Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Vagyis decemberben különösen nem szabad utosó percekre hagyni az ajándékvásárlást, ha csak nem szeretnénk vasárnap tolongani.
Elméleti tippet már gyártottam mindenkire, de van köztük olyan, amivel csak online áruházban találkoztam.
Sajnos, 24-e még mindig munkanap.
Nálunk 31-e is.
Régebben 18 óráig dolgoztunk, pár éve csak 16-ig.
Én is vettem hájat, szívesen sütöttem ki magamnak, de amióta nincs hentes, háj sincs.
Még nem voltam beszerezni a város széli hentesnél, a melegben nem is gondoltam rá.
A szomszéd faluban direkt szélesítették az utat, hónapokon át tartó munkával, hogy legyen kerékpárút.
Na el is készült... aztán felfestették a záróvonalat is a szélére.
Az összes nénike, aki nyaranta kiült a saját háza elé dinnyét, gyümölcsöt, ezt-azt árulni, hiába ült ki! Ugyanis a rendőrök keményen megbüntették az autósokat, ha megálltak, hogy megszokják a záróvonalat!
Hát... kicsit messzebb, mint szeretném.
Nem megyek gyakran, pláne hogy nincs diákigazolványom, az legalább Füzesabonyig félárú volt.
Egyetemre is Egerbe jelentkeztem, de abban az évben ott nem indult a germanisztika, így kerültem Miskolcra.
Aztán nem tudom, hova megyek majd szakfordítóira, ha lesz miből... Jó lenne egri diáknak is lenni kicsit.
Egészségedre! Zsíros kenyér lila hagymával!
En a dinnyéket felkockázom egy edénybe,úgy jobban befér a hűtőbe,hamarabb lehűl és nem zabálok egyszerre sokat belőle! 😀
Kerékpárút!Persze! Nálunk most volt teli a város, hogy milyen szuper, új kerékpárút készült többszáz méteren...
Gyakorlatilag a nagyon forgalmas út két oldalán felfestették a kerékpársávot. A személyautók "rálógnak" a kerékpárútra, a kamionok meg nem is tudnak máshol menni!:(( De van úúúj kerékpárút. Pff!
Lehet, hogy ott a környezetedben nem motoroznak, itt ahogy kinézek az ablakon, most is parkol 4 motor. Sokan járnak vele fiatalok, de nagyon megszaporodtak a városban a kerékpárosok is. Egyre több helyen van nekik külön felfestett út.
A fiad, ha eddig nem motorozott, nem isk kell, hogy elkezdje. Nem veszélytelen jármű.
Nekem a VÁROS, Pécs. Ifjúságom boldog éveinek színhelye, de utána rögtön Eger következik. Tárkányban ismerkedtünk meg, de pár nap múlva igazából a Szépasszony völgye hozott össze bennünket. Egy pécsi út is tervben van még ebben az évben.
Talán ősszel.
Gondolom, nem laktok messze Egertől. Gyakran el tudsz menni. Innen kicsit messze van. Régebben kocsival mentünk, a vonatról át kellett szállni. Úgy tudom, van már közvetlen vonat is oda.
Köszönöm szépen!
Majd lefogyok...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)