Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Tudod, ezzel az a baj, hogy ők addig csinálják, míg bírják! És örülj neki, hogy csinálják, mert ez ad erőt.Nem fontos, hogy megéri, vagy nem! Ha elvennéd ezt tőlük, akkor a betegséggel foglalkoznának, és nem a krumplival. És Te is addig fogod csinálni, míg bírod, mert ebben nőttél fel.:)
Én már alig várom, hogy költözzek, akkor újra fogom sütni a kenyeret, nincs is annál jobb! :)
Ma krumplit szedtünk a szüleimnél. Holnap meg egész napos fekvés lesz, mert a gerincsérvem miatt hajolnom nem szabad. De a szüleimmel nem lehet megértetni egyrészt azt, hogy egyikünk sem egészséges, többet ártunk magunknak, mint használunk ezzel az erőltetett munkával, másrészt meg, ha kiszámoljuk olcsóbb megvenni a télire a krumplit, mint megtermelni. Azért, hogy csak dolgozzunk nem éri meg....
de kár :( h nem sikerül nekik folytatni a pékséget , ilyenekre adhatnák az úniós támogatást
én is használom azt a zsiradékot , ami dagi tyúkból v far-hátból kisül , zöldség alá párolni is , hagyma alá is , iszonyat zsírosak a tyúkjaink :)
egy rugóra jár az agyunk :) mert én is szárítom a maradékot :)
Úgy néz ki, hogy a kedvenc pékségem tönkremegy:((( Akik kezdték, kiöregedtek, a gyerekeik feladták, az unoka próbálkozik, de a múlt héten egy nap már liszt sem volt:(( Nem tudom hol fogok majd adalékanyagmentes teljes kiőrlésű kenyeret venni.:((
Tegnap kaptam a Sp-arban nagyon szép sertéskörmöt, kettőszázvalamennyi volt kilója. Vettem négy kilót, megfőztem pörköltnek, most rakom a fagyóba. 3 nagy adag lett belőle, majd egyszer sorra kerül. Nagyon elégedett vagyok vele.:))
Ha mégis kimarad kenyérszelet, akkor kockázom, és bedobom egy tepsibe. Ott várakozik és szárad addig, míg sütőbe kerülhet valami után. Nagyon jó krémleveshez levesbetétnek, vagy töltött husihoz töltelékkiegészítésnek.:)Én is utálok kidobni bármit is.:))
Én is csak annyi kenyeret hagyok elöl, ami aznap elfogy, a többi megy a fagyóba. Én nem szaladgálok a boltba, mert elfogyott a kenyér, és pont akkor kellene! Előtte napokig lehet, hogy nem, de este 7-kor azonnal!:)) Erre jó a fagyó. Anyukám kér néha vacsorára zsíros kenyeret, ezért nálam mindig van sült kacsa- vagy libazsír. Szoktam venni hízott farhátat, egyszerre kisütök 3-4 kilót, és az abból kisülő zsír elég kenyérre.
ha van valami fíííínom sültzsír , akkor jajj nekem ! + a kenyérnek is :)
Jól teszed, ügyes vagy! :)
Igen ! ez is cefetül bosszantó , mikor végigtúrják , összefogdossák , visszadobják ! :( a zsömlét is nézem , de zacsival a kezemen , mert ahhoz drága az is , h a talpát eldobja az ember , mert többnyire az is cseppet piszkos ! szoktam fagyasztani is 2-2 szelet kenyeret egybe csomagolva , csak annyit , h legyen 1 minimális tartalék belőle , ha kevés lenne , szeletelni is aszerint szoktam , h belül töltött melegszendvics v bundáskenyér , v csak sima szeletnek kell :) kész agyrém vagyok a spórolás flúgommal :) de nem is kell kidobnom 1 falat kenyeret se :)
Nálunk csak én fogyasztok speciálisat, ennek csomagolását inkább nyitva tartom, jó zörgősre szárad mindig a felső szelet, éppen így szeretem :) Amíg száraz, addig nem penészedik. Graham kenyérből nem vehetem a nagyobb csomagolást, hiába gazdaságosabb, mert rám penészedne. Van úgy, hogy egy-egy időszakban többet meg tudok enni, máskor napokig egyet sem.
egy idő óta a kenyeret is a hűtőbe tartom , csak a sima hűtőrészen , mert régebben 1x 2x előfordult , h penészes lett :( a hajdani kenyérrel ilyen nem fordult elő , mikor még az akkori asszonyok hetente 1x dagasztottak-sütöttek kenyeret :) de a maiak tele vannak ilyen olyan adalékokkal , v megfizethetetlenül drágák :(
Ha sikerül elkapni a pillanatot, amikor több van a kedvenc kenyérből, nyugodtan fagyasszál le kisebb adagokban. Szobahőmérsékleten felengedve tökéletes lesz, mi mindig tartunk fagyóban vésztartalékot.
