Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
És még jó árban sikerült megvenni. Az se mindegy.
A papírral való próbaüzem jót ígér. Igazából majd a télen fogjuk meglátni, hogyan "muzsikál".
Köszi!
Ma már fa is lesz benne, ha begyújtok.
Nem tudom, mi az oka, nem olyan régen még előlem sem volt a hagyma biztonságban, most meg nem kívánom.
Köszönöm a jókívánságokat a kályhát illetően. A fiam és a szomszéd haverja is itthon van ezen a hétvégén, már pénteken megbeszéltük, hogy ma lesz a nagy művelet. A két fiatalember csak úgy sutty felrakta az elkészített emelvényre a kályhát, és az az én pontos méréseimnek és jelöléseimnek köszönhetően (hogy a saját vállamat is megveregessem) pontosan a helyére került.
Szépen sikerült beállítani az új kandalló-kályhát és ahogy a brosúra írja, kis tüzet csináltam benne, hullámkartont égettem el.
Ennek is érződött a melege, pedig a kezdetkori kicsi füstölés miatt nyitva volt az ajtó is.
Holnap kipróbáljuk fával, főleg, ha az ígért hideg bekövetkezik.
Igen, az egyik üvegemben nálam is sűrűn folyós az anyag. Nem nyitom ki egyelőre, mert ha esetleg valami piskótát akarnék sütni magamnak, akkor jó úgy is, ha esetleg kicsit megerjedt és alkoholos.
A másik üvegből használtam már citromot, talán pont egy almalevesbe, és kis cukorral pótoltam vissza, az nem nagyon mozdult még. Igaz, vagy két hete kinyitottam véletlenül, lehet, azt nem kellett volna.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)