlik, akkor meg... már azt is tudom. :)
Köszönöm szépen! :) Nem nagyon, bár a kávé meg a mákos beigli miatt fáj a szívem :(
Egyébként a mák nagyon jól eláll a mélyhűtőben, én is ott tárolom.
Sziasztok!
Voltunk ma a nagycsarnokban, sikerült darált mákot venni (3 kilót vettünk), szép finomra darálták. (A másik helyen durvább volt, de ez tényleg finom.
Gondolom, most a fagyóba kell tennem felhasználásig.
(De ma még sütök egy bögrés-mákost, imádjuk a férjemmel). Viszont a lányom semmi mákosat nem eszik, agyam áll meg tőle.
Sajnos igen. Ma voltam konzultáción: kérlek szépen, előjegyeztek operációra, februárra, ui. diétáznom kell három hónapig, hogy ne a gyulladt szöveteket operálják. Az csökkenti a műtéti kockázatot. Ez van, sajnos. Ez nagyban módosítja a karácsonyi menüt is, azaz nem lesz sütemény, egy falatnyi sem. :(
Az jó, ha neked semmi bajod, maradjon is így, azt kívánom! :)
Ha lehetne, mind2t ?:-))
Tavaly sikerült vmi isteni finomat csinálni, megofgadtam, mindig olyat fogok. Valahonnan innen volt a recept. Aztán tönkrement a laptopom, a winchesteren lévő dolgokat kimentettük egy külön boxba, csak azt úgy mint a pendrive-ot rá kellene csatlakoztatni egy gépre, h megkeressem az elmentettek közt. De már ha úgyis elküldöd,...Egyébként nagyon nem voltam előrelátó. Azt hittem, vmeddig él ez a fórum, és a recepteket úgy mentettem el, h beírtam a hónap nevét és az alá. De mivel - hál' Istennek - még mindig igen aktív a Fórum, és sok jó mentenivaló van, rájöttem, ha van egy kis eszem akkor csoportosítom h előétel, leves, egyéb ötletek stb. Sokkal könnyebb lenne visszakeresni dolgokat. De ha lesz egy kis időm szétszedem őket így. Bár biztos a november v decemberiek közt van. De előre is köszi, ha küldöd
Az ecetes halat lehet pontyból és keszegből is készíteni.Nekem már csak ecetes hal marad, mert itt ahol élek / Győr / csecsemő koromtól ezen a néven ismerem. A keszeget tovább a lében kell hagyni és a kisebb szálkákat teljesen megpuhítja az ecet.
Nem csodálom, hogy a férjed a patkóját jobban szereti a pontynak, mert ott csak nagy szálkákkal találkozik, a farka és környékén a ponty nagyon szálkás. Tele van apró "y" szálkákkal.Egy nagyobb
jénaiba v. lábasba sok hal belefér.
Lehet tengeri halfiléből is készíteni.
A harcsa száraz is és értékesebb hal ahhoz, hogy ecetbe tegyük.
Bocs, hogy állandóan belepofázok a halas receptekbe, de kevés hal van amivel nem találkoztam ifjú koromig, mert édesapám nagy horgász volt és akkor még minden féle halat lehetett fogni a Dunában, Rábában.
Látod! Ne ítélj elsőre! :)))
Milyen halból készítitek?
asztaaaaaaaaaaaaa nyami..:) még olvasva is jól lehet tőle lakni..:)
biztosan csinálok marinirizott halat az valami csoda..:)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)