Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Bene focista elvtársról egyetlen emlékem van.
Az ellenfél kapusa feldobta magának a labdát, hogy majd kirúgja. Bene ott lébecolt a közelében, és a feldobott labdát ő csípte el, felugrott, beollózta és megadták a gólt.
Megállt az eszem, Forrest, bocs.
Te egy téves információ miatt fújsz rám, amióta megtudtad, hogy vállalkozóként fordítok? Mert éreztem valami kényelmetlenséget veled kapcsolatban, csak nem tudtam az okát. Valamiért úgy éreztem, a kevés munka után sokat követelők közé véstél fel engem is.
Nyilván szabad a véleményalkotás. Az ápolási díjat is szoktad emlegetni, valahogy általában az én hozzászólásaim közelében, de én úgy emlékszem arra a 10 évre vissza, hogy életemnek bizony eléggé strapás szakasza volt, és nem urizálásból hagytam ott a háromszoros fizetésemet, hanem mert a férjemet szó szerint el kellett látnom. Szobavécé és egyebek.
Szóval nem mindenkinek azt jelenti az ápolási díj, hogy sütteti a hasát a nappal.
Az, hogy foglalkozás-szerűen kezdtem fordítani, az sem azt jelenti, hogy éppen akkor szottyant kedvem milliomosnak lenni. Hanem hosszas gondolkodás után, és mert indulási támogatás is adódott (amit meg kellett pályázni, és elnyertem), vállaltam, hogy fizetem a havi 50 ezres adót. Azt hittem, ez a vállalkozói adózás közismert, de látom, hogy mégsem.
Te erről is módosítva értesültél.
Mostanában van valami 3 millió feletti újítás (egy megrendelőtől érkező éves összeg talán), de ennek sem vagyok a közelében.
Ha bosszant valami, akkor miért nem kérdezed meg? Csak pufogsz magadban, néha "értse akire vonatkozik" alapon ki-kiengedsz belőle valamit, pedig látod, ha a valóság ettől eltérő, akkor nem éred el a kívánt nevelő célzatot.
Nem, nem vagyok miliomos. A járványhelyzet hatásai miatt most még tűrhetően kereső család sem vagyunk. Jelenleg ketten hozunk össze egy kisebb nyugdíjat.
A Tulipántra meg én nem emlékszem. De volt a Terv is.
Aztán a bolgár import Plovdiv már hosszú volt.
Nálunk évek óta nincs semmilyen szűrés. Valószínűleg nem volt érdeklődő.
Viszont vért itt is levesz az asszosztensnő, ha elbattyog az ember a rendelőbe a megadott napon korán reggel.
Régebben ki is járt vért venni, most nem tudom, jár-e még.
Cigarettafajta volt, az egyik első füstszűrős.
Hordtam Nagymamának a trafikból.
Akkor még rövidebbek voltak a cigik ám! A Fecske is, szinte négyszögletes papírcsomag volt.
Anyu előzőleg is dohányzott már, Németországban a cigik a most általános hosszban voltak kaphatók: a King Size méret. Ezért emlékszem, hogy fura volt a rövid cigi.
Nem tudom, itt hány fok van. Délelőtt a piacra csak egyszál pólóban mentem (ja, egy nyári nadrág azért volt rajtam!) Nagyon élveztem a hűvöset. Eső most sincs.
Gratulálok a szép terméseidhez!
Nem éves bevétel esetén, hanem havonta. Bevételtől függetlenül, pontosan 50 ezer. Igaz, ebben benne van a TB is.
Nem általában szeretnék felmentést kérni, mert ez átalányadó, és akkor is csak 50 ezer, ha sokat keresek. Egy-két havi mentességet szeretnék most, amikor vannak 70 ezer körüli havi bevételeim, és eddig ebben a hónapban még csak 31 ezer jött össze. Talán érthető, ha aggódom amiatt, hogy miből fizetem az adómat - amellett, hogy a fiam keresete is a fele a normál időszaknak. Kinyögtük az e havi 50 ezret, és beállt a hó vége.
Kötelezően rácsatlakoztunk a NAV adóvonalára, minden számlát lát a NAV is. Számlázatlan munkám nincs, mert nem éri meg a lebukást. A levelezésemből nagyon könnyű lenne kideríteni a munkáimat egy ellenőrzéskor. És szeretek nyugodtan aludni. Szóval, tudod, attól, hogy vállalkozó az ember, nem keres automatikusan milliókat.
Dehogy tudom jobban! Én szűröm, réteslisztből csinálom, és csipet szódabikarbónát teszek hozzá!
Megint tanultam... Sütőpor, zabkorpa...
Jó étvágyat hozzá!
Most csinálom meg a resztelt májat. Zabkorpából kavartam hozzá nokedlit: 2 tojáshoz 14-16 tk. zabkorpa, só (most a kis sütőport elfelejtettem), állni hagyom, és olyan nagyokra nőnek, mint a grízgaluska. Nem szabad leszűrni, csak szűrőkanállal kihalászni, akkor nem törik össze! Bár gondolom, te ezt jobban tudod nálamnál! :))
Megyek is, és még azt a sütőport belekeverem, így utólag! Lesz ami lesz!
Most kellemes hűs van, 18°. Eshetne egy futó zápor, könnyebb lenne gyomlálni.
Hatalmasra nőttek a paradicsomjaim, petrezselyem, gyönyörűek a sok esőnek köszönhrtően.
Jó munkát a boszorkánykonyhádban !😀 Végül mi készül ott?
Adjunk neki egy kis időt! Szeret minket, ahogy mi is őt, majd jön, ha letisztulnak lelkében a dolgok! De én nem lennék olyan úriember, mint ő!! Leosztanám az illetőt, aztán megszűnne számomra létezni! És legalább a kort tisztelné Dodiban! És venné a fáradtságot, hogy bocsánatot kérjen, vagy megbeszélnék!
"Okosabb enged, szamár szenved!"... én így fogom fel, ha sérelem ér! Ha meg begurulok, akkor jobb, ha eltűnik a látókörömből élve az illető ! 😁
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)