Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
"Nálunk minden pasi József és János! Mikor terhes lettem, azt mondta, ha fiú lesz, ha lány, De Peti lesz! Péter Gábor lett, a Pétert használja. Sőt az egyik dokija "minden oroszok cárjának" hívja 😀(Nagy a vezetéknév)."
Nem csak az oroszoknak volt olyan nevu Carja, nekunk is volt egy hirhedt, az AVO alapitoja, szervezoje es vezere aki Eisenberger Benjamin volt es hogy jobban magyarnak hangzon Peter Gabor nevet vette fel.
Érdekes nevek... És ugye, a gyerekek őszinték, ös szeretnek csúfolódni!
Bende, Kende...
Nálunk csúfnevek voltak általánosban... Salakó, Csita, Selyem, Hara, Csana, Dana, Rába, Jenci... Anyám! De rég volt! Én voltam a Salakó! 😀
Nem vagyunk egyformák!
Nálunk a lánynevek mindig másak, nem öröklődnek generációk óta! Mondjuk 1-2 név nem is passzolna a vezetéknevemhez!
Egész nap szakadt az eső, sötét volt, délután! Meg kisütött a nap!!
Hétfő-keddre 11°-12°-ot ígérnek!
Szökőév lesz idén! 😊
Tényleg... így van!
Inkább a "napsütötték" is a naptárt ütnék fel névválasztáshoz...
PePi... Jóóóó! 😀😉
De nálunk már generációk óta János, pároméknál meg József! Na! Én most megtörtem a sort a Péterrel!
:))))))))))))) ha lányod lett volna akkor ma lehetne becézni PePi-nek :)
... utólag sajnáltam h nemhogy a fiam Alex lett volna :) lányom + Alexa v Alekszandra v Szandra :) helyette csupa virágnevet kapott :) :)
... nálunk is van a családba József is , János is :)
Luki, Lukikaaaaa! 😀😀😀
Kiakadok némely neveken... Kende, Merszédesz(nem Mercedes), Borostyán, Ludmilla, José Armandó, stb.
Anyám borogass! Az aktuális sorozatból választanak szerencsétlen purdéknak nevet...
Sziasztok!
Most olvasok vissza, eddig nem érkeztem, keresztlányom volt itthon ismét, vele voltam elfoglalva! Tegnap pedig keresztlányom mostohaanyja volt nálam, krumplilángost sütöttünk együtt, és kibeszélgettük magunkat! Serpenyőben sütöttük, finom volt, de azt senki és semmi nem tudja überelni, amit nagyim sütött a Salgó sparhelton, és besztercei szilvából készült házi lekvárral ettük!!! Isteni volt!! (fiam tegnap tejföllel és reszelt füstölt sajttal ette!)
Forrest!
Nálunk minden pasi József és János! Mikor terhes lettem, azt mondta, ha fiú lesz, ha lány, De Peti lesz! Péter Gábor lett, a Pétert használja. Sőt az egyik dokija "minden oroszok cárjának" hívja 😀(Nagy a vezetéknév). Ha lányom lett volna, akkor Petra Piroska lett volna anyum után.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)