Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


104472. forrest2010 (válaszként erre: 104469. - Globus)
2019. márc. 31. 19:29
... én akkor ettem először pizzát , mikor én sütöttem , a fiam evett itt ott , aztán vett náluk az üzletbe fagyasztottat , de elég sok éve volt már az is :) nem is emlékszem mikor lett divat nálunk a pizza :)
104471. Guruljka (válaszként erre: 104466. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:29

Én szerettem a paprikáját is!


Tényleg, azt hiszem, mi is kenyérrel kaptuk? Már tényleg nem tudom.

15 voltam, amikor Nagymama meghalt, de előtte már egy ideje nem főzött.

104470. forrest2010 (válaszként erre: 104468. - Globus)
2019. márc. 31. 19:26
...annyira sűrű a masszám , h amíg tartom a csipesszel néhány másodpercig , a java lecsepeg , de elkerülhetetlen h ne csöppenjen pici a morzsába , gyorsan próbálom forgatni a morzsába , h ne legyen az egész tele a csöppekkel , mert nem szoktam kidobni a maradék morzsát , átszitálom , a sűrűje a csirkéké v beleteszem a maradék masszába , de akkor is a csirkéké :)
104469. globus (válaszként erre: 104456. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:18
Huszon-valahány éves voltam, mikor életemben először ettem pizzát, addig nem is láttam :D Sokat azóta sem.
104468. globus (válaszként erre: 104447. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:15
Éppen kérdezni akartam, hogyan lehet lecsepegetni róla a palacsintatésztát anélkül, hogy mind áthordanánk a morzsába...
104467. globus (válaszként erre: 104463. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:13

Én a töltött paprikának is csak a levét szeretem, magát a paradicsommártást. Anyu régen tett el lecsót paradicsomlében, nem tudom hogyan csinálta, annak a leszűrt leve tökéletes volt ilyen mártáshoz. Benne van a paprika íze. De ha nincs, nekem úgy is finom.

Ketchupot még soha nem ettem, se boltit, se házit, valahogy nem vonzott... ha valamire ilyen trutyi kell, akkor az mindig mustár :)

104466. forrest2010
2019. márc. 31. 19:12
...mi gyerekkoromban a töltött paprikához ettünk 1-2 szelet kenyeret , mikor először láttam főtt krumplival tálalva kicsit meglepődtem rajta , dehát ahány ház.... én abból is csak a csupasz gombócot szerettem , nem is töltök soha , csak ízesítőnek teszek bele 1-2-3 paprikát :)
104465. forrest2010 (válaszként erre: 104463. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:09
....volt szomszédasszonyom elkészítette 1 recept alapján , lehet ? h ő is látta ? hogyan készült ? viszont a gyerekei szerették , hát főzött sajátot :)
104464. Guruljka (válaszként erre: 104461. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:07
Bizony, én is hallottam.
104463. Guruljka (válaszként erre: 104458. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 19:06

Azt hiszem, a bazslikom az.

Nagymama főzött néha paradicsomszószt főtt húshoz, de csak azt az édeskéset, mint a töltött paprikához szokás. Hát én azt szeretem, nem a bazsalikomosat.

A ketchupot, mire esetleg megkóstoltam volna, láttam gyártani, azaz magam is részt vettem benne. Köszönöm, de nem...

104462. forrest2010 (válaszként erre: 104460. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:04
:) :) :) na ja ! :)
104461. forrest2010
2019. márc. 31. 19:04
... jó ! nem ma történt , de kollégám hajdanán mesélte h a tanyáról télen sokszor a zsebükbe meleg főtt krumplival indította őket Anyujuk suliba , melegítette is a kezüket + uzsonna is volt egyben :(
104460. Guruljka (válaszként erre: 104456. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:02

A "Figyelős dolgot" úgy értem, hogy ha azt olvasom, hogy ez figyel a hűtőben, az figyel a polcon, először mindig megdöbbenek. Már nem az érintett korosztály vagyok, de azért még kaptam annyit a szocialista nevelésből, hogy a kémektől kicsit még tartok, mert befurakodnak, beszivárognak, és mindenkit figyelnek.

