Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


54179. Briell14 (válaszként erre: 54177. - Lisy50)
2014. szept. 23. 12:56
Őzlábat, csiperkét és szegfűgombát.
54178. Briell14 (válaszként erre: 54174. - 99279bb06f)
2014. szept. 23. 12:55
Igen. Blansírozom, utána fagyasztom.
54177. Lisy50 (válaszként erre: 54173. - Briell14)
2014. szept. 23. 11:32
Milyen gombát kaptál? Erdeit?:))
54176. Lisy50
2014. szept. 23. 11:32
A krumpli főző vizét a kenyérsütéshez is felhasználom!:))
54175. 99279bb06f (válaszként erre: 54172. - Forrest2010)
2014. szept. 23. 11:30
Eszembe sem jutott, hogy kalácshoz, palacsintához is lehet felhasználni! Látod, ezért jó ez a fórum, mert ilyesmiket is meg tudunk beszélni. Köszi!
54174. 99279bb06f (válaszként erre: 54173. - Briell14)
2014. szept. 23. 11:29

De jó!

Szárítod őket? Vagy előkészíted, és mélyhűtőzöd?

54173. Briell14
2014. szept. 23. 10:57
Tegnap kaptam sok-sok gombát. Meg ma is. A konyhám most a leginkább egy gombafeldolgozó üzemhez hasonlít.
54172. forrest2010 (válaszként erre: 54170. - 99279bb06f)
2014. szept. 23. 10:48
Nem öntünk ki semmit ! én megiszom , a káposztalétől .... bár a krumpliét még nem ittam , azt elhasználom kalácshoz , palacsintához....mint a tejsavót is / bár az is finom inni is ! /
54171. 99279bb06f (válaszként erre: 54170. - 99279bb06f)
2014. szept. 23. 10:43

:) az előbbiek közül a hagymás változatok ki is maradtak:

- kockára vágott pirított hagyma, pirospaprika, néhány krumplidarab

...vagy tésztafélékkel.

54170. 99279bb06f (válaszként erre: 54166. - Anyagi)
2014. szept. 23. 10:42

Semmiféle főzővizet nem öntök ki. Aznap akkor olyan menü lesz, ahova azt is felhasználom.


Krumpli főzővizéből készül:

- rántott leves

* köménymaggal, piros paprikával, pirított kenyérkockával

* vékony rántással, köménymaggal, piros paprikával, pirított kenyérkockával

* fokhagymával, piros paprikával, néhány krumplidarabkával, vagy tésztaféléket főzök bele

* vékony rántással, egyben tojással

* vékony rántással, csurgatott tojással

* vékony rántással, petrezselyemmel, piros paprikával, a főtt krumpliból néhány darabkával

* - " - egy kis csipetkével

* - " - cérnametélttel

* - " - krumplinudlival, krumpligombóccal...stb.


Az akkori hangulatomtól függően.

Ugyanezeket készítem a tészta főzővizéből is.

54169. 99279bb06f (válaszként erre: 54164. - Lisy50)
2014. szept. 23. 10:31

Wow! Köszi! Most kell akkor venni egy nagyobb adagot.

A héját vékonyan levágni - szárítani, vagy a mélyhűtőbe tenni, esetleg reszelve is lehet mélyhűtőzni.

A levét kinyomni, és üvegbe téve a hűtőben lehet tárolni sokáig.

54168. Lisy50 (válaszként erre: 54167. - Hpkati)
2014. szept. 23. 10:03
Szívesen!!:)
54167. hpkati (válaszként erre: 54164. - Lisy50)
2014. szept. 23. 08:41
De jó! Köszi, hogy szóltál!
54166. Anyagi (válaszként erre: 54163. - Lisy50)
2014. szept. 23. 08:22

Na ez az!

Finoman hangzik!


Azért érdeklődöm, mert egyszer valami kifőzdében ettem fokhagyma krémlevest és az szerintem tejszínes volt, mindenesetre fehér és olyan tejszínesen édeskés. Finom volt, de fogalmam sincs a receptjéről.


