Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


51067. Anyagi (válaszként erre: 51002. - Forrest2010)
2014. máj. 17. 06:11

Jó, hogy mondod a lestyánt!

Jó néhány éve, mint vegetanövényt kaptam belőle. Tényleg zöldséges az íze! Érdemes lenne ültetni belőle megint!

51066. Anyagi (válaszként erre: 50998. - Smudlaagi54)
2014. máj. 17. 06:07

"Ha nagyon drága a gyökér akkor csak répát,és zellert rakok a levesbe,nem veszed észre az ízén,hogy nincs benne gyökér!"


Hát erre nem vennék mérget!

Van aki édeskésen, sok répával szereti, de én két fehér, egy sárga + zeller arányban használom, így bizonyára feltűnne.

A fehérrépát igyekszem minnél vékonyabb hasábokra vágni ha drága, mert így kevesebből is jobban kifő az íze!


Akinek nem jó a földje a fehérrépához, annak érdemes a paszternákkal megpróbálkozni. Sokkal igénytelenebb.

51065. Anyagi (válaszként erre: 50997. - Guruljka)
2014. máj. 17. 06:02

Nekem a ciklon fel sem tűnt. Hajnalban, amikor mentem dolgozni még alig esett, este 10-kor, amikor jöttem éppen elállt az eső és a szél.

Milyen jó dolog egy munkahely! :))

51064. Anyagi (válaszként erre: 50992. - Zulu1)
2014. máj. 17. 05:58
A múlt hét végén kétszázzal kezdődött az új krumpli ára nálunk a piacon. Remélem ma sem lesz drágább!
51063. Anyagi (válaszként erre: 50987. - Guruljka)
2014. máj. 17. 05:55
Ez a sárga lencsés-rizses ragu érdekelne! Megírnád hogyan készül?
51062. Anyagi (válaszként erre: 50978. - Guruljka)
2014. máj. 17. 05:50

Ez a magnó dolog minden évben, minden vizsgánál, visszatérő gond!

Az is számít, hogy milyen messze és milyen irányban ül a vizsgázó a hangforrástól!

51061. Anyagi (válaszként erre: 51054. - Guruljka)
2014. máj. 17. 05:46

A kacsaháj is ennyibe kerül!

Én teljes fél kilót szoktam venni! :)

Van egy mély műanyag levesestálkám, az tele lesz a zsírral. Én használok olajat, sőt bizonyos ételekhez olivát is, így elég a kacsazsír 2-3 hétre is.


Egyébként a kacsazsír még egészségesebb, mint a liba!

Már nem eméklszem minden részletére a megállapításnak, de abban van az összes zsiradék közül a legkevesebb rossz koleszterin - állítólag.

51060. Anyagi
2014. máj. 17. 05:39

Üdv mindenkinek!

Ma fogok először új krumplit venni! :)

Tegnap, hazafelé vettem egy adag egészen apró szemű barna csiperkét a boltban, meg 3 uborkát az aluljáróban. Ebből készül majd a mai ebéd:

A krumplit megsütöm egy kanál kacsazsíron, sok petrezselyemmel, a gombát egészben, szintén, de külön és a végén hozzádobok néhány karikára vágott virslit. Aztán összekeverem és uborkasalátával tálalom.

(gomba/100 Ft; krumpli 400 körül; uborka 200 Ft; virsli 200/ csomag. Mindenestől 900 Ft, finom, tavaszi és hatalmas adag!)

51059. forrest2010 (válaszként erre: 51054. - Guruljka)
2014. máj. 17. 04:56
Legutoljára az auch.nba vettem tálcás bőrös-libahájat , nem is figyeltem az árát , de majd legközelebb , mert már elfogyott .
51058. Fiúsmami
2014. máj. 16. 23:05
apróra vágom a petrezselymet ,pici vízzel elkeverem,mehet a jégkocka tartóba,ugyanígy a kaprot.De néha csak bedobom egy zacskóba és lefagyasztom
51057. Guruljka (válaszként erre: 51055. - Hmv.)
2014. máj. 16. 22:23
Tudod, mi ugrott be? A poharaid meg a zsír...:)))
51056. Guruljka (válaszként erre: 51055. - Hmv.)
2014. máj. 16. 22:22

Ami a töpijét illeti, nem bírom abbahagyni az evést...


csak az árát nem tudom, drágán vettem vagy tűrhető?

51055. Hmv. (válaszként erre: 51054. - Guruljka)
2014. máj. 16. 22:08

Nemrég voltam egy előadáson, ahol a transzzsír volt a téma.

Nem részletezem, de ebből a megvilágításból a dietetikus ebben a sorrendben ajánlotta a zsiradékok használatát:


1.libazsír

2.kacsazsír

3.mangalicazsír

Mind a három módjával, ésszerű mértékben.

A kókuszzsír transzzsír szempontjából állítólag ártalmatlan, nyugodt lelkiismerettel lehet használni, csak az ára...

Tehát most a legegészségesebb magyar zsiradékot állítottad elő.:)

51054. Guruljka
2014. máj. 16. 22:02

Ma a hentesnél jártomban sikerült elcsípnem egy szűk kilónyi libahájat, amit már ki is sütöttem.


A zsír olyan bő fél liternyi lett,a töpi 20 deka sincs, jó szárazra sütöttem, minél több zsírt akartam.

A bőrös libaháj kilója 780 Ft volt, nem egészen egy kilóért fizettem 767 Ft-ot.


Az energiát nem számoltam, végül is elég hamar kisült, és kis hőfokon. Most van gyakorlatilag közepes árfekvésben egészséges libazsírom.

Csak az olaj-undor dominál bennem, mert az étolaj ugye sokkal olcsóbb, a kókuszszír a "saját" libazsírhoz képest kétszer annyiba kerül.


Ti hogyér' veszitek a libahájat? A kacsaháj olcsóbb lenne ugye? Vagy nem biztos?

51053. mmacus (válaszként erre: 51052. - Briell14)
2014. máj. 16. 18:57
Igen, a kapor nem egyszerű.
51052. Briell14 (válaszként erre: 51051. - Mmacus)
2014. máj. 16. 18:56

Nem egy nagy hengerbe szoktam, hanem több kicsibe. Tehát több kis "csokor", amennyi egyszerre kell.

Meg a kaprot is, csak azzal annyi macera van, mert minden átveszi a szagát. Alufólia, zacskó, utána jégkrémes doboz. :)

51051. mmacus (válaszként erre: 51050. - Briell14)
2014. máj. 16. 18:54
Én a petrezselymet is így szoktam, Te nem?
51050. Briell14 (válaszként erre: 51049. - Guruljka)
2014. máj. 16. 18:52
Aha...köszi! :)
51049. Guruljka (válaszként erre: 51048. - Briell14)
2014. máj. 16. 18:49
Fólia segítségével szorosan összecsavarod, így egy vékony hengert kapsz. Ha kell belőle, amúgy fagyottan "szeletelsz" belőle, a többit visszacsomagolod.
51048. Briell14 (válaszként erre: 51047. - Guruljka)
2014. máj. 16. 18:45
Ki fogom próbálni. Csak a fagyasztóban annyira "logisztikusan" kell pakolni az ilyeneket...
51047. Guruljka
2014. máj. 16. 18:43

Nem tudom, fagyasztani nem jobb-e.

A citromfű jobban megőrzi az aromáját fagyasztva.

51046. Briell14 (válaszként erre: 51045. - Guruljka)
2014. máj. 16. 18:40
Én is fogok szárítani belőle. :) Zellerlevelet is mindig szoktam szárítani. Nagyon szeretem.
51045. Guruljka (válaszként erre: 51043. - Briell14)
2014. máj. 16. 18:30
Nekem bolti szárított lestyánom van, de megkoronázta még a zöldséges csirkeragumat is, éppen azt ettem. :)))
51044. Briell14
2014. máj. 16. 18:30

Nagggyon finom lett a mentaszörp. :)

Most készítek még egy adag bodzaszörpöt, amíg még van szép friss virág. :)

51043. Briell14 (válaszként erre: 51002. - Forrest2010)
2014. máj. 16. 18:27
Igen. A lestyán a húslevest szinte megkoronázza. Nagyon jó az illata is és az íze is. :)
51042. Briell14 (válaszként erre: 50997. - Guruljka)
2014. máj. 16. 18:26
Gratulálok az 51000-hez! :D
51041. lúdanyó
2014. máj. 16. 17:08
:)
51040. Guruljka
2014. máj. 16. 12:58
Köszönöm!
51039. Era57
2014. máj. 16. 12:11
melegíteni kell de nem szabad forrnia,addig melegítem míg el nem olvad.Én 1 cs /12 db/ lap zselatinhoz 1 dl vizet adtam.
51038. Guruljka (válaszként erre: 51037. - Guruljka)
2014. máj. 16. 11:10
Akkor a zselatint az áztatás után tetted a joghurtba, vagy melegítetted még?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook