Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Közben játszottunk egy Honfoglalót a Csemetkével! :)
Nagyon okosak voltunk!! :)))
Nincs krumpli itthon. Lenne mit főzni, de a pizza úgyis elmaradt a téli szünetem miatt. :D Félig jutalom, félig engem felszabadító kaja.
Persze segítek az átpakolásban, az asztali számítógépet költöztetjük az ő szobájába.
Remélem, közben nem csináltuk ki a muzeális hűtőt, de igazából nem sok reményem van... (a gyerek húzott egyet a vezetéken...)
Ilyenkor szoktam egy teflonos Wokban összesütni mindent.
Kisütöm a szalonnát, rádobok krumplit, ha idény van akkor paprikát, paradicsomot, kolbászkarikát, virslit hagymát, snidlinget, zöldfűszert és bármit. A végén összefogom néhány felvert tojással.
És máris kész több személyre a finom egytálétel!!!
De egy adag maradék tészta is át tud lényegülni több személyes étellé, némi mártással, zöldséggel! :)
Köszi, egy ötös, két négyes. Volt azóta még, de arról nem tudok jegyet.
A két ünnep között beküldendő egy irodalom-dolgozat, fordítástudományi jan. 04.-én...
És közben elvállaltam egy nagyobb munkát, a pénz miatt, de alig haladok vele, mert pocsék a magyar szöveg, amit fordítanom kell. Rosszul van fogalmazva!
Nagyon finom!!!
Nyithatom az ablakot??? :)))
Ma megettük a kacsaszívből a paprikást, Nagyon finom volt!!!
Holnap mindenféle rántott dolog lesz, nagy halomban, és sokféle saláta. Délután még összedobom a mákos kalácsot is, mert nálunk, hagyományosan akkor érkezik a Jézuska, amikor kisült a bejgli! :))
Gyerekkorom óta így van és amikor Anyukám fel akarta hagyni a hagyományt, inkább megsütöttem én magam. Lehettem olyan 12-13 éves...
Sziasztok Lányok!
Áll a karácsonyfánk, szépen feldíszítve!!! :))
Mondjuk az ajándékok még nincsenek becsomagolva...
Nem tudom mennyi van meg hatra, jelenleg a 206. resznel tartunk, en is youtube-on nezem. Most, hogy irod meg is nezem a kovetkezo reszt. :)
Feldiszitettem a fat, isteni illata van a fenyonek. Osszekeszitettem a kaposztat, holnap megfozom. Anyum az utolso pillanatban a hetfoi kozos csaladi ebedet attette vasarnapra, igy nem torom magam a fozessel (sem). Sutni csak szilveszterre sutok. Ha belegondolok, hogy ket eve meg agyonaggodtam magam karacsonykor.... Most beke es nyugalom van. :)
A hamburger pogácsa is egy fasírtféle, szerintem csak annyi, hogy eredetileg marhahúsból készül, és szinte semmi más nincs benne.
Csak keresni tudnék, saját receptem nincs.
Sikerült bevásárolni több napra. Délelőtt még lesz egy menet kenyérért és amit elfelejtettem, illetve már nem fért volna sehová.
A szülinapi pezsgőm megvan! És pont olyan, amilyet szeretek. Mert közeledik ám a második 54-ből a következő! (Szilveszterre jó lesz egy fröccs is.)
Az utolsó pillanatban sikerült még egy adag tüzelőt is hozatni, szóval meleg is lesz!
Azért ma a gyerek pizzát rendelhet, én meg eszem füstölt szalonnás valamit. Kizárt, hogy ma még főzzek is. :D
Sikerült! :-)))
Egyébként tényleg érdemes a "jútyúbon" megkeresni hogy hol tartasz, nincsenek szétcincálva a részek és nincs tele reklámmal.
Nagyon egyszerűen, tényleg: a szilvamag helyére dugdosom a fokhagymát, berakosgatom az üvegekbe, szegfűszeget, egész borsot szórok közé és felöntöm az ecettel. Ezt az ecetet nem kell külön cukrozni vagy hígítani, így is nagyon finom! Másnapig csak letakarva hagyom, hogy ha nagyon leapadna az ecet, akkor még feltöltöm, teljesen fedje a lé, és lezárom. Ha marad a következő "szezonra" a régiből, az sem puhul meg - nyilván a fokhagyma és az ecet miatt.
(Egyszer csináltam próbaképpen, csak úgy saját kútfőből, és nagyon bejött! :-))
Jujj :-)))
Nálunk egyszer a kazánházba vették be magukat - azóta alhatnak ott a macskák :-))) Karácsony reggelén (nagyon borús idő volt, csak a karácsonyfa égők világítottak) a lányommal ültünk a fa alatt, olyan jólesően elbambulva iszogattuk a reggeli teánkat, a lányom egyszer csak megszólalt, hogy "én biztos nem vagyok normális, de boltív alatt bekanyarodott egy egér a spejzajtó felé". Bambulás vége, rögtön felébredtünk :-))) Karácsony délelőtt egerésztem :-))) Nem lett meg a nyomorult, pedig sajtos-diós csapdát is állítottam. A következő héten viszont a mosógép leégett, irtó büdös volt - jött a szerelő, kedélyesen kiemelt valamit a vezetékek közül, hogy "hopp, ez itt egy egérke, nagyon megsült szegény". Ő volt a karácsonyi egerünk, odáig bujkált, rámhozva a frászt, mert nyomokat találtam, de a csapdából nem evett a piszok!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)