Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
De jó!
Szárítod őket? Vagy előkészíted, és mélyhűtőzöd?
:) az előbbiek közül a hagymás változatok ki is maradtak:
- kockára vágott pirított hagyma, pirospaprika, néhány krumplidarab
...vagy tésztafélékkel.
Semmiféle főzővizet nem öntök ki. Aznap akkor olyan menü lesz, ahova azt is felhasználom.
Krumpli főzővizéből készül:
- rántott leves
* köménymaggal, piros paprikával, pirított kenyérkockával
* vékony rántással, köménymaggal, piros paprikával, pirított kenyérkockával
* fokhagymával, piros paprikával, néhány krumplidarabkával, vagy tésztaféléket főzök bele
* vékony rántással, egyben tojással
* vékony rántással, csurgatott tojással
* vékony rántással, petrezselyemmel, piros paprikával, a főtt krumpliból néhány darabkával
* - " - egy kis csipetkével
* - " - cérnametélttel
* - " - krumplinudlival, krumpligombóccal...stb.
Az akkori hangulatomtól függően.
Ugyanezeket készítem a tészta főzővizéből is.
Wow! Köszi! Most kell akkor venni egy nagyobb adagot.
A héját vékonyan levágni - szárítani, vagy a mélyhűtőbe tenni, esetleg reszelve is lehet mélyhűtőzni.
A levét kinyomni, és üvegbe téve a hűtőben lehet tárolni sokáig.
Na ez az!
Finoman hangzik!
Azért érdeklődöm, mert egyszer valami kifőzdében ettem fokhagyma krémlevest és az szerintem tejszínes volt, mindenesetre fehér és olyan tejszínesen édeskés. Finom volt, de fogalmam sincs a receptjéről.
Viszont amit írtál az jól hangzik, takarékos és a krumpli levét is fölhasználja, amit tényleg kár kiönteni! :))
Elnézést kérek! Isten ments, hogy beletiporjak bárki lelkébe!
Akkor maradjunk abban, hogy drukkolok, hogy mihamarabb meg tudd sütni te magad azt a palacsintát!!! :))
És ha küldenél belőle egy felet.... :D
Azt hiszem, a férjemtől nem várhatok ettől többet. És nem arról van szó, hogy mit tud vagy akar megtanulni. Ma pl kb 800 km vezetett, közben fizikai munkát végzett. Mindezt majd 60 évesen, amikor a férfiak többsége már otthon mereszti...
Szóval ettől egy hajszállal sem várok el, sőt nem engedek tenni. Minden nap munka előtt és után is bejön és mi nem itt lakunk Miskolcon.
Szóval ebben így állást foglalni, hogy mit kell csinálniuk és megtanulniuk, nem lehet.
A maradék kelkáposzta főzelékre sütöttem egy-egy virslit meg tükörtojást. Mindenki örült neki!
Holnapra van még rizseshús meg saláta.
Valamelyik nap fogok csinálni fokhagymalevest. Ki hogy készíti????
Be kell üzemelni a családot! :)
Te sem úgy születtél, hogy mindjárt tudtad, ők is meg tudják tanulni. :D
Kár, hogy nincs olyan jel...küldenék Neked! :)
Ha nem lennél olyan messze, még vinnék is...igaziból!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)