Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Finom volt az ebéd, a sült csirke mellé steak krumpli és paradicsomos rizottó volt, meg sok-sok vegyes saláta.
Most kel a pizzatészta, fél óra múlva sütöm! :)
Én 20 éves körül voltam akkor.
Egy évig havonta jártam ellenőrzésre, aztán fokozatosan kivezették az életemből.
Lehet Neked megmarad egy csökkentett adag, mert egyébként is van egy olyan trend, hogy egy bizonyos életkor fölött mindenkinek kéne szednie!
Az 1x használatoson azt értem, hogy olyan satnya minőségű, hogy többé fel nem venné az ember. Egyszeri alkalomért viszont drága akármennyiért is megvenni.
Sajnos nekünk nincs kitől örökölni...
Anno, nekünk egy világos kosztümöt kellett megvarratnunk ballagásra. Borzaszó volt (főleg az anyaga) sohasem vette fel mégegyszer egyikünk sem. Se külön se kosztümként.
Lehet, hogy még "megindul", de már vagy 3 éve nem nő a lába és a magassága sem.
A lent említett zakót 3 éve vettem és még most is pont jó.
Nagyon örülök, hogy hazaértél!!!!!
Minden jót és egészséget kívánok!!!
Azért annyira ne parázz!!!!
Komolyabb baleset vagy műtét, foghúzás vagy ilyesmi ami vészes!
(Én annak idején több mint egy évig szedtem utána a vérhígítót.)
Ez nagggyon jóóó!!!!!
Ügyes vagy, köszönjük az ötletet!!!!
Sajnos még így is gyakran " 1x használatos " öltöny lesz belőle , ilyenkor még úgy nőnek a gyerekek , h ha néhány hónap múlva felvenné a gyerek addigra kilóg belőle keze-lába . A férjem bátyjaitól örökölte azok öltönyeit , aztán mire kellett volna már túlnőtt rajta és 1x se volt rajta !
A fiunk is csak 1x tudta felvenni amit a ballagásra vettem neki .
Én is szeretem a pirítóst, magában is szívesen megeszem - esetleg picit megsózva.
100 Ft-ért szoktam venni tegnapi kalácsot, az is finom megpirítva!
Szerencsénk volt, mert egy középminőségű darab éppen akciós volt, azt sikerült megvennünk.
(Gondolom, ilyen cérnaszál férfira nem tudták idáig eladni!)
Nem, hál'istennek!!!!
Így is drága a dolog, nem lenne jó sem az, ha egy "egyszer használatos" minőségű, sem ha tényleg jó anyagú öltönyt tennének kötelezővé!
Mindkét véglet nagyon drága!!!
Egyébként is, egy egyszínű, fekete öltönnyel nem nagyon lehet variálni, hogy egyformábban nézzen ki!
De jó !!! ezt a kifliset kipróbálom én is , köszi az ötletet .
Valamikor , amikor a gyerekeim kicsik voltak és felmentünk Anyóskámékhoz télen , a sparhelt tetején mindig pirítottak kettévágott zsömlét a gyerekeknek / ha nem volt valami olyan fogukra való / megkentük igazi vajjal , isteni finom volt minden felvágott , v sajt nélkül is , én ma is sokszor eszem ilyen pirítóst , igaz , h az pirítós sütőbe készül , de ma is nagyon szeretem .
Fekete öltönyben állapodtak meg, fehér inggel és közösen szerzik be az egyen nyakkendőt.
Csemetének csak zakója volt idáig (pár éve vettem egy turiban pár száz forintért)de az jó minőségű és pontos méretű rajta.
Most nagyon büszke élete első öltönyére, csinos is benne nagyon - csak persze nem pár százasért.
Ahogy nézem az idei év kiadásait, egy anyagi romlás lesz...
Ma megcsináltam a juhtórós sztrapacskát,
holnap sült csirke lesz steak krumplival,
hétfőre lesz még maradék lecsó,
utána bolognai fog következni (sok zöldséggel).
Valami elé még tervezem a fokhagyma krémlevest.
Ja, kruton helyett találtam ki, de most csipsz helyett eszik a gyerekek:
Van ostyasütőm, a vékonyra vágott kiflikarikákat szép színűre sütöm benne hirtelen és megszórom sóval, sültkrumpli fűszersóval vagy fokhagymasóval vagy hasonlóval. 3 kifliből egész sok lesz és talán egészségesebb is, mint a bolti rágcsa.
Megvettem Csemetének a ballagási öltönyt! :))
Kicsit utánajártam egymagam és vele bementünk a gyár boltjába és próbákkal együtt, fél óra alatt végeztünk.
Nagggyon csinos az úr!! :)))
Nem próbáltam, de házilag csináltam folyékony mosószert, kevesebb mint 1000 ft-ból 10 litert!
30 dkg mosószappan
30 dkg mosószóda
20 dkg szódabikarbóna
víz
A lereszelt szappant kb. 5 liter vízzel felmelegíteni amíg feloldódik, majd hozzákeverni a szódát, sz.bikarbónát. Kiönteni egy nagy fedeles vödörbe, majd melegíteni még annyi vizet hozzá, hogy telelegyen és hozzáönteni. Összekeverni és hagyni kihűlni, párszor belekeverni. Hűlés után kocsonyás állagúvá áll össze, keverőgéppel v. botmixerrel szét lehet keverni, utána már sima marad. (Én csak kézzel kevergettem szét úgy-ahogy, akkor is teljesen jó, csak nem olyan szép sima.) Kb. 1-1,5 dl kell belőle egy mosáshoz, illetve szennyezettségtől függően esetleg több.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)