Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Cukkinirajongók! :) Nem tudom ismeritek-e a köv. receptet.
-a cukkinit karikára szeljük, picit besózzuk.
-jénai alját vékonyan kikenjük margarinnal/vajjal.
-a cukkiniszeleteket fokhagymás tejfölbe forgatjuk, és sorban a jénaiba tesszük
-mindegyik szeletre egy-egy karika paradicsomot teszünk
-tetejére reszelt sajt (volt füstölt sajtom is, az pluszban adott egy jó ízt neki)
Betesszük a sütőbe, a sajt piruljon rá, be sem kell fedni.
Köretnek való étel,viszont én így magában ettem.
Nagyon-nagyon finom volt, bátran ajánlom.
Meg is vettem már jónéhányszor. Most először arra gondoltam, hogy van itt nagyon közel egy kajás hely, mindenféle köret meg rántott húsok, pörköltek. Nokedlit is láttam már.
Na szóval, hogy majd ott veszek. Aztán még ennél is jobb ötletnek tűnt az Interspar, merthogy Finisch mosogatógép öblítő is kellett, nade izibe, azonnal, tegnapra, az azért nincs mindenütt.
Minden cart összevásároltam, még hajszárítót is, nokedlit azt nem.
Nem mirelitben kerestem, csak rosszul írtam. Hűtőpult volt, ottan voltak a zacskós töltött olasz tészták, ilyesmik. azt körbe is jártam, a hátoldalát is megnéztem, semmi.
Majd találok olyat én még, de sajátot richtig nem gyártok. :-)
Annyit dumáltunk a nokedliről, hogy elszántam magam, feltálalom.
Akartam venni kilós mirelitet... :-) De nem kaptam az Intersparban, micsoda világ. Már ott sincs minden.
Mégiscsak orsós tészta lesz a gombapörkölthöz. Azt a múltkor frissibe lefagyasztottam, rossz volt az időzítés, épp nem volt aki megegye. Én kajáltam belőle egyszer spagettival, nahát az is valóságos szentségtörés.
Vettem ellenben réteslisztet, végre. Majd abból csinálok noklit. Majd egyszer.
Ne is hagyd magad. Ráér az még kikelni, hiszen a tök még ősszel is elég eleven. :-)
Neked lesz gömbölyűd? De jó.
Vetettem gömbölyű cukkini magot, de nem méltóztatott kikelni. Az pedig nagyon jópofi lehetett volna töltve.
De meg lehet tölteni a hosszúkást is, csónak alakban, vagy nagyobb darabokra vágva, a közepét kivájva, élére állítva.
Szilvalekvárba én egyáltalán nem teszek cukrot sosem. A "régik" is cukor nélkül főzték, sőt kint a szabadban, üstben (attól volt olyan jó kis füstös íze) - egész napos program volt. Itt a környékünkön az egyik faluban évente megrendezik a szilvalekvár főző versenyt - van, hogy sötétben fejezik be. Nagyon hangulatos.
Ja, és legtöbbjüknek van az a lekvárkeverő alkalmatosság, hogy ne fröcskölje össze őket a forró, bugyogó lekvár. :-)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)