Azt én sem értem, hogy emberek miért nyomkodnak össze vagy tíz kenyeret, mire egyet kiválasztanak... ott az a k..a nylonzacskó, azzal is megtehetik! Kedvencem, aki a zsemlét alul kiveszi, nem tetszik, felül visszadobja. Lehet, előtte éppen wc-n volt kézmosás nélkül, ilyenektől bármi kitelik.
Bocsi nem írtam pontosan , a tulaj hiányolta , úgy emlékezett volt még valamelyikből , aztán nem találta mert megelőzték 1 orrhosszal :(
Tegnap a férjem vett magának valamilyen szeletelt kenyeret , aranyáron !!!!! barna és sűrű ! iszonyat ! cukros lett és a fehér kenyeret elfelejtheti , csak ha így se úgyse eszi meg az akkor duplán drága !!! van 1 fajta korpás kenyér ami nagyon finom , de abból + olyan keveset rendelnek h nagyon gyorsan elfogy , és mindig piszkos a kenyér alja !!!! / fene a tepertőjét a péknek ! nem tisztította ki a kemencéjét !!!! / én mindig húzok zacsit a kezemre és megnézem a kenyér alját , mert a kedvencem a héja és pipa vagyok , ha hámoznom kell ! nekem az a legfinomabb része :( na + bosszant az is , mikor összefogdossák a kenyeret :( + az egyéb sütiket :(
Ilyen vastag bőrt hogy még reklamál is:)
hiányolta valamelyik fajta husit , h abból volt még , aztán meglesték a " kis aranyost " :( a hosszú barátságnak rögtön vége szakadt :(
Szerintem a magyarokat is lenne mért utálni,na meg amerikát is, régi dolgok miatt.
Trianonról nem tehet a mai francia kenyér.
nálunk sem vittel el semmit,csak kidobáltak belőle mindent.felvették a jegyzőkönyvet,hogy kár nem keletkezett.
Amelyeket en veszek, azok mar ugy 80%-ig meg vannak sutve, ehetok mar, de lehettovabb is sutni.
Igaz, talan az en hibam, mert inkabb mindent tul sutok mint veletlen is egykicsit is nyers maradjon...
Nálam is kinnt van az egyik fagyasztó a garázsban, de még soha nem vittek el onnan semmit. Remélem, ez így is marad... De egy ilyen barátnőt nagggyon szeretnék én is:)))
Felénk nincs ilyen. Zsemlét, és bagettet lehet kapni ilyen otthonsütős megoldással. Azoknak is nagyon finom az illata sülés közben.:) Sajnos elég drágák, ezek is nagyon gyorsan fogynak, így ritkán veszek ilyet. Ráadásul teli vannak mindenféle adalékanyaggal...:(
Veszem a boltban a kenyeret, ket fajta van, az egyik olasz, a masik francia fajta, en az olaszt veszem mindig (mert a franciakat utalom Trianon miatt) hazaviszem, es be a hutobe, es amikor eszembejut valami "finomsagot enni", akkor eloveszem es tovabb sutom, es a konyhamba orom bemenni.
[volt mar mikor elfeletkeztem rola es megpeneszedett, ki kellett dobnom...]
Messze laksz? Mire hazaérsz vele annyit szárad:)
Felenk arulnak ketfajta felkilosnyi kenyeret, amit otthon meg a sutobe lehet tenni ugy 15-20 percre hogy jol atsuljon, es az egesz konyhat betolti az a finom sulo kenyer szaga!
Az a baj benne hogy tul gyorsan elfogy!
Az a jo benne, hogy csak 45 dekas!
:DDD
Hogy jött rá? Tetten érte?
További ajánlott fórumok: