Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A New York -i metroban ul egy zsido ember, es az ellenzeki ujsagot olvassa.. Erre odajott hozza egy hittarsa es azt mondta neki, micsoda em hittars vagy te? Az ellensegunk hireit olvasod???!!!
Erre az olvso azt monta, hat testverem, es a rolunk a jo hireket akarom olvasni, mert az jo erzest ad nekem!
A mi ujsagaink azt irjak az uzlet nem jol megy, sokkal kissebb a profitunk, amire szamitottunk, a temlomunk tetejere kell gyujtani, mert be fog azni hamarosan, he meg nem javittatjuk.
Mig ez az ujsag meg azt irja, hogy mennyire jol megy nekunk, fel veti a penz a fajtankat! Hatalmas profitokat kaszaltunk le!
Hat te melyik hireket akarnad olvani???
Hallgasd a Szabo csaladot!
Szabo nenit, Icukat, Ferit.
Ki emlekszik meg a radioban a Csimbum cirkuszra?
Emilkere, Istalomester re, Bukfenc re? "Bukfenc mindent tud"!
Van internet, vannak cikkek mashonnan.
Nem art ha mashonnan is fogunk, tudunk olvasni hireket.
Emlekszem ugy fel eve, az itteni kiralyunk azt mondta, hogy Sved orszagban a polgarok kint vannak es tuntetnek a rengeteg oda beengedett papir nelkuli es kivizsgalatlan tomegek ellen! Erre a Sved kormany idekuldott egy Sved kormany erdekeket reprezentalo szovivojuket, hogy az nem igaz! De az interneten meg jott a sok kis film sorozata a You Tube nevu kisfilmes oldalakon... ami valosagot mutatta...
En lattam, amikor a nemet kiralyasszonak a szinpadon egy nemet zaszlot nyomtak a kezebe, es az elkomolyodott es a zaszlot az egyik szinpadon levo valamilyen doboz hatamoge dobta...
Az a kep koteteket mondott!!!!!!! kiert tesz az a kiralynojuk valamit is...
Erdemes a szemunket nyitva tartani es a fulunket is... de legyen egy jo szitank is...
Ez még nem is az igazi baj, hanem hogy még a gyerekei is ezt tanulják el.
Kiegészíti ezt, hogy sok tanár is butaságokat tanít, vagy a nyelvtanár nem tudja a nyelvet rendesen.
Nem szabad mindent, semmifele ujsagnak elhinni!
Minden felol erdemes a hireket olvasni!
Nem minden arany am, ami sarga es fenylik!!!
Andersen meselt mar nagyon regota, es csak a kis gyerekek hisznek benne.
De mi mar felnottek vagyunk, agy regi prof azt mondta, kotelesek vagyunk semmit elfogadni, kotelesek vagyunk gondolkodni!
Mert az a marha, amely a csorda utan megy, annak mar csak a kakas fu marad...
Egy erdekes meglatasd olvastam.
Harom ember vett egy egy zacsko almat a boltban.
Az egyik azt mondta: leg jobb almaimat fogom megenni!
Mindig a leg jobb almat vette ki a csomagbol!
A masodik azt mondta, hat en csak belenyulok es kiveszek egy atlagost.
A harmadik azt mondta, en meg mindig a leg kissebbet es a leg osszenyomodott almat fogom kivenni, nem erdekel az ize.
Ugyan azt a fajta alma zsakokat vette ki mindegyikuk a kupacbol, es megis az egyik a legjobbat ette,
a masodiknak csak atlagos az almai,
a harmadiknak meg a leg kissebb es a leg osszenyomorgatott voltak az almai.
Pedig mindnek egyforma volt az alma csomagja.
Mindig rajtunk mulik, hogy a poharunk felig tele lesz, vagy felig ures.
Iskolas koromban, eloszor elindultam bicajjal szeged mellol Balatonszarszora, es nem is gondoltam ra hogy vigyek magammal utra vizet...
-ittam utszeli patakbol, de azert ha lehet masfajtat szeretnek inni.
Masodszori utamra mar vittem magammal...
Tüdőleves, anyuéknál pejslinek hívják, nem szeretem. Férjem megenné, de őszintén szólva, megfőzni sem tudnám. Azt hiszem, krumplikockák és talán babérlevél is van benne?
Velőt sem eszem meg, semmilyen formában. Amikor disznót ölünk, az viheti el, aki akarja.
Felénk csak zsemléset készítenek, véreshurkába, isteni finom. Kívül ropogós, belül krémes-puha, fűszeres: bors, hagyma, majoranna.
Májast egyáltalán nem, mert a májat reggelire sütik meg. Vagyis hát anyuék falujában és férjemékében, sógornőmnél, egyéb környékbeli szokásról nincs ismeretem.
Drága Dodi ! lehet , h amaz megmondta ! de emez + mást mondott és már ellopta a fél országot ! v a 3/4-ét ! ha ez marad , országunk se lesz ! mit szólsz ahhoz ? ha nem ad az EU ? akkor majd ad Kína ! nem tudja kiosztani azt ami nincs ! de ellopni eltudja ?! mindet ? ami lehetne !!!!
ezek nem éjjel-nappal hazudnak ! hanem 25 a nap órájában !!!!
azért az nem egészen úgy működik ! ha mi nem szólunk bele , h a szomszéd mit és hogyan ? akkor azért meggondolandó , h olyan kotyogjon bele az itteni létbe , aki nem érzi a saját bőrén az itteni állapotokat ! mert mi szívunk miatta !
gondolj bele ! milyen meredek dolog az , h ide soha nem fizető emberke 5x annyi nyd-at felvehet , mint aki itt egész életébe hozzájárult munkával , pénzzel...... az ország boldogulásához !!!
Zöldségekkel: sárgarépa,petrus kicsi karalábé ...még finomabb. Imádom. Enni :D Készíteni már nem annyíra :D
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)