Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


45997. Briell14 (válaszként erre: 45996. - F799cac10e)
2013. dec. 3. 20:01
Szívesen. :)
45996. f799cac10e (válaszként erre: 45981. - Briell14)
2013. dec. 3. 19:57
köszönöm szépen
45995. ca8f748537 (válaszként erre: 45992. - Briell14)
2013. dec. 3. 19:57
én hétvégén fogom
2013. dec. 3. 19:48
45993. lúdanyó
2013. dec. 3. 19:41
segitsetek nekem valami olyat kel vennem az unokámnak aminek a neve talán "dzseomat.... vagy valami hasonló ez valami mágneses izé...:)
45992. Briell14
2013. dec. 3. 18:49

Ma elkészítettem a marinált halat. Először életemben. :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 2-3 nap múlva milyen lesz.

Ha finom, akkor ez volt a főpróba karácsony előtt, ha nem ízlik, akkor meg... már azt is tudom. :)

45991. Briell14 (válaszként erre: 45984. - Tejespite)
2013. dec. 3. 18:42
Ja, jó akkor Neked is küldöm a receptet. :)))
45990. Briell14 (válaszként erre: 45982. - Ancsika688)
2013. dec. 3. 18:41
Elküldöm Neked is. :)
45989. 7a3a05277b (válaszként erre: 45988. - Alidamolnar)
2013. dec. 3. 17:36

Köszönöm szépen! :) Nem nagyon, bár a kávé meg a mákos beigli miatt fáj a szívem :(

Egyébként a mák nagyon jól eláll a mélyhűtőben, én is ott tárolom.

45988. alidamolnar (válaszként erre: 45985. - 7a3a05277b)
2013. dec. 3. 17:22
Ó, jobbulást kívánok Neked! És kitartást a diétához, bár gondolom, így nem lesz nehéz, mert eleve tán nem is kívánod a nem Neked való ételeket így.
2013. dec. 3. 17:18

Sziasztok!

Voltunk ma a nagycsarnokban, sikerült darált mákot venni (3 kilót vettünk), szép finomra darálták. (A másik helyen durvább volt, de ez tényleg finom.

Gondolom, most a fagyóba kell tennem felhasználásig.

(De ma még sütök egy bögrés-mákost, imádjuk a férjemmel). Viszont a lányom semmi mákosat nem eszik, agyam áll meg tőle.

45986. 7a3a05277b (válaszként erre: 45967. - Anyagi)
2013. dec. 3. 16:56
Az az egyik kedvenc ételem! Azt tudod, ugye, hogy a sushi-szakácsokat egyetemen képzik-? Több év, mire megtanulják az elkészítését, szóval: hajrá! :)
45985. 7a3a05277b (válaszként erre: 45965. - Anyagi)
2013. dec. 3. 16:54

Sajnos igen. Ma voltam konzultáción: kérlek szépen, előjegyeztek operációra, februárra, ui. diétáznom kell három hónapig, hogy ne a gyulladt szöveteket operálják. Az csökkenti a műtéti kockázatot. Ez van, sajnos. Ez nagyban módosítja a karácsonyi menüt is, azaz nem lesz sütemény, egy falatnyi sem. :(


Az jó, ha neked semmi bajod, maradjon is így, azt kívánom! :)

45984. Tejespite (válaszként erre: 45979. - Briell14)
2013. dec. 3. 15:51

Ha lehetne, mind2t ?:-))

Tavaly sikerült vmi isteni finomat csinálni, megofgadtam, mindig olyat fogok. Valahonnan innen volt a recept. Aztán tönkrement a laptopom, a winchesteren lévő dolgokat kimentettük egy külön boxba, csak azt úgy mint a pendrive-ot rá kellene csatlakoztatni egy gépre, h megkeressem az elmentettek közt. De már ha úgyis elküldöd,...Egyébként nagyon nem voltam előrelátó. Azt hittem, vmeddig él ez a fórum, és a recepteket úgy mentettem el, h beírtam a hónap nevét és az alá. De mivel - hál' Istennek - még mindig igen aktív a Fórum, és sok jó mentenivaló van, rájöttem, ha van egy kis eszem akkor csoportosítom h előétel, leves, egyéb ötletek stb. Sokkal könnyebb lenne visszakeresni dolgokat. De ha lesz egy kis időm szétszedem őket így. Bár biztos a november v decemberiek közt van. De előre is köszi, ha küldöd

45983. lúdanyó (válaszként erre: 45976. - Zsuzsanna47)
2013. dec. 3. 15:44
amit én csináltam az tonhalból volt. Nálunk nagyon szeretik mert azt lehet enni "büntetlenül..:)
45982. ancsika688 (válaszként erre: 45981. - Briell14)
2013. dec. 3. 15:11
Szia,elküldenéd nekem is?Köszi:)
45981. Briell14 (válaszként erre: 45980. - F799cac10e)
2013. dec. 3. 14:43
Akkor picit később elküldöm az enyémet. Az az elején keményebb, de karácsonyra nagyon puha lesz, és nagyon finom! :)
45980. f799cac10e (válaszként erre: 45979. - Briell14)
2013. dec. 3. 14:39
puhább lehet nem tudom melyik a jobb? már ez eláll karácsonyig ha beteszem fémdobozba?
45979. Briell14 (válaszként erre: 45978. - F799cac10e)
2013. dec. 3. 14:37
Nagyon puhát és vastagat szeretnél, vagy laposabbat, ami picit az elején roppanósabb?
45978. f799cac10e
2013. dec. 3. 14:11
sziasztok. mézeskalács receptet keresek ami jó. köszi
45977. forrest2010 (válaszként erre: 45976. - Zsuzsanna47)
2013. dec. 3. 13:41
Köszi ! Semmi bocsi ! mindenki örül a jó ötleteknek , végül is ezért járunk ide , nagyon szeretem ezt a fórumot , örülök h rátaláltam .
45976. zsuzsanna47 (válaszként erre: 45974. - Forrest2010)
2013. dec. 3. 10:49

Az ecetes halat lehet pontyból és keszegből is készíteni.Nekem már csak ecetes hal marad, mert itt ahol élek / Győr / csecsemő koromtól ezen a néven ismerem. A keszeget tovább a lében kell hagyni és a kisebb szálkákat teljesen megpuhítja az ecet.

Nem csodálom, hogy a férjed a patkóját jobban szereti a pontynak, mert ott csak nagy szálkákkal találkozik, a farka és környékén a ponty nagyon szálkás. Tele van apró "y" szálkákkal.Egy nagyobb

jénaiba v. lábasba sok hal belefér.

Lehet tengeri halfiléből is készíteni.


A harcsa száraz is és értékesebb hal ahhoz, hogy ecetbe tegyük.


Bocs, hogy állandóan belepofázok a halas receptekbe, de kevés hal van amivel nem találkoztam ifjú koromig, mert édesapám nagy horgász volt és akkor még minden féle halat lehetett fogni a Dunában, Rábában.

45975. 645b490433 (válaszként erre: 45973. - Briell14)
2013. dec. 3. 06:41
Mi pontyot szoktuk, a harcsát sajnálom erre elhasználni abból harcsapaprikás készül. Meg pontyot fogott most is tesóm az ősszel többet pár nemesebb hal volt csak.
45974. forrest2010 (válaszként erre: 45973. - Briell14)
2013. dec. 3. 05:51
Mi pontyszeleteket rántunk / a tv-be is marinált-pontyként láttam 1x / . A férjem sokszor morog , mert én nem a patkót szeretem rántani , hanem a farkához közeli kisszeleteket , mert azt könnyebben tudom a tálba összerakni , a patkóból 3-4 szelettel tele a tál , és kilóg a léből , de így is , úgy is isteni fini .
45973. Briell14 (válaszként erre: 45972. - 645b490433)
2013. dec. 2. 22:56

Látod! Ne ítélj elsőre! :)))

Milyen halból készítitek?

45972. 645b490433 (válaszként erre: 45971. - Briell14)
2013. dec. 2. 22:27
Mennyei egy szóval.Én mikor először említette a férjem mit fog nekem csinálni karácsonyra kaját hát úgy voltam vele Jézusom. Utána 3 szelet halat ettem meg egy délelőtt.
45971. Briell14 (válaszként erre: 45970. - Lúdanyó)
2013. dec. 2. 22:14
Lehet, hogy én is kipróbálom. Már annyit írtatok róla, és mindenkinek bejött, hogy kíváncsi lettem. :)
45970. lúdanyó (válaszként erre: 45960. - Briell14)
2013. dec. 2. 21:07

asztaaaaaaaaaaaaa nyami..:) még olvasva is jól lehet tőle lakni..:)

biztosan csinálok marinirizott halat az valami csoda..:)

45969. Briell14 (válaszként erre: 45966. - Anyagi)
2013. dec. 2. 21:06
Rendben! :)
45968. lúdanyó (válaszként erre: 45955. - Zsuzsanna47)
2013. dec. 2. 21:04
nekem is elvirágzott...3x virágzott ebbe az évben..:) olyan gyönyörű volt..:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook