Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Még otthon lánykoromban nálunk is voltak szerszámok, ugye édesapánk és a 2 bátyám csak összegyűjtögettek ezt-azt. Ők kőművesek, asztalosok voltak.
Férjem vill.szer volt, tehát valami még rám is ragadhatott a szakmából, de ebben a garzonban mit és hol halmozzak össze?
Igen, de a káposztát előtte félig megfőzöm. A karikára szelt kolbászt és is ráteszem dinsztelt hagymára, őrölt paprikával felengedem, egy két perc forrás után már hozzá is adom a káposztát. Rizst, habarást nem szoktam, de tejfölt beleforralom.
Én is szeretem, most még kell erősen a vitamin a szervezetnek, nemcsak a tél vége miatt, de más egyebek miatt is, a káposzta verhetetlen ebben.
SAJTOS TALLÉR
500 g liszt
1 kk szódabikarbóna
2 kk só
1-2 kk kömény
15 dkg sajt
12 dkg vaj vagy margarin
22 dkg tejföl
Összedolgozom, és kis gombócokat formázok.
Mióta diétázom a lisztet lecseréltem teljeskiőrlésűre 70-30 %-ban.
De jóóóóóó!!!
Várjuk a recepteket és
a tapasztalataidat az első sütésekről!!!!!
"De most nem akarok hozzáfogni, majd holnap d.e. idesüt a nap..."
Meg annyit szeretnek hozzatenni: a regebbi egok becsavarhato foglalatai vekony rezbol voltak legtobbjuk, abba csavartuk bele az egoket. Az eggok csavarmenetes alja, meg vekony aluminiumbol vannak keszitve.
A baj azon alapszik, hogy a rez meg az aluminium nem szeretik egymast, es ossze oxidalodnak, es azert szorulnak ossze, es amikor az egot ki akarjuk cserelni, az meg nem akar meg sem mozdulni!
Ezert ha van otthon egy kis vazelin, vagy zsiros krem, akkor abbol egy nagyon vekony reteget kenjel az ego csavaros aluminium reszere, de vigyazz, hogy az ne keruljon ra az uveg reszere!!!
A regifajta izzoszalas egok(incondessent) azok hot is fejlesztenek, es az oxidacio kemiai folyamata meg jobban felgyorsul. De ha egy kis vaselin fele van rakenve az aluminium reszre, konnyebblesz kicsavarni, cserelni.
Ha LED 3500Kelvin fokos szinu, koruli egot teszel bele, az nagyon keveset fog fogyasztani es a ho fejlesztese minimalis. (magam reszerol, minden ego becsavarasnal megkenem a menetes veget.)
Ha jol megnezed, az LED egoknak a buraja nem uveg, hanem muanyag.
Rendben!
Már a futárnál van a csomag!
Állítólag 6 vagy 7 recept van hozzá!
Majd megosztom! 😊
Holnap válaszolok, adós vagyok! 😏
És már megint este van!
Elvagyok én munka nélkül simán!!!
Mikor leszek már nyugdííííjas????
De akkor még fiatalok voltatok!!! Jó erőben!
De nálunk csak nem régen útáltam ki a fentit!
Egészségetekre!!!
Ugye nem tettél alá vizet. Csak a kanálnyi zsiradékon (jelen esetben szalonnazsíron) sütöm, pár perc sütés és átforgatás után, fedő alatt!!!
savanyú káposztából csináltad?
Én szoktam úgy főzni, hogy kis dinsztelt hagyma, pár karika kolbász (az íze miatt) és savanyú káposzta. Összefőzöm és a vége fele hozzákavarok egy marék rizst!
Tejföllel tálalom. A vegánk is eszi lelkesen és én is szívesen viszem a dolgozóba, akár napokig is!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)