Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Most itt senki ellen, vagy mellett, de férjem rendeli időnként a TV újságot, mikor melyiket, rejtvénytől függően. Komolyan mondom; minden második héten telefonál, hogy nem jött meg.
Nem úgy van már ez, mint régen..4-5 újság, hetilap is járt, percre pontosak voltak.
Mondjuk 130 ezer körüli fizetésért örüljünk, hogy egyáltalán kihozzák a leveleket. Ezt nagyon komolyan mondom. A másik helyen nem is gondoltam bele, csak itt látom, hogy földúton, sárban, hóban, 40 fokban mit szenvednek a postások.
Mandarint, narancsot nem veszek, ezért aztán nem is kell bosszankodnom az ára miatt. Szeretem az almát, azt ma is vettem, 200 volt kilója és szép, egészséges.
Ugyancsak szép kacsa testhájat találtam a piacon. Vettem 2 kilót. Látszik a színén és az illatán is, hogy abszolút friss.
Éppen tegnap néztük a postai árszabásokat. Nem nagyon szellőztették- bár én nem nézek tv-t, hogy mennyibe kerülnek idén a szolgáltatások.
2020.jan.1-től szabvány levél díja 135 Ft lett (120 volt).
Postakész boríték 155 Ft, ami azt jelenti, hogy 20 Ft-ba kerül így postán maga a boríték. Nem tudom, amúgy mennyi... esetleg év végén érdemes bevásárolni ebből, mert a rányomtatott bélyeg következő évre különbözet ráfizetés nélkül is jó. Tudod, olyan, mint amikor tavalyi menetjeggyel tudsz utazni.
Most nálunk van gyönyörű idő. Még viszonylag kora d.e. lementem, fél 10-kor visszafelé már a napnak ereje volt!!! Legszívesebben megálltam volna valahol egy kicsit napozni. Ettől kezdve lehet mondani, hogy erőlködhet télapó, de a föld a forog!
Volt a maszek éliboltban sertés nyelv + szív = vasárnap finom vadas lesz belőle!!! És persze szép kis májat is kaptam. Örömömben hazajöttem úgy, hogy a szemben levő zöldségeshez nem léptem be, hogy vegyek vöröshagymát. Egyetlen szem árválkodik itthon! :)
Én valamikor az ősidőkben szoktam venni a Nők Lapját, aztán hosszú szünet után most újra olvasom. Karácsonyra kaptam ajándékba egy évi előfizetést.
Ha rendszeresen olvasod, nem lenne jobb előfizetni? Nem kell érte menni, házhoz viszik.
Hát, az fura, hogy éppen a posta nem árul bélyeget. Akkor az egész faluban nem lehet bélyeghez jutni?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)