Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Most húztam fel a redőnyt, totál tiszta kék ég, az éjjel valamikor még esett az eső, még a járdán is áll a tócsa. Csak el kellene sétálni addig a zöldségesig, ahova a hét elején nem mentem el.
Mára még van hagymás babom, az este vacsorára megettem a rakott káposzta-maradékot. Így már holnap valamit alkotni kell nekem is. :)
Helló Lányok ! ne csak együnk főzzünk is :) főztem hajnalba paprikáskrumplee-t :) :) + a mindennapi frankfurtilevest :) de van még gyümölcsleves is :)
... tegnap reggel úgy topogott a fiam , mint 1 s.arógalamb :( jó csúszós volt a buszig az út , járt tegnap a szórókocsi is , hamá' hó nincsen :( remélem nem majd márciusba kapjuk a havat + a hideget :( :( mikor már minden kihajtott :(
Nem olcsóbb a fabrikett, dehogy is!
Viszont megéri, mert napi két csomag fogy átlagban. Ennyivel, a külső hideg függvényében persze, 24 órán át van tűz a kandallóban.
A két csomagot simán beviszem, kibontom, a tűzre rakom. Nincs vele hulladék, csak a nejlonja. Hamuja is alig van. És nem kell se fűrészelni, se hasogatni.
Ha meg kellene fizetned valakit a fa felvágásáért, az is drágább lenne rögtön!
Lehet, hogy nem jól emlékszem, de pár évvel ezelőtt tíz mázsa fa kb. egy hónapra volt elég. Egyszer lemértem a műanyag kosarat, amivel behordtuk, 30-33 kiló fa volt. Ennyi legalább kellett egy nap.
Én azért élveztem, hogy a Sport szeletbe nem törik bele a fogam. Én a régit nem éreztem annyira finomnak.
A Mars szelet meg a Bounty, hát ha 100x silányabb, akkor én vagyok fordítva összerakva.
A ketchupot viszont remélhetően valóban másképpen gyártják, mint a 90-es évek elején.
van, aki gyengébb fog-anyagot örököl. És érdekes, de annak idején senki, még a fogorvos sem figyelmeztetett, hogy egy kihúzott fogat okosabb minél hamarabb pótoltatni.
Nem csak azért, mert az üres hely melletti fogak eldőlnek, elferdülnek, de az állkapocs-csont is meggyengül, ha nem rág az ember az összes rágófelülettel rendszeresen.
A paradontózis sem csak annyi, hogy néha vérzik fogmosáskor. (Igaz, ebben az életkorban nem mindenki jár ellenőrzésre fogorvoshoz... de akkor se mondja a fogorvos a tudnivalókat, ha ott a beteg.)
Ha egy laborvizsgálatnál kicsit magasabbak a gyulladásmarkerek, de láz és ezzel kapcsolatos tünet nincs, akkor sem szól a háziorvos, hogy hoppá, nézesse meg a fogait.
Pedig neki nincs abból anyagi haszna, ha a beteg éveken át gyulladt állkapoccsal szaladgál és nem tud rendesen enni...
Láttam törököket Németországban. Dolgozott a gyárban pár török srác, török születésű németnek vallották magukat, és tökéletesen beszéltek németül.
Végül is már a többedik generáció 1961 óta, amikor először jöhettek vendégmunkásként Németországba.
A tudas, mindenhol ajtokat es lehetosegeket tud nyitni mindenki elott, amely jobb elethez vezethet.
Ebbe bele ertjuk a nyelvek tudasat, es a szakmai tudasokat.
Az elet az olyan, hogy ki mit tud felkinalni, hogy eladja, hogy abbol megeljen.
Ha valakinek az ideje elado az olyan mint egy bicaj, az mindenkinek van, ha egeszsege meg van.
De ha en egy jo karban levo autot tudok kinalni a (keresett tudasomat), amibol tobb haszna lehet annak aki azt megveszi, azert en tobbet fogok kapni.
Egyszeru mint az agyba...
Mert te még érted a régi mondókát:
"Ögyéé könyeret möggyee, ha nem kőő tödd eeee, majd mögöszöd röggee!" :)
Emlékszel még rá??
Az rendben van, hogy drága a fogpótlás, 6 jegyű összeg, mindenkinek húsba vágó.
De hogy jut el odáig egy középkorú ember, hogy minden foga elromoljon, itt van a kutya elásva.
A szegedieknek van egy nosztalgia forumuk, ahol a regi varosreszekrol tesznek fel kepeket, es azokhoz fuznek hozza neha tobbe kevesbe humoros hozzafuzeseket.
Igan, hogy en falusi "nevendek marha" vagyok, de eleg sokat eltem a szuleimmel szogedebe is. Azert inkabb odavalosinak vallom magam mint sehova...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)