Hát nem azért adok én pénzt a kajáért, hogy figyeljen! Csak legyen ott magának és várjon a sorára. :D

104459. forrest2010 (válaszként erre: 104457. - Guruljka)
2019. márc. 31. 19:01
...persze ! nagyon sokszor egészséges kaja ide v oda ? az volt a lényeg h ne maradjon éhes senki :)
104458. forrest2010 (válaszként erre: 104456. - Guruljka)
2019. márc. 31. 18:59

...a bolognai szószba van valami olyan fűszer / bazsalikom ? / amitől iszonyodom , dehát kinek ? mi ? sose használom :( de mi a pizzára is csak ketchupot teszünk , aztán minden egyebet , ami csak található itthon :) ki is akadtak rajta néhányan :( pedig finom , ahogy a milánói is , nagynéném mindig jó szaftos dagadót darált/atott/ hozzá , én ahhoz se makarónit használok :(


...amikor az Auc.anba nagyon jó áron kapok zsömlét , kiflit veszek néhányat / itt 35 ft körül van 1 zsömle :( :( ott + vettem 12-ért is / abból lazább lesz a morzsa , azzal szoktam lazítani a morzsámat is :)

104457. Guruljka (válaszként erre: 104454. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 18:54
Nálam néha olajra sem tellett. De legalább kisebb volt a létszám. A hűtős lángoshoz talán kicsit kevesebb zsiradék is elég. Vagy abban az időszakban, amikor csak egy vén és rémesen lassú villanyrezsóm volt, akkor a krumplinudli volt a sztár.
104456. Guruljka (válaszként erre: 104452. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 18:51

Az jó lehetett! Ismertem is talán régen azt a boltot, de ritkán jártam arrafelé.

Pizzát sosem sütöttem, ennek a divatjáról lemaradtunk. Mire minden sarkon volt egy pizzás, már nem volt tini gyerekünk, talán ez az oka. De a paradicsomszószos dolgok eleve nem voltak kedveltek nálunk, így milánóit sem ettünk, sőt fogalmam sincs, milyen az íze az üveges bolognai szósznak sem, pedig a fél falu azt vette egy időben. Néha a darált húst is csak hozzágondolták talán.


Énnálam nem marad darálni való kenyér, de ha véletlenül mégis, akkor lereszelem kézzel. Jó kis darálót már ideje lenne venni, mert nincs.


Figyelős dolgokért én nem adok pénzt, de egy zacsi egész mákom van a fagyóban, véletlenül vette a fiam.

104455. forrest2010 (válaszként erre: 104453. - *gumibogyó*)
2019. márc. 31. 18:48
...én szárítok mindent , kiflit-zsemlét-kenyeret- aztán darálom 1 régi húsdarálón , átszitálom , ami nagyon darabos marad , az mehet a fasirtba , sokszor még szárazon pirítottból is használok panírozáshoz is + fasirthoz is , / még sose hallottam Pankó morzsáról :( :( /
104454. forrest2010 (válaszként erre: 104450. - Guruljka)
2019. márc. 31. 18:44
... nagyon sok éven át nem volt nálunk , kicsit talán éppen ezért is rántotthús :( :( de a lángost nem tudtam elkerülni , ahhoz eleve olcsóbb volt az alapanyag :) és megették sajt és tejföl nélkül is :)
104453. *gumibogyó* (válaszként erre: 104451. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 18:42

😊

Én is reggel apritottam morzsát.

Pankó morzsában rantottam ma csirke mellet.

Van egy kis chopperem jó éles a kése félszáraz kenyérbelét őröltem.

Isteni finom benne forgatva majd ugy kisütve a hús.

104452. forrest2010 (válaszként erre: 104450. - Guruljka)
2019. márc. 31. 18:41
...régen , mikor még élt Anyum , mindig bementem a Keletinél a konyhafelszerelésbe , jópofa dolgokat vehettem :) ott 1x a pizzasütő lapjaimat is onnan szereztem be , kapcsos tortaforma sima alja volt nemtom hány db +-ba 10/ft-ért :) darabja , évekig az volt a pizza + a piskótalap sütőm is :)
104451. forrest2010
2019. márc. 31. 18:36

...kéne darálnom 1-2 doboznyi morzsát , mert elhasználtam mindet :) és ha lesz olyan mázlink h holnap is lesz még , akkor még 1-2 napig azt eszünk :)


... egyik nap főztem Bundynak 4 tálka kocsonyát :) + is ette 2 nap alatt , reggelire + vacsira :) / sok évvel ezelőtt , mikor még Anyóskám élt , vitt neki a férjem 1 tálkával , de közbe hazajött az egyik fia és megette , szegény Mama szólt h kéne másik :( de mivel én sose főztem akkora adagokat , mint ő , hát nem volt :( régen őnáluk mindenki szerette én + csak a Bundy miatt főzöm , mert egyik gyerekünk se szerette soha ! /

104450. Guruljka (válaszként erre: 104447. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 18:35

Én az olajfelhasználás miatt nem szeretek rántani.

Olyan jófajta kis csipeszem nekem is van, sok mindenre használom.

Ha valami nincs a helyi Coop-ban, már tuti nagyon drága, mert a városba oda-vissza 620 Ft az útiköltség.

104449. forrest2010 (válaszként erre: 104446. - Mmacus)
2019. márc. 31. 18:30
...mondtam a fiamnak , ha lesz még holnap is / szerdáig akciós / a karfiol , vegyen má' még 1-2 fejet :) :)
104448. forrest2010 (válaszként erre: 104446. - Mmacus)
2019. márc. 31. 18:29
...akkor nálunk is hasonló az arány , nálunk + csak a lányunk szereti a brokkolit :( jobban :(
104447. forrest2010 (válaszként erre: 104444. - Globus)
2019. márc. 31. 18:28
...én pont a tojáshiány miatt próbáltam ezt ki , mert akkor nem kellett hozzá 1/2 doboz tojás / és nagyon is jó lett , mert a száraz karfiolról lepergett a só , a liszt , így viszont beszivárog a lazább rózsák közé is a sűrű massza :) és azzal az ollóvégű csipesszel mártogatom , amit a kisütésénél is használok , nem leszek nyakig mancsos , mert csak a morzsába forgatom a masszába nem nyúlkálok kézzel :) ...egyik kolléganőm azért úúúútált rántott dolgokat sütni , mert nyakig ragacsos lett tőle :(
104446. mmacus
2019. márc. 31. 18:26

Kár, hogy nem írtad hamarabb ezt a palacsintatésztás ötletet, pont ma rántottam karfiolt.

Na majd legközelebb kipróbálom.

Én is előfőztem eddig, szigorúan 5 percig, de ha nem fontos, ezután nem fogom.


Szerintem a brokkoli finomabb, de ezt csak én gondolom igy a családban...

104444. forrest2010 (válaszként erre: 104443. - Magdolna1969)
2019. márc. 31. 18:22
...mondja a fiam h valamilyen felmérésbe látta , h a brokkolit többre értékelték , minden más zöldségfélénél , na mi maradtunk a karfiolnál , én 1 brokkoliból 3-4x levest főzök , mert nincsenek tőle elájulva , de kinek mi ? a fincsi :)
104444. globus (válaszként erre: 104443. - Magdolna1969)
2019. márc. 31. 18:22

Nálam is figyel egy fej, rózsáira szedve. 5 percig előfőztem eddig, de ha nem muszáj, nem fogom.

Ilyen vonatkozásban a palacsintatészta is új, hagyományosan liszt-tojás-zsemlemorzsát használtam. Tény, hogy sokat kell vele pancsolni, de férjem megeszi, ami nála zöldséggel kapcsolatban ritkaság. Mindent megeszik, ha rántva van :D

104443. Magdolna1969 (válaszként erre: 104440. - Forrest2010)
2019. márc. 31. 18:18

Köszönöm,


örülni fog a családom :-).


Persze, hisz a húst sem főzzük elő :-), igazad van.


Akkor kipróbálom előfőzés nélkül a karfiolt és a brokkolit is :-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook