Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
megettünk 4-en 2 kacsát és nem is volt sok..:O)
az olajos kiflit ajánlom!!! az minden formába jó sósan és édesen egyaránt és nem kel bele tojás..:)
Szeretni én is szeretem, de nálam most a lukas bundás kenyér megy. :D
én szeretem a lágy tojást. a lányom egyszer megundorodott a töltött tojástól,azóta rá sem tud nézni.
Rántottát én sem. Illetve nem sütök a családnak sem, nem keresik :) Lágy tojás sem megy. Keményre főzött is csak ételben, leginkább rakottakban.
Tojás főként tésztában, süteményben, panírozáshoz, ételekbe belefőzve fogy el nálunk. Tisztán magában soha.
Vagy pálinkát! Mert azt ihat a cukorbeteg!
(nem is nyomja fel a cukrát.)
még mindig jobb,mintha bort inna.
levesből a férjemnek 1 tányérnyi elég , más nem eszi meg , abba + 2 tojásnál nem is teszek többet neki , mert ezt kivételesen betudja tartani :) nem úgy mint a tejet :( képtelen megállni , h ne fél v 1 l tejjel igya meg a kávéját :( és mindig felbacca vele a cukrát :)
Én rántottát ritkán eszem. Legalább is most ilyen időszakom van.
Mostanában nem is sütök gyakran. Piskótát végképp nem.
Tojás viszont mindig szokott itthon lenni. Akár egy rántott leves miatt is. Vagy a lukas bundás kenyér kedvéért. :D
hú ilyenkor még rántotta is kilőve :(((((
Nekem van egy sósom, ami lehet sajtos is, és nagy előnye, hogy a tésztát legalább másnapig a hűtőben kell tartani. Azaz nem egyszerre dolgozol vele.
Írjam?
Jövő hét közepére és végére, csoportos "rendezvény" miatt kényszerülök sütni valamit, esetleg ötlet? Kétféle kellene, bármilyen kombinációban. Édes krémes-száraz, édes száraz-sós, krémes-sós, mindegy.
Volt már úgy hogy egy db se volt épp otthon, megette a fiam rántottának mindet...:) és bizony jó lett volna, de kimaradt, már nem is tudom milyen kajából, mégis jó lett.
Mondjuk,fasírtba pl. nem árt ha van, mert az tartja össze...
olyankor nem sütök piskótát :) se rakott krumplit :) jó lesz az akkor is , ha nem tudnak leállni se annyit potyogtatnak :)))))))))
amikor tojásdömping van nálunk én szoktam kicsit villával felverni 1-1 db tojást és fagyasztom , amikor nem sok kell , arra az is elég , pl levesbe tésztának v grízgaluskának , v palacsintába / bár azt megsütöm tojás nélkül is /
én se bírom látni se :( a feje megy rögtön a tolla mellé brrrrrrr ! én még a leveséből , a húsából se eszem :(
de ! biztos , h sütnék-főznék ennyit :) hanem is érte / de érte is , neki is / akkor a gyerkőceimért egészen biztosan ! régen azért , mert szerettem sütni-főzni , ma + már azért , h jusson is maradjon is / mert nem lehet minden pénzt megenni , felélni ......másra is kell / és nekem valahol még az is siker , h eljutottam odáig , h beosztom azt ami van , hónap végén se kell a koplaló mátyáshoz mennem :)))))))) vacsira :)
nekem ha végképp tojáshiányos napok voltak , akkor mindig hajtogatottból sütöttem :) búrkiflit v kakajóscsigát , v ízestáskát.......
majd nem sütünk annyi süteményt.maximum négy tojás,nem is amikor krémest csináltunk,úgy kezdődött,végy 8 tojást.
Jó cikkek, elolvasom, köszi.
Valami nekem is rémlik, hogy meszelték a tojásokat,vagy hasonló praktika..
Basszxus...én a héten a Tacskóban még 30 valahány ft ért vettem 30 dbos tálcás tojást...
ősszel sokat tett el,konzerváló szer segítségével.azt nem írta,hogy mi.
Sajnos ez nem a jövő!:(( Auchanban 62 volt a múlt héten. A piacon még 52-t kellett adni az L-es tojásárt, de a zöldégesnél az M-es ennyi. A tojás hűvös helyen 2-3 hétig is eláll. Lehet fagyasztani is, héj nélkül persze.:)
nálunk már annyi.Vízvári Mariska szakácskönyvében volt,de azt hiszem a nyári tojásra vonatkozott.
Sziasztok,mit szóltok a drasztikus tojás áremeléshez?Állítólag 60 ft is lesz egy tojás...:(
Érdemes többet venni,míg olcsóbb?Meddig áll el?Mivel lehetne tartósítani?
szerintem,ezt senki nem gondolja rólad.
További ajánlott fórumok: