Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Valóban, most nézem, ma reggel nem köszönt be!
Reméljük, hogy nincs más oka, csak unokázik. :))
Na lépek kenyeret sütni!
Szép napot mindenkinek!
Dodi hova tűnt? Remélem jól van!
Nem vagyunk egyformák!
Ízlések és pofonok...
Melyik ital jön be neked?
Én szeretem a házi Bailey's -t, és nemrég kóstoltam a Fütyülős mézes kékáfonyás pálinkát, az se rossz! De drága, és én nem adok ki rendszeresen piára pénzt! Van itthon pár liter házi pálinka (is), de némelyik már több éves.
Tegnap végül nem csináltam semmit, mert eszméletlen holdkóros voltam!! Pedig ittam 3 kávét!
Nálam minden be van zárva, elsötétítve, kellemes hűvös van... Míg nem sütöm meg a kenyeret... De nem nagyon van meleg, egy légterű az alső szint, eloszlik a meleg...😁
Persze, hogy csatlakozhatsz! 😊
Szerintem 50-100 év múlva megvalósul... csak a bogarak száma nem, azok mindig rengetegen lesznek!! Sajna! 😞
:))
Ezek a bukfencező kedvű gyerekek! :))
Jujjj....
Anno az volt a vágyam, hogy Olaszországból mindenképpen hozok Limoncellót.
Aztán itthon kinyitottuk - és évekig ott állta a szekrényben. Aztán végre kidobtam. :(
Ez nem csalás????
Kitöltik a saját érdekeik szerint..
Miért nem inkább Ti töltitek ki? Van ott kétféle válasz is!
Na az se egy egészséges dolog! Az ilyeneknek nincs dolguk?
Nekem a komám élettársa szokott fél napot itt ülni... évente 4x! Nyugdíjas, de jár a szőlőbe napszámba, hétvégente (ha van, és nyaranta gyakran van megrendelése ) lagzira, rendezvényre, ballagásra, stb. főz, kertet művel. Szóval ¼ évente találkozunk, és bőven van témánk, és előre bejeléntkezik , így nem gond, és jól is van ez így!
Öcséd hogy reagált?
* kéz kezeddel = két kezeddel
** úszkáló apró szemet = úszkáló apró szemetet
Mondjuk, ha nagy lábasban, fazékban, vájlingban akármiben jó sok vizet öntesz rá, kéz kezeddel átforgatod a gyümölcsöt, majd kis teaszűrővel vagy leves-habozó kanállal leszed a víz tetején úszkáló apró szemet.
Majd kézzel ismét átforgatod a gyümölcsöt, ismét halászol...
A kifejtett borsónál találtam ki ezt a kicsit haladósabb módit. Nekem bevált. :))
Csatlakozhatnék az igényeidhez?
Nekem pont megfelelnek! :)))
De rég csináltam májat!! Jut eszembe... Van is a fagyóban pulykamáj, hétvégén kirántom!
Köszi a tippet!
"1 régi kolléganőm úúúúúúúútálta az epret :( kapálni-locsolni-szedni-pucolni :( :( / na most én vagyok így a cseresznyével :( pedig csak kb 1 rekesznyi lehetett v 1 vödörnyi ? de minden szemet kimagoztam "
Jelentem én csak meggyet szokta eltenni, de a magozással nincs gondom!
Amit viszont úúútálok az a szárak és a rátapadt csészelevelek-virágszirmok leszedegetése.
Egy vödörben szoktam elkövetni, az udvaron, de még így is ragad-tapad mindenhova a kezemre a sol kis apró, száraz bigyó...
Nem is tudom hogy oldanám meg egy pici konyhában, a lefolyó eldugítása nélkül...
Jó reggelt!
Ki mit főz ma?
Én habart zöldbablevest friss kenyérbél... Nem kéne begyújtani a sütőt, de már régen nem bolti kenyeret eszünk.
Káposztás pogácsát kéne sütni, de szerintem az majd hétvégén lesz!
Ha valakit érdekel, recept a videó alatt...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)