Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Igen:) De Te is írtál már olyat, hogy boltban vettél csirkét.
"2015-09-23 16:33
Coop-ban akciós az alsó és a felső csirkecomb is. 640-650 Ft,pontosan nem emlékszem.
vettem mindkettőből 8-8 darabot, fagyasztóba is."
Egyébként nagyon finom volt, szeretjük meggyszósszal. A töltelékbe csirkemájat és jó sok friss petrezselyemzöldet tettem.
Sziasztok!
Most volt az a nagyon ritka pillanat, amikor már a hét elején tudtam, hogy mit fogok a hét végén főzni!!! :)))
Tarhonyás hús volt. Férjem-uram ecetes almapaprikát, mi fokhagymával töltött ecetes szilvát ettünk hozzá.
Holnap póréhagymaleves lesz és rakott káposzta.
Nagyon jól hangzik! Szeretem a meggyszószt csirkesülttel!:)
Nehéz is lenne a városban élőknek nyomon követni a csirkék származását, ez falusi kiváltság többnyire.
Egy ideje már én is a gépit veszem, a Férjem miatt.
Egyszer elkezdte emlegetni, hogy olyan húsos tarhonyát főzzek neki, mint amit a katonaságban evett.
Most légy okos Domokos-gondoltam, hát nem voltam én katona....
Faggattam, hogy mégis, milyenre gondolsz??
"Hát olyan legyen a tarhonya, mint a légpuska sörét."
Én meg azt nem tudtam, hogy milyen az a légpuska sörét...
De már tudom! Olyan mint a gépi tarhonya.:)
Még nem ettem, de el tudom képzelni hidegen. Melegen nem, az uborka miatt.
Én kisfiam is nálunk ebédel holnap, tarhonyás csirkepaprikást kért:) Semmi variálás:)
De a legegyszerűbb dolgok a legjobbak:)
Végigjártuk a temetőket délelőtt, így csak egy gyors ebédre futotta az idő.
Nem tudom már melyikőtök hívta fel a figyelmet a Pennyben kapható fagyasztott leveszöldség keverékre, de én azt azóta is használom, és nagyon szeretem. Nagyon köszönöm az ötletet!
Abból főztem egy kis zöldséglevest, fasírtot sütöttem, de most nem gombócokat, hanem rudacskákat formáltam belőle.
Maradt a tegnapi héjában főtt krumpliból, felkarikáztam, és megsütöttem, és bontottunk egy körtebefőttet.
Kicsit most pihenünk, jócskán elfáradtunk a tmetőjárásban.
Maradt 8 db fasírtrúd, azt meg délután lefagyasztom tálcán, és majd odaadom a gyerekeknek,- egy fárasztó munkanap után jól fog majd jönni, csak egy kis főzeléket kell hozzá készítenie a Menyemnek.
Nagyon jó áron vettem tegnap szép friss csirkecombot. Nem ismerem ugyan a csirkék előéletét, de nem érdekel. Attól még finom töltött csirkecomb lesz belőle krumplipürével és meggyazósszal, ma ebédre.
Igen, ilyenkor eszembe jut, milyen örömmel adta apukám a szépen megpucolt csirkéket ilyenkor tavasszal... Szép volt, elmúlt, olyan, mint akkor volt, soha többé nem lesz.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)