Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nem felejtem el a németországi néma erdőket.
Igencsak szórták a DDT-t mindenhova, aztán az énekes madarak is eltűntek...
Az osztálykirándulásokról vannak emlékeim: hatalmas fák, dús aljnövényzet, de némaság...
... nem éppen :) csíkosnak csíkos vagyok , de tengerészcsíkos :) / Dodi szerint + dutyicsíkos :( :( / gondolj bele 1 randa , de nagyseggű méhecske :D repülni ugyan nem tudok , de lesz ecsetem és bevetem magam a banánfa lombjába / ami még csak eztán lesz igazi lomb :) / ha beválik veszek még egyet :) még odébb van a 95-100 :) hátha banánkereskedést is nyithatok a végén :)
... bakker !!! annyira sajnálom az elfecsérelt éveket !!! itt élünk 40 éve ! és nincs 1 valamirevaló termő gyümölcsfánk se ! pedig volt ! volt régen 1 szép nagyszemű meggyfánk , de rossz helyre volt ültetve :( ki lett vágva , volt 1 csodálatosan finom ízű Zalagyöngye szőlőnk , de amikor ültettem , akkor még nem volt csak félig megépítve a féltető :( utána útba volt :( pedig már termett is :( de a legjobban megboldogult gyerekkorom ringlóját sajnálom h nem tudtam szaporítani , amíg lett volna miből :( :( ha időbe észbe kapok :( :( talán ma én lehetnék a Micsurin női megfelelője :) 1 Micsurina :)
Ha megengeded, megemlitem.
Amit DDT-nek emlitesz, az ugye nem igazi DDT!!!???
Mert az igazi DDT az hosszutavon emberekre is hat!!!
Mashol mar nagyon regen be van tiltva!!! meg veletlen se keruljon a borod kozelebe, vagy a belelegzesed kozelebe!!! Mert az HALALOS Mereg, az emberre is csak, nem azonnal!
csúnn=csúnyán
Bocs.
Azt hiszem, szarufa.
Erről van egy sztorim. Régen építőiparban dolgoztam. Ott történt, hogy az egyik gépíró gépelte a megrendelő levelet, amit a főnöke kézzel írt. És a szarufát szarófának olvasta.
Na, mégse irja ilyen csúnn, gondolta, és kijavította wc-deszkára a megrendelést.
Hát volt meglepetés, mikor megérkezett az áru! 😃😃
... szarufa :) nincsen ingyen semmi !!! Anyósomék utcájában volt 1 család 8 !!!! gyerekkel ! amikor a tanács felajánlotta megvételre a juttatott házakat a benne lakóknak , akkor Anyóséknak 10 éves részletre évente !!! 110 ft-ot kellett fizetni , vagyis havonta még 10 ft-ot se !!! na az a család ott ordibált h nekik 8 gyerekük van , adják nekik ingyen !!! nem adták , eladták másnak / 2 család lakott ott az egyik 2 szoba + konyha , a másik 1 szoba + konyhában , a 8 gyerekes nem kérte :( eladták a másik családnak !!! attól fogva albérletet fizethetett !!! havonta többet , mint amennyit 1 év alatt kifizettek volna !
... amikor jött a csatornázás Anyósomék nem fizették be / a víz se volt náluk bevezetve :( :( / már néhány éve Anyósom se élt és jött a polgármesteri hivataltól 1 levélke h be kell fizetni azt a pénzt 95 ezer osztva 4 felé :( Bundy a következő postajáratnál befizette :) évek múlva jött 1 újabb levélke h Bundy fizesse be a másik 3 elmaradt részletét a csatornának !!! jól le lettem bacva !!!! miért nem figyelek oda ? ő nem figyelt , mert a bátyjai elmaradása volt :( kisütötte okos jegyzőnk h fizessük be helyettük és szedjük be tőlük !!! :( / de addigra már ők se éltek , viszont a családjaik igen , azt hitte a húgyagyú ? h azért mert mi rögtön befizettük ? akkor majd rohanunk más adósságát is elrendezni ?! az egyiknek a családja azóta is itt él !! / és éppen úgy hívják őket is , mint Bundyt ! nincs is több a faluba ilyen családnévvel !!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)