Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
:(
Nem tudom, mire gondolsz...
Pedig érdekelne ám! :D
De hiába...remélem! ;)
A fiatalok nagy része meg sincs keresztelve már.
Ez egy munkaszüneti nap és ennyi.
Igen, mert karácsonykor még minden családnál ott van a hagyomány, a családi összejövetelek, az ajándékozás, stb. stb. szokások.
A húsvét előtti nagypéntek, mint vallási ünnep, már kevés családnál ünnep. De a törvényhozók itt nem igazán a családi szokásokat akarták erősíteni, hanem az egyházi kapcsolatokat.
Nekem nagyjából mindegy, mert itthon vagyok így is, úgy is.
És a legújabb, hogy rendszeresen tele vagyok munkával a hétvégéken. Fel sem merül valami pótdíj vagy kompenzáció, az ügyfél pénteken küldi és hétfőre kéri a fordítást.
A nem saját boltok csak szombaton nyithatnak ki.
Nem tudom, kik örültek ennek. Ha választani lehetett volna, szerintem a többség, és a kereskedők is a karácsonyi szünnapra voksoltak volna.
Az emberek minden munkaszüneti napnak örülnek, de van, amelyiknek jobban. ;)
Én úgy emlékszem, amikor ezt behozták, sokan igenis örültek neki.
A falubeli coop-osok rendesek, az ilyen több napos dolgokat elintézik egy zárva tartott nappal, utána a szokott hétvégi nyitva tartás.
Elég nagy marhaság ez... Jobban örült volna mindenki a dec. 24-nek. De hát ez őket nem érdekli.
Én is előre bevásárolok, mert az emberek úgy tesznek, mintha egy hétig minden zárva lenne.
Kenyérért legalább nem állunk sorba, mióta én sütöm. :)
Bocsi, esetenként beleolvasok, miről szól a beszélgetésetek.
Hát én ezt most benéztem volna, pedig itt a naptár az asztalomon. Köszi, hogy szóltatok, akkor pénteken nem megyek kenyérért! :))
Jóóól körülveszi... :-)))
Húsvétvasárnap április 1, hétfő április 2.
Lady, melyik hét? Húsvét előtt, vagy húsvét után?
Tudom, van nekünk haverunk :-)))
Köszi, az áfonya nagyon érdekel.
Én mirelitből csináltam,megfőztem ahogy illik sós,fokhagymás, babérleveles vízben.
Az üveges konzervet-már a boltira gondolok-nem szeretem.Konzerv ízét érzek.Amit én teszek el, azt igen, mert nem főzöm, csak automatában kidunsztolom.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)