Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Hát kérem, a fiam repetázott belőle!
Vízben megfőztem négy közepes, kockára vágott krumplit és a franciasaláta-keveréket. Amikor megfőtt, leszűrtem, a levében megfőztem a brokkolikat is, majd ebben a lében készült a kutyakaja.
A dinsztelt hagymára tettem két lereszelt cukkinit, és együtt pároltam.
Amikor eléggé megrottyant a cukkini, rátettem a leszűrt, főtt zöldségeket. Egyet forrt együtt, lezártam.
A csirkecomb-filét felkockáztam, a nagy serpenyőben némi olajon megpirítottam, őrölt köményt, őrölt gyömbért szórtam rá, megsóztam és kevés kakukkfüvet is szórtam rá, amikor már kis levet engedett.
Fedő alatt pároltam, majd amikor már kicsit roppanósra puhult, ráöntöttem a zöldséges keveréket.
Elkevertem, picit még összeforraltam. Kész.
Finom volt, és a cukkini nem látszott benne. De én tudom, hogy attól lett ilyen kis könnyű és finom. Zsenge kis cukkinik voltak, még magok nélkül.
Szeletekben vagy egészben sütöd?
Ha egészben, érdemes fokhagymával tűzdelni, ha szeretitek. Teheted sütőzacskóba is, amiben saját zsírjában-levében puhul, és amit a végén lebontasz róla, hogy kívül megpiruljon. A szaftot érdemes felfogni, ezért jó, ha zacskóstul sütőedénybe teszed. Mártásnak besűrítheted.
Ha szeletekben sütöd, akkor az első megpirítás után vizet aláöntögetve, lassan párolod, a végén zsírjára sütheted.
Én úgy járok mindig, hogy amikor azt érzem, ez sosem puhul meg, de adok neki még egy kis időt - na akkor lesz omlós és puha.
Sütés főzés praktikák, fortélyok fórum, 266-267. hsz. cukkini recept.
Bocsánat, telefonról nem tudok linkelni.
"...Bözsi mama." :-)
Köszi a megtiszteltetést, de még csak 59 éves vagyok:-) Szóval a "mamától" még kicsit odébb 😃
Bableves!
Gulyás!
Gezemice (készen kapható rántott hús vagy sajt, a "falatkák" vagy "csibefasírt" azért nem)...
Meg a mittudomén dolgok, néha sajtos tészta, mákos tészta, palacsinta (a fiamnak csak fahéja cukorral, én bármivel)vagy az én összepárolt spontán találmányaim.
Sárgaborsófőzelék, lencsefőzelék, paprikás krumpli, krumplifőzelék. Én szeretem a kelkáposztát is.
Én szeretem a vega kajákat is, csak általában nincs hozzávalóm. Szeretem a paradicsomos káposztát, de csak ritkán főzök magamnak.
Csirketelep szaga borzasztó...
Izocukorgyár ellen gondolom semmit sem tudnátok tenni.
Ez is a Zuckerbergnél okosabbé?
A másik utcában a lakóházak sorában. Egy régi házat vettek meg a célra, illetve kettőt, majdnem egymással szemközt.
Nem is tudom, alkalmas-e állattartásra.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)