Viszont amit írtál az jól hangzik, takarékos és a krumpli levét is fölhasználja, amit tényleg kár kiönteni! :))

54165. mmacus (válaszként erre: 54164. - Lisy50)
2014. szept. 23. 08:10
Hm, na ez azért nagyon nem mindegy.
54164. Lisy50
2014. szept. 23. 07:49
Lányok! -a Tacskóban csütörtöktől a citrom 599ft/kg lesz!
54163. Lisy50 (válaszként erre: 54156. - Anyagi)
2014. szept. 23. 07:48
Én akkor szoktam fokhagymalevest csinálni, amikor van krumpli főző levem,nagyon egyszerűen,pirítok egy kis bacon kockát,majd egy paprikás fokhagymás rántást csinálok,amit felöntök a krumpli lével,kicsi őrölt bors,majd forrásnál csipetkét szaggatok bele!:)
54162. mmacus (válaszként erre: 54160. - Anyagi)
2014. szept. 22. 22:37
Köszi, én is azért drukkolok:) Persze, hogy küldenék.
54161. Bubi 54 (válaszként erre: 54149. - Hpkati)
2014. szept. 22. 21:51
Akkor marad a citromlé,ami a fene tudja miből van,de az 1000ft feletti ár nekem megfizethetetlen.
54160. Anyagi (válaszként erre: 54157. - Mmacus)
2014. szept. 22. 21:34

Elnézést kérek! Isten ments, hogy beletiporjak bárki lelkébe!

Akkor maradjunk abban, hogy drukkolok, hogy mihamarabb meg tudd sütni te magad azt a palacsintát!!! :))

És ha küldenél belőle egy felet.... :D

54159. 99279bb06f (válaszként erre: 54156. - Anyagi)
2014. szept. 22. 20:54
Rám ne számíts, nem szoktam készíteni. :)
54158. 4d24069cc8
2014. szept. 22. 20:12
Az akárhol akciós volt a libafarhát.200 huf/kg. 2-t lesütöttem,hús is,meg a zsír reggeli is.2-t meg húslevesnek indítittam.Jó lett.
54157. mmacus (válaszként erre: 54155. - Anyagi)
2014. szept. 22. 19:57

Azt hiszem, a férjemtől nem várhatok ettől többet. És nem arról van szó, hogy mit tud vagy akar megtanulni. Ma pl kb 800 km vezetett, közben fizikai munkát végzett. Mindezt majd 60 évesen, amikor a férfiak többsége már otthon mereszti...


Szóval ettől egy hajszállal sem várok el, sőt nem engedek tenni. Minden nap munka előtt és után is bejön és mi nem itt lakunk Miskolcon.

Szóval ebben így állást foglalni, hogy mit kell csinálniuk és megtanulniuk, nem lehet.

54156. Anyagi
2014. szept. 22. 19:33

A maradék kelkáposzta főzelékre sütöttem egy-egy virslit meg tükörtojást. Mindenki örült neki!


Holnapra van még rizseshús meg saláta.


Valamelyik nap fogok csinálni fokhagymalevest. Ki hogy készíti????

54155. Anyagi (válaszként erre: 54150. - Mmacus)
2014. szept. 22. 19:30

Be kell üzemelni a családot! :)

Te sem úgy születtél, hogy mindjárt tudtad, ők is meg tudják tanulni. :D

54154. Anyagi (válaszként erre: 54141. - Bubi 54)
2014. szept. 22. 19:27
1000 Ft.
54153. mmacus (válaszként erre: 54152. - Lisy50)
2014. szept. 22. 18:28
Így is túl sokat tesznek, Férjem ma Szegeden volt, még most tart hazafelé, az előbb ugrott be egy puszira, meg hozta a tiszta holmikat. Hét órára ha hazaér-jó fáradtan.
54152. Lisy50 (válaszként erre: 54150. - Mmacus)
2014. szept. 22. 17:35
Addig is süttess a családdal, biztos szívesen visznek neked, ha meggyógyulsz meghálálod nekik egy fini kajával!!!
54151. Briell14 (válaszként erre: 54150. - Mmacus)
2014. szept. 22. 16:05

Kár, hogy nincs olyan jel...küldenék Neked! :)

Ha nem lennél olyan messze, még vinnék is...igaziból!

54150. mmacus
2014. szept. 22. 15:52
Jajj, lányok -stílusosan- a fél lábam odaadnám egy hortobágyi palacsintáért. Pedig nem is nagyon szeretem, de most, már kínomban úgy megkívántam. Pedig az nem most lesz, amikor én palacsintát bírok sütni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook