Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Persze. Kis se heverem szinte az előzőt...
Én a környezetemben az állandóságot szeretem, és mindig van, ami nem oda vagy nem úgy kerül vissza.
Én az üvegkerámia lkapos főzőlapra inkább nem teszek öntöttvas edényt.
De szeretem a blaumann szendvicstalpúakat, olcsók is, jók is.
Nekem ami tönkremegy edény,öntöttvast veszek helyette.
Az a baj a bevonatos edényekkel hogy ha picit is sérül a bevonat, azonnal beleoldódik az ételbe. A kémia profunk is azt mondta anno,inkább nyalogassunk azbesztet,így is úgy is rákkeltő.
Lagziban kaptunk pár bevonatost, ami sérülésmentes azt használom,de az első icipici karcnál kuka.
Az öntöttvas meg hiára drága,örök élet.
Tehát olcsóbb.
Nem, tovább adtam. Két lángra téve sem volt jó.
Bár lehet hogy a kerti tűzrakón még lehetett volna használni..Na, már mindegy.
Mindenkinek jó hétkezdést kívánok!
Most olvastam a jobb konyhai edények témátokat...nekem is gondom van ezzel.Eldobáltam a régieket és ami újakat vettem nem válnak be.Leragadnak, nehezek, nehéz tisztára mosni...Baromi drágák is! Most épp azon töröm a fejem, hogy a pepco üzletben egy gyanusan olcsó serpenyővel újabb kisérletet teszek...a netről lestem le.Erősen figyelem a Ti megoldásaitokat is... [link]
Az bizony!
Nekem rendelnem kell majd, messziről se látok piacot.
Ez csak 1 lap a sok közül ahol ilyen márkát kínálnak.
És én írtam, hogy a piacon vettem egy darab nagy (28 cm) serpenyőt. 4000 Ft-ra alkudtam le.
A képen ugye nem látszik a talpának a vastagsága és minősége, ami ugye az egyik leglényegesebb része!
Persze!
Írtam is, hogy így (is) készítettem a narancslekvárunkat! :))
Köszönöm!
Pont ilyesmit találtam a múltkor, amikor keresgéltem. Csak legyen pénzem, és legyen pont akkor külön serpenyő is!
Tényleg köszönöm, örülök, hogy eszedbe jutottam. :D
Pedig összehozza az ízeket.
Tettünk akkor is gyömbért a gulyásba, amikor szívességből mi főztünk a meghívó nevében, több vendégnek. Akkor még darabos szárított gyömbér volt, mindet kihalásztuk még tálalás előtt. Nem látta senki. Senki nem érzett "különös ízt", de többször szedtek a gulyásból!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)